Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Gavroche w 2014-08-11, 12:26:34
http://potreningu.pl/artykuly/3169/naturalna-kulturystyka-czy-istnieje
Dasna, pokaż Młodemu, tu chyba chodzi o Warszawski Koks:
_Knife_ 11 sierpnia 2014, godz. 10:04
CytatJak ktos wierzy, ze WK nie biora to jest idiota. Koniec tematu. Mam znajomego - na forum zawsze pisal, ze tylko kreatyna. Lecial mega grube cykle. Lapa 47, udo 72 - trzeba byc debilem by wierzyc, ze to na sucho zbudowal - przy dobrej definicji.
Komentarz spod tekstu :lol:

Zyon

Co to jest ten WK? Jakis klub, grupa czy co?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Gavroche

Gavroche

Cytat: Gavroche w 2014-08-11, 14:36:48
Cytat: renia w 2014-08-11, 14:33:09
Nie naprawiam znowu... :evil: :lol:
Poradzą sobie, jakby co :lol:
Większość i tak nie klika w podejrzane linki :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-08-11, 12:35:31
Cytat: Gavroche w 2014-08-11, 12:26:34
http://potreningu.pl/artykuly/3169/naturalna-kulturystyka-czy-istnieje
Dasna, pokaż Młodemu, tu chyba chodzi o Warszawski Koks:
_Knife_ 11 sierpnia 2014, godz. 10:04
CytatJak ktos wierzy, ze WK nie biora to jest idiota. Koniec tematu. Mam znajomego - na forum zawsze pisal, ze tylko kreatyna. Lecial mega grube cykle. Lapa 47, udo 72 - trzeba byc debilem by wierzyc, ze to na sucho zbudowal - przy dobrej definicji.
Komentarz spod tekstu :lol:

Pokażę. Już mu mówiłam. 8)

Gavroche

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-08-14, 11:37:47
http://potreningu.pl/artykuly/3178/ciekawe-badania-o-proteinach-bialko-serwatkowe-kazeina-bialko-ryzowe-i-inne--czesc-i/strona/1
czyli co? Dalej nie) wiemy, ze nc nie wiemy. T ja juz wole twoja szkole,instynkt :)   nie rob nic wbrew ....
cyt:
A co przez trzy lata robił instynkt samozachowawczy ?;)
:)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-08-14, 12:31:03
Cytat: Gavroche w 2014-08-14, 11:37:47
http://potreningu.pl/artykuly/3178/ciekawe-badania-o-proteinach-bialko-serwatkowe-kazeina-bialko-ryzowe-i-inne--czesc-i/strona/1
czyli co? Dalej nie) wiemy, ze nc nie wiemy. T ja juz wole twoja szkole,instynkt :)   nie rob nic wbrew ....
cyt:
A co przez trzy lata robił instynkt samozachowawczy ?;)
:)
Tak sobie myślałem ostatnio, czy gdybym znowu wrócił do 14 treningów tygodniowo w stylu podnoszenia ciężarów i ważył ~95 kg, to czy zapotrzebowanie po kwartale by mi skoczyło tak niebotycznie jak kiedyś, do 3 g B/kmc...? :?

MariuszM

Jak dla mnie bialka nie powinno wliczac sie w zapotrzebowanie kcal. Twoje 300-400g T to ~3000-4000kcal + 100gWw przy 95 kg przy 14 treningach per 7 dni to malo kcal. PPM przy 300g B bedzie gdzies ~2500lcal, jak nie wiecej :). Takie minimum dla cwiczacych to 35-40kcal/kg energii z zrpdel pozabialkowych. przy wiekszej ilosci/objetosci 50-60kcal/kg z WwiT, gdzie Ww trzeba liczyc jako budlec. na chwile obecna jem instynktownie BiT z weglami do nie wiem,bo nie licze :) Ale ile mozna zjesc Ww z warzyw ziemniakow i owocow+ troche cukru,soku i uzywek? ;) 150? :lol:

anakin

14 treningów tygodniowo i 285 gB/D? Prawdopodobne przy diecie na "miodzie" i "białym ryżu", i innych przetworzonych płodach rolnych czy glukozie/dekstrozie ze sklepiku z odżywkami na większego powera.

MariuszM

Dlatego slowa
Cyt:
"Maksymalnie zwiększa się ilość białka w diecie, głównie białka zwierzęcego, do
takiej ilości jaką człowiek ma ochotę zjeść."
a na ochote wplywa ilosc kcal z TiWw :) . (Za)malo TiWw wiecej potrzeba  B ,to logiczne i kasne jak slonce :)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-08-14, 12:52:10
Jak dla mnie bialka nie powinno wliczac sie w zapotrzebowanie kcal. Twoje 300-400g T to ~3000-4000kcal + 100gWw przy 95 kg przy 14 treningach per 7 dni to malo kcal. PPM przy 300g B bedzie gdzies ~2500lcal, jak nie wiecej :). Takie minimum dla cwiczacych to 35-40kcal/kg energii z zrpdel pozabialkowych. przy wiekszej ilosci/objetosci 50-60kcal/kg z WwiT, gdzie Ww trzeba liczyc jako budlec. na chwile obecna jem instynktownie BiT z weglami do nie wiem,bo nie licze :) Ale ile mozna zjesc Ww z warzyw ziemniakow i owocow+ troche cukru,soku i uzywek? ;) 150? :lol:
Dlatego ja nie napisałem "zapotrzebowanie kaloryczne" tylko zapotrzebowanie, apetyt, hunger :lol:
Teraz jestem jednak mądrzejszy i nie opychałbym się mięsem i twarogiem, tylko żółtkami i wątrobą ze słoniną, masłem i śmietanką... :D
Zobacz na Dasnę, je i śpi, znaczy potrzeba zaplecza do treningu, bo sen i pożywienie, do pewnego stopnia, można traktować zamiennie 8)

MariuszM

Cytat: anakin w 2014-08-14, 13:01:34
14 treningów tygodniowo i 285 gB/D? Prawdopodobne przy diecie na "miodzie" i "białym ryżu", i innych przetworzonych płodach rolnych czy glukozie/dekstrozie ze sklepiku z odżywkami na większego powera.
podzwigasz.troche ciezarow  i ruszysz tylek sprzed komputer to soe dowiesz! :lol:
Nie a tu na mysli treningu kulturystycznego