Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Kotlet schabowy z plastrem wędzonego podgardla

Zaczęty przez renia, 2012-11-03, 17:07:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Co wyscie tej edycie zrobili  :? Zamiast malowac to dziewczyna ma jakis wewnetrzny iimperatyw  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Osobiście lubię Edytę, bo wiem, że to bardzo dobra kobieta w realu!  :D
Jedyna osoba, która ... Albo lepiej, że ja tylko o tym pamiętam.  8)

administ

administ

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2012-11-03, 17:51:13
Chyba na KOCS-u pisałam, że przy sznyclu z boczku byłby perfekt... Tak mi się to urządzenie na początek skojarzyło,

Poznałam jeszcze jeden wspaniały (jak się okazało) sposób na przyrządzanie miąs. Rozmawiałam niedawno z pielęgniarką, która kilka lat temu pracowała w Arkadii "Lido" - dawała tam prądy. Otóż ona mówiła, że mieli tam wspaniałego kucharza, którego specjalnością była pieczona golonka. Robił on ją chrupiącą, soczystą i aromatyczną.  Mówiła, że gotował golonkę w tłuszczu... :shock: mi ten sposób za bardzo się nie podobał, bo uważam, że w tłuszczu się smaży lub piecze a gotuje w wodzie. Ale ona powiedziała, że on to robił tak: najpierw przez jakiś czas zbierał w misce pozostały po różnych pieczeniach tłuszcz o przechowywał go w lodówce (tłuszcz mógł być z niezabielanym sosem). Potem w tym tłuszczu gotował golonki. Mnie to tak średnio przekonywało ale spróbowałam. Miałam kompotierkę tłuszczu z odrobiną sosu z pieczonej gęsi i tłuszcz z pieczonej karkówki. Dzisiaj w tym tłuszczu piekłam w brytfannie żeberka i plastry karkówki razem. Jeszcze to nowe mięso też puściło tłuszcz i sos - tak, że było ono do polowy zanurzone w tym tłuszczu i się gotowało w nim. Z wierzchu się ładnie zarumieniło. Było naprawdę pyszne... :D Chcę też golonki w ten sposób zrobić. Myślę, że w garnku też by można było ten sposób zastosować... :D

RafałS

renia

Optymalnie nie mają wierzyć, mają wiedzieć... 8) :lol: Admin wyjaśniaj... :lol: :roll: Co? gdzie? kiedy? :lol:

RafałS

Cśśśś cicho! Nie chcę nic wiedzieć.  :D

RafałS

Blackend

Zyon

Cytat: RafałS w 2012-11-04, 16:17:23
Cytat: admin w 2012-11-04, 16:02:22
Normalnie w realu, nie przez drut!  :D
Nie wierzę.  :D
Tylko przez internet taka chora? :D Ja tez nie wierze :D
Work Buy Consume Die

renia

Pięknie  :D sama bym nie zrobiła lepiej... 8) :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2012-11-06, 14:18:48
Pięknie  :D sama bym nie zrobiła lepiej... 8) :lol:

Dzięki za dobre słowo :) 

renia

:lol: polecam się na przyszłość...w sobotę robię roladę z piersi indyka, ale nie wiem czy ją Wam pokażę... 8) :lol:

Teresa Stachurska