Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Szkolna edukacja :)

Zaczęty przez elmo, 2007-09-19, 15:07:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Oczywiście muszą być spełnione odpowiednie warunki, a głównym jest pomiar prędkości wiatru na parterze i na ostatnim piętrze, jeśli wiatr wieje naturalnie... ;)

Diogenes z Synopy

CytatPlatforma Vroniplag Wiki ujawniła w weekend, że na 27 z 62 stron doktoratu z ginekologii znaleziono fragmenty najprawdopodobniej pochodzące z innych źródeł, ale nieopatrzone stosowną adnotacją. Na trzech stronach odsetek nielegalnie zapożyczonych zdań mieści się w przedziale 50-75 proc. tekstu, na pięciu stronach wynosi ponad 75 proc. Ogółem splagiatowane treści stanowią 12 proc. zasadniczej części pracy.

Niemcy - Minister obrony oskarżana o plagiat rozprawy doktorskiej

http://stooq.pl/n/?f=994197

administ

Ale doktorat z ginekologii ma niewiele wspólnego z obronnością Niemiec, tak normalnie rozumując i nie jest raczej przeciwwskazaniem do piastowania stanowiska... ;)

Diogenes z Synopy

ale deprecjonuje. Oszust to oszust - ludziska myślą.  Czort wie co wymyśli?  Może tak jak w Danii? W każdej jednostce jest żołnierz odpowiedzialny za .....wywieszania białej flagi  :shock:

Zyon

No nie wiem, tu chodzi o skrobanie potomkow "uchodzcow" w koncu...
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2015-09-28, 12:37:15
Ale doktorat z ginekologii ma niewiele wspólnego z obronnością Niemiec, tak normalnie rozumując i nie jest raczej przeciwwskazaniem do piastowania stanowiska... ;)

Ale jest to ważna specjalizacja naukowa i nigdy nie wiadomo co się z niej może urodzić... :roll: :wink:

renia

Cytat: Zyon w 2015-09-28, 12:44:32
No nie wiem, tu chodzi o skrobanie potomkow "uchodzcow" w koncu...

Tak jest w polityce - każdy sobie rzepkę skrobie - albo co się da... 8) :lol:

Blackend

Za to z Kwaśniewskich można kraść bezkarnie.  :? ;)  8)

Diogenes z Synopy

a spróbuj Windowsa ukraść albo fotoszopa.  Zaraz grzywna do odpracowania w pace.

Blackend

Bo prawo patentowe jest tylko dla bogatych.  :D

Diogenes z Synopy

MZ: w ciągu 2-3 tygodni poradnik, jak stosować rozporządzenie sklepikowe

http://stooq.pl/n/?f=994643&c=2&p=4+22

CytatJednak jego zdaniem nie da się tego zrobić bez pomocy ekspertów, najlepiej praktyków, którzy będą jeździć po kraju, edukować, szkolić i pokazywać gotowe rozwiązania.

proponuję panią poseł sportsmenkę od strączkowych  ;-)   

Cytat"Dzieci sięgają po zdrowe jedzenie, jeśli poznają je od najmłodszych lat. Jeśli nie w domu, to powinny poznawać je w szkole" - mówił Łapanowski.

no, ot wreszcie poznają zupki w proszki Snora zamiast Sranonków.   ;-)

administ

:lol:
Powinni jak najszybciej cofnąć tę debilną "ustawę sklepikową".  8)

vvv

Za moich czasów pierwszych klas w szkole podstawowej była tylko herbata po 50 groszy (0,00005 PLN) i jakoś nikomu to nie przeszkadzało i jaka to ulga była po tym dożywianiu w przedszkolu plus debilne leżakowanie, szybko się z tego wykręciłem, bo było to nie dydaktyczne, a w przedszkolu byłem na ochotnika w celu socjalizacji i zapoznania podstawy programowej, szybko babcia odbierała wcześniej, przed obiadem i leżakowaniem.
8)

Gavroche

Bez sensu, na leżakowaniu odchodziły najlepsze numery. 8)

vvv

Nie było podłogi pokrytej materacami, każdy miał swój leżak.
8)

Gavroche

Drewniany z kratownicą taśmy parcianej, wiadomo, niczego to nie zmienia.

vvv

ADHD wtedy nie było, większość spała, przedszkolanka siedziała czytając książkę i reagując na każdy niepotrzebny szmer.
8)

Gavroche

Dlatego tak było fajnie. 8)

Diogenes z Synopy

nie wiem do jakiej Wy szkoły chodziliście ?  Spanie ?   W przedszkolu miałem w maluchach , w średniakach i starszakach już nie było. W szkole spanie ?  Chyba w jakiejś szwedzkiej albo gender  ;-)

Cytat: admin w 2015-09-29, 20:38:27
:lol:
Powinni jak najszybciej cofnąć tę debilną "ustawę sklepikową".  8)

mówisz i masz  ;-)

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/drozdzowki-wracaja-do-szkol-minister-edukacji-negocjuje-kawe,581883.html

:D
Cytat
Wynegocjowałam wczoraj z ministrem zdrowia powrót drożdżówek do sklepików szkolnych. Będę negocjować również kawę - powiedziała w Kontrwywiadzie RMF FM minister edukacji narodowej Joanna Kluzik-Rostkowska.  na pewno nie podoba się to części uczniów. Do tej pory te chipsy były dostępne, a teraz ich nie ma   :( 

Cytat. Dodała, że trwają rozmowy dotyczące dostępności kawy. - Chciałabym, żeby można było dodawać trochę więcej soli do ziemniaków, bo to jest - żeby była jasność - nie tylko kwestia sklepików szkolnych, ale także stołówek - dodała minister.