Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

GMO!

Zaczęty przez toan, 2007-10-19, 09:30:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Tam zawsze dużo roboty było, a z racji klimatu, to za darmo nawet skłonni robić, aby nie zamarznąć. ;)

Diogenes z Synopy

nie GMO  Tuczarni

http://stooq.pl/n/?f=1026450

USA - Amerykanie szukają ekologicznej i tradycyjnej żywności

Zyon

Jest taki film Food Inc, gdzie to widac jak tam jest, warto obejrzec. https://www.youtube.com/watch?v=hzO6Y79x81A
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

parę lat temu oglądnąłem parę takich filmików i przestałem jeść kurczaki i wyroby z kukurydzy.

administ

A to szkoda, bo jak więcej jest takich?  :shock: ;)

Gavroche

Diogenes z Synopy

na jeden taki film przypada pięć tysięcy filmów z lansem piersi z kurczaka w panierce z chrupkami kukurydzianymi. Więc bez obaw. Nikt się nie dowie  ;-)

administ

Jedna odchudzająca się "naukowo" Bosacka starczy... ;)  :lol:

Jarek

U niemca można już się odchudzać robakami i larwami z frytkownicy .
Naukowo to bardzo dobre białko  dlatego kosztuje 100 gr 7 euro porcja .
Jedzą te robale z warzywami plus pepsi ,jak na dietę japońską są blisko . 8)

Blackend

Cytat: admin w 2016-03-03, 17:36:59
Jedna odchudzająca się "naukowo" Bosacka starczy... ;)  :lol:

Bosacka jest superowa...i ten pełen przekonania głos "czy mam racje pani doktor?"  :lol:

administ

:lol:
Doskonale propaguje tuczenie!  8)

Gavroche

Cytat: Jarek w 2016-03-03, 18:37:54
U niemca można już się odchudzać robakami i larwami z frytkownicy .
Naukowo to bardzo dobre białko  dlatego kosztuje 100 gr 7 euro porcja .
Jedzą te robale z warzywami plus pepsi ,jak na dietę japońską są blisko . 8)

W Niemczech, w Berlinie, niedaleko berlińskiego zoo, kosztowałem psinę, kawinę (od kawia domowa) i owady właśnie. :D
Ja, ja Mein lieber Scholli, aber kein spezialitat fur mich. :wink:

Anulka177

Cytat: admin w 2016-03-03, 19:49:01
:lol:
Doskonale propaguje tuczenie!  8)
Na swoim własnym przykładzie przede wszystkim. Ale poświęcenie!  :shock: Odchudza się i tyje, odchudza i tyje....

Zyon

Work Buy Consume Die

Anulka177

Podobno odrzucony   :?

Diogenes z Synopy

Bruksela (PAP/PAP Legislacja) - Parlament Europejski przegłosował w środę rezolucję ws. przedłużenia zgody na stosowanie chwastobójczego glifosatu. Wbrew wcześniejszym zapowiedziom eurodeputowani nie poparli całkowitego zakazu stosowania herbicydu, ale zgodzili się na kompromis.

http://stooq.pl/n/?f=1034165&c=3&p=4+22

lobby działa  8)

administ

A bo Roundup świetnie koniunkturę zachorowań na raka rozkręca, więc nic dziwnego...  8)  :?

Anulka177

Blackend

No to jeszcze inne spojrzenie: ;)
GMO lub jego brak nie ma większego znaczenia dla wyżywienia ludności, chyba że tej patologicznie rozmnażającej się.  8)
Największym problemem są prawie (po za katastrofami naturalnymi) zawsze nieudolne rządy.  :?
W PRLu za demokracji ludowej były kartki żywnościowe - w kraju, który ma wszystko.  :lol: