Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Blade - dziennik treningowy

Zaczęty przez Blade, 2013-01-10, 10:40:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Mój wnuczek w lipcu będzie miał 3 lata i on ciągle biega, biega i biega... :lol: a mógłby spokojnie chodzić... 8) :lol: i stale pyta "a czemu?" :lol: Mówię mu np.
- nie wrzucaj piłki do wanny...
- a czemu?
- bo będzie mokra
- a czemu?
- bo wanna jest mokra...
- a czemu?... i tak cały czas... :lol:

Blade

dzień dobry :)

dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek ;) przy okazji crossfit w postaci odśnieżania ;)

Gavroche

Cytat: Blade w 2013-02-24, 11:26:22

dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek ;) przy okazji crossfit w postaci odśnieżania ;)
A ja dzisiaj wyjątkową Energo miałem.
Zrobiłem:
Wyciskanie żołnierskie 20x3 48 kg kettlem,
Rwanie jednorącz 20x5 32 kg kettlem.
Dwie godziny treningu.
O ile 3 czy 5 powtórzeń wydaje się śmieszne przy 5 seriach, przy 20 już mi nie było do śmiechu  :lol:

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-02-24, 11:35:03

Zrobiłem:
Dwie godziny treningu.
O ile 3 czy 5 powtórzeń wydaje się śmieszne przy 5 seriach, przy 20 już mi nie było do śmiechu  :lol:

brzmi masakrycznie. Pogratulować tylko, to jeszcze dłuugo nie moje progi. Ale długa droga za mną a jeszcze dłuższa przede mną :)

Gavroche

Cytat: Blade w 2013-02-24, 11:59:35

Zrobiłem:
Dwie godziny treningu.

brzmi masakrycznie. Pogratulować tylko, to jeszcze dłuugo nie moje progi. Ale długa droga za mną a jeszcze dłuższa przede mną :)
Coś za coś, dla mnie 5 km biegu brzmi baardzo nieprzyjemnie  :lol:

Zyon

oj dzisiaj sie przymierzalem do poczatku treningu......po tym xilowym 5x5 mocno mi spadla wytrzymalosc, nie dalem rady zrobic nawet 70 pompek  :?
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-02-24, 12:03:07
Cytat: Blade w 2013-02-24, 11:59:35

Zrobiłem:
Dwie godziny treningu.

Coś za coś, dla mnie 5 km biegu brzmi baardzo nieprzyjemnie  :lol:

wszystkiego w życiu trzeba próbować ;) swoją drogą w ogólniaku miałem problemy z przebiegnięciem 1500 metrów, a przed 40stką zacząłem biegać i przebiegłem maraton ;)

Blade

krótko: dzisiaj w ramach treningu egzamin na grupę zaawansowaną w kettlach. zdałem ;)

Zyon

ulala, co tam bylo na zaliczenie?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Blade w 2013-02-26, 20:06:02
krótko: dzisiaj w ramach treningu egzamin na grupę zaawansowaną w kettlach. zdałem ;)
Ustny czy pisemny?
I czy Pavel vel Paul o tym wie?

Zyon

No i czy w rekawiczkach bylo czy bez. Pewnie bez rekawiczek automatycznie oblewaja....
Work Buy Consume Die

renia

...i ci bez tych koszulek oryginalnych... :?

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-02-26, 20:35:14
Cytat: Blade w 2013-02-26, 20:06:02
Ustny czy pisemny?
I czy Pavel vel Paul o tym wie?

hehe, nie ma pojęcia ;) snatch, tgu, clean&press, squat i swing. Do swingu były uwagi ;) z drugiej strony to patrząc na przekrój ludzi, którzy tam chodzą, to 3/4 to takich, którzy przeczytali artykuł o kettlach i przyszli. A nie wiadomo, czy cokolwiek mieli do czynienia chociażby z siłką. I jedno, że taki Darek Waluś, któy egzaminował chce wiedzieć, że linia programowa jest realizowana ale też równie chyba ważne jest to, żeby ktoś sobie łba kettlem nie rozbił.

Zyon

Jakim ciezarem i ile powtorzen trzeba bylo?
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-02-26, 21:16:46
Jakim ciezarem i ile powtorzen trzeba bylo?
to o technikę jedynie chodzi. Siłą rzeczy nie idzie zrobić jakichś założeń dla wszystkich. Jest też top - team, tam są proste założenia - ZTCP tgu, snatch, press i coś tam jeszcze zrobione połową wagi ciała - i wchodzisz ;)

Blade

jako, że mnie mocno nie stargali wczoraj w ramach interwałów planowych tabata - 2 x 16 kg clean&press. Jakos ciężary lubię, nie chciało mi się bawic w krokodylki czy cos w tym stylu.

Do piątku odpoczynek i wysypianie się. W piątek mam nadzieję pójść na kettle. Żona jeszcze tydzień na szkoleniach, potem mam nadzieję że uda mi się powrócić do rytmu treningowego.

Zyon

jakie cwiczenie robisz w ramach tej tabaty z kettlami? thrustera?
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-02-27, 09:30:00
jakie cwiczenie robisz w ramach tej tabaty z kettlami? thrustera?

clean & press, takoż tez napisałem ;) dwie szesnastki dają bardzie aerobowy, niż siłowy efekt.

thruster tez byłby dobry, ale jakoś podświadomie chronię kolana i wolę na spokojnie przysiad zrobić niż przy tabacie coś sobie uszkodzić.

Zyon

i robisz standardowo 8x20/10 ?
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-02-27, 09:54:36
i robisz standardowo 8x20/10 ?
tak, bez udziwnień ;)