Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Szkolna edukacja :)

Zaczęty przez elmo, 2007-09-19, 15:07:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: renia w 2012-07-10, 15:44:36
No to pogratuluj Twojemu młodemu chłopcu z gitarą... :lol: Rodzice mogą być z niego dumni... :D
Dziękuję, jesteśmy bardzo dumni. :D :D

Dasna

Cytat: admin w 2012-07-10, 16:02:17
Cytat: Dasna w 2012-07-10, 15:13:49
Uff, no Młody już w liceum.

A nie mógł poczekać do września, tylko od zaraz już w tym liceum?  :? :wink:
:lol: :lol: :lol: Jeszcze damy mu wakacje. :lol: :lol:

administ

A to dobrze!  :D
Bo już myślałem, że...  :wink:

renia

Dasna, egzaminów żadnych nie ma do liceum? Liczy się średnia z półrocza trzeciej klasy gimnazjum czy ze świadectwa? (za rok mnie to czeka, a raczej moją córkę :lol:)...

administ

Cytat: Dasna w 2012-07-10, 15:13:49
Najwyżej w rankingu Staszic, Władysław IV , Batory i właśnie Poniatówka to głównie olimpijczycy ...

To nie zasługa szkoły, ale głównie tych, co już się wykazali w olimpiadach. A, że trafiają do "renomowanej" szkoły, to pracują na jej renomę.  :D

Blackend

W tych renomowanych kadra nauczycielska też z reguły jest lepsza - co by nie mówić  8)

administ

Lepsza kadra, lepsi uczniowie i samo wychodzi...  :wink: :D

Dasna

Cytat: renia w 2012-07-10, 16:34:52
Dasna, egzaminów żadnych nie ma do liceum? Liczy się średnia z półrocza trzeciej klasy gimnazjum czy ze świadectwa? (za rok mnie to czeka, a raczej moją córkę :lol:)...

Reniu teraz jest pierwszy rok po nowemu. Liczy się średnia ocen nie tylko z trzeciej gimnazjum , bo niektóre przedmioty jak informatyka kończą się w drugiej. Jest to wszystko przeliczane na punkty w/g współczynnika. Liczą się także poszczególne oceny z przedmiotów. 6 - tyle i tyle pkt , 5 -tyle i tyle pkt. i tak dalej. Następnie liczy się egzamin końcowy z gimnazjum pisany ze wszystkich przedmiotów przeliczany też na pkt.Dodatkowo są pkt. za działalność społ. za.... nie pamiętam wszystkiego.

administ

To bardziej skomplikowane niż magisterium!  :shock: :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2012-07-10, 19:40:49
Lepsza kadra, lepsi uczniowie i samo wychodzi...  :wink: :D
Wszystko ma znaczenie. No i co by nie mówić jednak w dużych miastach kadra jest na wyższym poziomie , bo zwyczajnie mają profity.

Dasna

Cytat: admin w 2012-07-10, 19:44:17
To bardziej skomplikowane niż magisterium!  :shock: :wink:
:lol: Ogólna maks.ilość punktów to 200. I teraz szkoła wyznacza próg od jakiego przyjmuje. Batory np.wyznaczył 190.

administ

95% to bardzo wysoko!  :shock: :?

Dasna

Tak. Poniatowski 164 pkt. a Młody miał 148 i kicha. Zawalił to czego nie lubi (historia i WOS)  :(  z kolei do Fredry się dostał , a były 2 wolne miejsca w klasie biol-chem.

administ

Biol-chem jest fajne, jak się lubi.  :D

Dasna

Lubi. I to najważniejsze. Tylko zapomina , ze te nielubiane tez liczą się do średniej. No i to, że dostał się może nie do wymarzonego liceum z czołówki rankingu , ale do dobrego , na przyzwoitym poziomie.
Na studia i tak musi zdawać egzaminy , no chyba , że wygra jakieś olimpiady. zobaczymy.

Dasna

A nie , jestem nie w kursie. Zniesiono egzaminy na studia. Decyduje wynik matury. :?

renia

Cytat: Dasna w 2012-07-10, 19:41:42
Cytat: renia w 2012-07-10, 16:34:52

Reniu teraz jest pierwszy rok po nowemu. Liczy się średnia ocen nie tylko z trzeciej gimnazjum , bo niektóre przedmioty jak informatyka kończą się w drugiej. Jest to wszystko przeliczane na punkty w/g współczynnika. Liczą się także poszczególne oceny z przedmiotów. 6 - tyle i tyle pkt , 5 -tyle i tyle pkt. i tak dalej. Następnie liczy się egzamin końcowy z gimnazjum pisany ze wszystkich przedmiotów przeliczany też na pkt.Dodatkowo są pkt. za działalność społ. za.... nie pamiętam wszystkiego.

Namieszali, że hej... :? Za moich czasów  :lol: liczyła się tylko średnia z półrocza ósmej klasy. Dołączenie świadectwa było tylko formalnością. To były czasy... :D :lol:

administ

To się zmienia częściej niż prawo podatkowe!  :wink: :?

administ

Cytat: renia w 2012-07-10, 20:25:18
Namieszali, że hej...

A ja myślałem, że magistra się uczy do jutrzejszej obrony i dlatego milczy na Forum!  :wink: :D

renia

Chciałam się nie uczyć, ale co chwilę zaglądam do moich opracowań... 8) :lol: ale zaraz pójdę się dotlenić i nawdychać jonów ujemnych(?)... :lol: