Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

tłuszcz

Zaczęty przez krystyna48, 2012-10-04, 19:05:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Tłuszcze zapasowe to raczej nie są. Znaczy chciałem napisać "tłuszcze zapasione"- oczywiście. :D

Gavroche

Przy okazji remanentu-porządków w jednym ze sklepów przeczytałem na kuli tłuszczowej dla sikorek, że to łój techniczny i stearyna oraz parafina.
Ki diabeł?
Stearyna i parafina to nie z ropy czasem?

renia

To już nawet sikorki chcą oszukiwać... :(

Gavroche

Cytat: renia w 2013-01-08, 08:18:25
To już nawet sikorki chcą oszukiwać... :(
Ja nie wiem, bo jeśli to strawne, to luz.
Stearyna brzmi jeszcze jako tako , ale parafina?
Biedne ptaki.

renia

Ponoć parafina działa przeczyszczająco... :?

Zyon

Czytalem ostatnio o czyms taki jak kriolipoliza, czyli chyba w wolnym tlumaczeniu rozpad komorek tluszczowych pod wplywem temperatury. Komorki tlusczowe jak inne powinny popelniac apoptoze ale tluszczak chyba jest taka, ktorej sie "zapomnialo" o tym. Ciekawe czy regularny oklad z lodu moglby zmusic takie komorki do rozpadu?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Zmusić może nie, raczej zaprosić :D
Się rozbuchałeś na tym DD.

Zyon

No wlasnie troche pczytalem Ferrissa i mnie zainteresowal jedna rzecza. Sprawdze to tylko zgromadze srodki :D

A tam do tego klauna? Strata czasu na smutnych ludzi. Choc i tacy musza miec jakies zajecie zeby nie zwariowac z samotnosci.
Work Buy Consume Die

Zyon

Bo jak to kiedys pan doktor powiedzial, "dostalem w spadku" tluszczaka i choc on mi nie przeszkadza to jednak ciekawi mnie to czy da sie go zaprosic do podjecia wspolpracy, ktora sie zakonczy jego zniknieciem :D
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-02-13, 12:32:29
No wlasnie troche pczytalem Ferrissa i mnie zainteresowal jedna rzecza. Sprawdze to tylko zgromadze srodki :D

to zapodawaj co, może tez zacznę zbierać ;)

Zyon

No to co pisal o tych 4 jezdzcach
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-02-13, 12:37:29
Bo jak to kiedys pan doktor powiedzial, "dostalem w spadku" tluszczaka i choc on mi nie przeszkadza to jednak ciekawi mnie to czy da sie go zaprosic do podjecia wspolpracy, ktora sie zakonczy jego zniknieciem :D
To takie łagodne guzy?
Kangur podobno ma patent.

Blade

Cytat: Zyon w 2013-02-13, 12:48:08
No to co pisal o tych 4 jezdzcach
nie pamiętam już, zajrzę wieczorem

swoja drogą pod koniec książki zapodawał coś o jakimś jednodniowym ograniczeniu białka, które miałoby dawać zbawienne skutki. Cos jak post tylko na żarciu ;)

Bobby

Tłuszcz tak niszczy synapsy jak Windows szkodliwe oprogramowanie.

Bobby

No, ale na szczęście zmiany są odwracalne więc nie ma się czym przejmować. Pewnie glukoza dordzeniowo przyśpieszyłaby proces naprawy synaps i przyśpieszała odchudzanie. :mrgreen:

Diogenes z Synopy

wygląda na to, że wracamy do punktu wyjścia, że od tłuszczu się tyje   :shock:   :lol:

CytatMyszy, które pozostały na diecie bogatej w tłuszcz były jeszcze bardziej otyłe i miały coraz mniej synaps. Jednak jadły mniej karmy niż inne gryzonie, w wyniku czego spożywały podobną ilość kalorii co myszy na diecie o niskiej zawartości tłuszczu.

administ

Boskie!  :D
Powinno się wszędzie rozpropagować, gdzie tylko się da. No i o trujących jajcach do tego.  :D :D :D
I rakotwórczym pełnym toksyn mięsie czerwonym ze świń w szczególności.  8)

Jarek

Dla tłumu zawsze szkodliwe będzie . :wink:

administ

Śmietanka i masło muszą być również "szkodliwe"!  8)