Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Arkadia w Ciechocinku

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2012-10-02, 15:05:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Innej drogi nie ma - o prądach selektywnych i optymalnym żywieniu - http://www.stachurska.eu/?p=9905 .

renia

Piękny wywiad i dobra "robota" Państwa Suchowieckich... :D

administ

Cytat: renia w 2012-10-02, 15:20:21
Piękny wywiad i dobra "robota" Państwa Suchowieckich... :D

A dziś się wybieram do Ciechocinka, to mogę pozdrowienia przekazać!  8)

renia

Bardzo o to proszę... :D Miłego wyjazdu Tobie życzę. W Ciechocinku teraz musi być pięknie... :roll:

administ

Właśnie wyjeżdżam, ocenię i zdam relację.  :wink: :D

renia

Dzięki.  :D Tylko nie jedź w takim tempie jak do Słupcy... :shock: 8)

administ

W Ciechicinku pięknie, nowa fontanna ma w dalszym ciągu większe wzięcie jak Grzybek, choć nie leci z niej solanka!
W Arkadii trafiłem na gorowanie  mięsno-kostnego wywaru i najadłem się z łakomstwa skór wieprzowych tyle, że na obiad w domu skubnąłem tylko kawałek kalafiorka.
No i jak ja teraz sobie dzień zbilansuję...  :wink:

administ

I jeszcze udało mi się "wydębić" wystąpoenie Hani Suchowieckiej w Słupcy. Jak dostanę na maila, to zamieszczę gdzie trzeba!  :D

renia

Super... :D a pozdrowienia Państwu Suchowieckim przekazałeś?

administ

administ

A i więcej liści leci w Ciechocinku niż we Włocławku...  :?

renia

Cytat: admin w 2012-10-03, 17:57:45
A i więcej liści leci w Ciechocinku niż we Włocławku...  :?

Tam jest chyba jakiś specyficzny, ciepły mikroklimat. Pamiętam jak byłam tam wiosną, to bez już przekwitał, a u nas dopiero rozkwitał...

administ

Różnica a kwitninieniu między Ciechocinkiem, a Włocławniem jest średnio dwutygodniowa na korzyść uzdrowiska!  8)
Ale z Włocławka szpaki już odleciały z tydziń temu, a w Ciechocinku się dopiero zbierają, co dziś osobiście stwierdziłem!

renia

Mała odległość a spora różnica... :roll:

Radzio

Cytat: admin w 2012-10-03, 18:34:04
Różnica a kwitninieniu między Ciechocinkiem, a Włocławniem jest średnio dwutygodniowa na korzyść uzdrowiska!  8)
Ale z Włocławka szpaki już odleciały z tydziń temu, a w Ciechocinku się dopiero zbierają, co dziś osobiście stwierdziłem!

A ja. A ja dziś osobiście stwierdziłem- wilk wcale nie jest taki straszny, jak go wywołują. O!
Wszystko, co tu(w tym wątku) napiszę nie jest autoryzowane zarówno przez Hanię, jak i Tadzia! (I co z tego, że są nieco starsi ode mnie: Hania to ... Hania, a
Tadzio to ... tego zdrobnienia nie zapamiętam ;))

Zacznę od tego, że ... o dzisiejszym spotkaniu w "Arkadii u Suchowieckich" w Ciechocinku już mogę napisać książkę, w twardej okładce!

A zupełnie przy okazji (Haniu, Tadzio)- bardzo proszę przeprosić obie panie, towarzyszące nam podczas zwiedzania kuchni, to nieładnie z mojej strony, że się z Nimi nie pożegnałem. Przy następnej wizycie kwiaty się Im należą i już!

Radzio

O tym, o czym nie rozmawialiśmy książek może powstać tysiące. Ale to akurat jest proste.

Korzystam z uprzejmości Obojga, Włocławian(wkrótce to doprecyzuję) i ... Szefu mojego- dziś kolejna seria prądów.
A przy tej okazji ... kolejna książka, w twardej obwolucie!

Gavroche

A będziesz mądrzej gadał po tych prądach? :?
Z tydzień bodaj...