Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Dzisiaj sie mierzylem z 3 tygodniem czyli 3xPB i nie do konca to wyszlo. Ciezar jednak jest dla mnie za duzy zeby go tak areobowo traktowac. Inna rzecz, ze te PB w kazdym kolejnym obwodzie sa inne (niektore o dziwo wieksze  :shock: ) a minuta przerwy pomiedzy obwodami to zbyt malo zeby sie chocby uspokoic, zeby sie tlenu nalykac i ogolnie 3 kroki od reanicmacji  :lol: Jak bym mogl to bym tlen ssal wszystkimi otworami  :lol: :lol: Tyle, ze sie zawzialem i koniec ale calosc trwala prawie 40 minut, no bo mo maxie swinga smigac max cleana a potem od razu przysiad i zaraz po nim clean&press to troche hardcore  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

To zmniejsz stosownie ilość powtórzeń...
Ja wczoraj zrobiłem pierwszy trening na siłowni :D
Miło dotknąć sztangi.
To tak, jak założyć stare, wygodne kapcie, wszystko na swoim miejscu  :D

chill

To coś tam porobił Panie tą sztangą ? :)
Ciekaw jestem poziomu siły po przerwie ....

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: chill w 2013-04-23, 14:29:33
To coś tam porobił Panie tą sztangą ? :)
Ciekaw jestem poziomu siły po przerwie ....
To początek cyklu, 70% ostatniego maksa.
Wczoraj ławka, docisk, trzymanie, wycisk wąsko i poręcze.
Wrzucałem tu tą rozpiskę :D
Trochę niepewnie, ale bez wielkich błędów.
Ciało pamięta ruch.
Jutro martwy, to jest to!

Gavroche

Właśnie wróciłem z klubu.
Dziś był martwy ciąg plus pierdołki: skrócony martwy ciąg, na prostych nogach, szrugsy i unoszenie nóg na drążku.
Dzwonki świetnie robią na prostowniki grzbietu i nie czułem w ogóle przerwy, równo, gładko, bez szarpania.
Dobry trening.

Zyon

Ja dzisiaj kolejny dzien planu, zajmuje mi to ok 40 minut i leje sie ze mnie niesamowicie. Potem kilkukilometrowy spacer z obciazeniem  8) A teraz siekiera, mlot i do akcji na dzialke, raw paleo trening heheheh
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-24, 11:07:47
Ja dzisiaj kolejny dzien planu, zajmuje mi to ok 40 minut i leje sie ze mnie niesamowicie. Potem kilkukilometrowy spacer z obciazeniem  8) A teraz siekiera, mlot i do akcji na dzialke, raw paleo trening heheheh
A rękawiczki wziął?

Zyon

aj waj! dobrze, ze przypominiales! polecialbym nieprzygotowany zupelnie  :?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Bardzo dobra pozycja, jest o Krajewskim, ojcu podnoszenia ciężarów:
http://m.sfd.pl/Troche_histori-t938334.html

chill

@Gavro bom zapomniał spytać teraz ze sztangą robisz siłę maksymalną ? Czy jakieś inne ilości powtórzeń ;) ?

Zyon

Ja dzisiaj tylko pompeczki pare serii. Cchcialem dzwonkowac ale wczoraj tez bylem na dzialce, przerzucalem cegly i gruz a poza tym po tym przedwczorajszym rabaniu jeszcze mam opuchniety maly palec, bo mi sie tam przetarlo, zrobil babel i pierunsko piecze.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: chill w 2013-04-26, 08:40:36
@Gavro bom zapomniał spytać teraz ze sztangą robisz siłę maksymalną ? Czy jakieś inne ilości powtórzeń ;) ?
Tak, siłówka.
Zacząłem od 4x4 i będę schodził.
Właśnie wróciłem z lekkiej ławki i pierdołków typu bareczki-sreczki :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-26, 10:08:23
Ja dzisiaj tylko pompeczki pare serii. Cchcialem dzwonkowac ale wczoraj tez bylem na dzialce, przerzucalem cegly i gruz a poza tym po tym przedwczorajszym rabaniu jeszcze mam opuchniety maly palec, bo mi sie tam przetarlo, zrobil babel i pierunsko piecze.
Wiele lat temu mój kolega-ciężarowiec stawiał dom, sam, czasem tylko kogoś brał.
Od rana do popołudnia zasuwał przy budowie, a wieczorem na siłownię.
Z pół roku to trwało, może lepiej.
Poprawił wyniki siłowe, zbudował dom i uzyskał niesamowity, komiksowy wygląd.
Węzły mięśni pod pergaminową skórą, ale nie pękate i okrągłe, tylko surowe i prymitywne.
Taka sywetka na pewno by się Tobie spodobała :D

Zyon

Czyli wszystko przede mna  :lol: Dzisiaj ide przewalac gruz na jedna wielka sterte, troche sie pewnie zmecze, daja w kosc takie zajecia. :D
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-04-26, 11:00:06
Czyli wszystko przede mna  :lol: Dzisiaj ide przewalac gruz na jedna wielka sterte, troche sie pewnie zmecze, daja w kosc takie zajecia. :D

Kurczaczek. Gniazdko komuś, czy sobie mościsz? Drzewo posadziłeś? ;) :lol:

Zyon

trening tylko  :lol:

dzisiaj 4 tydzien 4x1/2, zajelo mi 28 minut, masakra
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cały tydzień treningowy, cztery sesje, zrobiłem w przeciętnej siłowni w Sztokholmie.
Nie ten poziom co u nas, ale o niebo lepiej niż u Brytów.
Naoglądałem się wielkich Wikingów, którzy trenują jak u nas starsze panie :D
Ale robią to z uśmiechem i luzem, a frajda najważniejsza :D