Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Nowy wita i oczywiscie ma tez Pytanka :-)

Zaczęty przez Artek12, 2013-03-17, 19:33:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Artek12

Jako pierwsze chcialem sie z wszystkimi na Forom przywitac, ciesze sie z rejestracji i z mozliwosci  nabyca ciekawych Informacji o ZO :-)

Na Imie mam Artur mam 37 lat .
Powod mojego przejscia na ZO jest Kolega z pracy i przeczytanie Ksiazki Pana Doktora. Ani zadna Choroba, ani powody Nadwagi  przekonaly mnie zmienic Poglady na Temat odzywiania, a cale Zycie myslalem ze Tluszcz to Wrog !
No czusz, przeczytalem Ksiazke i bylem zachwycony jak prosto mozemy polepszyc stan zdrowia :-)))))))))))))

Zaczolem Odzywianie 1 Stycznia i do dzis nic mi nie brakuje (Chleba,Slodyczy itd)
Przez to ze trenuje juz od wielu lat Kulturystyke nie bylem przyzwyczajony jejsc wogole Tluszcz, ale nauczylem sie szybko  i sie nawet musze chamowac, bo niekiedy przesadzam z proporcja Tluszcu.

Po prawie trzech Miesiacach ZO czuje sie swietnie, niesamowito sie wyrzezbilem a wszysczy mi mowili ze bede pewnie wyglandal jak Swinka, partrzac na moje Posilki.

Bylem zrobic Badanie Krwi, i przy odebraniu Wynikow, Lekarz chwycil sie za glowe i sie mie Pytal co ja robie za mam az tak wysoki Cholesterol !
HDL 58
LDL 242
Triglycerydy 92

no i tez powiedzial ze skrzepnosc Krwi nie jest taka jak ma byc, bo jest za zadka i Trombocytow srednich jest za malo !

Szczeze mowiac trosz sie przestraszylem z powodu LDL, ale mimo Tege podjolem Decyzje i bede sie odzywial Optymalnie. Jedyne co mnie bardzo Interessuje,
czy naprwade jest to zly Winik czysz lezy w normie jesli cialo sie przebudowoje ?

Bardzo bym sie ucieszyl z jakich kolwieg Odpowiedzi :-)

Pozdrawiam i jescze raz wszystkich na Forum witam !

(Przepraszam za Bledy, ale bardzo zadko pisze po polsku poniewasz mieszkam od dziecka za granica )

Radzio

Witaj!
Są tacy, którzy uważają że kulturyści to karykatury człowieka, ale żeby zaraz świnki? ;) :D

Artek12

Czesc,

mozliwe ze tak jest, ale nie zaliczam sie do Kulturystow napchanych sterydami :-)  wkoncu uwazam na Zdrowie ! czwicze bez dodadkow, awiec nie Kulturysta tylko Sportowiec  :D ale niektore Karykatury sa tez niezle.

Handzol

Może i nie jestem lekarzem ale postaram się pomóc. Przede wszystkim musisz zauważyć, że normy z których korzystają normalni lekarze są dla człowieka który żywi się standardowym modelem żywienia. Ponadto polecam artykuł na stronie: http://www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/Poziom_Cholesterolu/poziom_cholesterolu.html

Jednak, udział twojego HDL to zaledwie 19% cholesterolu całkowitego, więc to jest dziwne. Jak się odżywiasz? Spożywasz dużo tłuszczy pochodzenia roślinnego?

Artek12

Hallo Handzol,

nie uzywam wcale tluszczu roslinnego bo wiem ze jest nie optymalny, od czasu do czasu jem oliwki ale w bardzo malej ilosci. A taj pozaytm doszczegam proporcji tylko z tluschzem bylam wyzej niz w optymalnch proporciach, ale jak trzytalem to za duzo Tluszcu raczej nie zaszkodzi ! ?
Sam niewiem czy moje cialo duzej potrzeboje aby sie przestawic bo co chodzi do jedzenia, to mysle ze nie robie bledow. Jaki stosunek HDL do LDL byl by optymalny ?

Dzekuje Bardzo za Odpowiedz

Pozdrawiam

Radzio

Artek, a mógłbyś nieco... wolniej pisać. ;) :) Jaki język pisany preferujesz? :D

Handzol

W standardowym modelu żywienia stosunek HDL do cholesterolu całkowitego uważa się za pożądany na poziomie około 20%. U optymalnych nieraz jest 30%. Mógłbyś napisać przykładowy jadłospis z jednego dnia?

Artek12

Czescz Radzio,

naprawde niewiem co znaczy " Preferujesz " nie znam tego Slowa.

Hej Handzol,

tak wyglada moj jadowy Dzien:

Sniadanie:
4 cale Jajka na 60 gramach Masla, do tego dwie suche kromki Vasa

Objad:
Albo pieczony na smalcu Boczek Lub inne Mieso ale z odpowiednia iloscia Tluszcu + Ziemniaki

Kolacja prawie dziennie taka sama :
Mascapone 125 Gram i wtopione kostka Czekolady goszkiej

Wsumie 45- 55 Weglowodanow

Radzio

Artek12

Radzio

MariuszM

Tak mi mów, tak mi dobrze.
Kolega musisz wziąć poprawkę na "starszych" i ""średnich" optymalnych. A z czasem uświadczysz podobnych "wariacji" ....... ;)

Radzio

Handzol

Może się nie znam ale chlebek Vasa raczej odpada - ostatnio sam dostałem od forumowiczów opiernicz za chleb :D Ponadto nie wiem jak z tą gorzką czekoladą...

Artek12

jestem otwarty, jesli chodzi o rody doswiadczonych Optymalnych  :D

A co chodzi o Bledy, to taz mam nadzieje ze sie polepsza tak jak Wyniki !

MariuszM

Podczas przebudowy,budowy (wysiłek fizyczny) organizm potrzebuje cholesterola. Ile mierzy Twój cholesterol?
Niskie TG, niski poziom tkanki tłuszczowej  oznacza,że "wypalasz nadmiar" (endogennych-przebudowa i egzogennych Ww) węgla-obserwuj lustro ono prawdę Ci powie ;)

Artek12

w sumie 312

HDL 58
LDL 242
Triglycerydy 92

nadwagi niemam, waze 81 kilo przy 1,76m

A co chodzi o Vase, to mylslem ze jest lepsza niz normaln Chleb !

MariuszM

Szczerze, to nie wiem jaki mam poziom glukozy cholesterola na czczo. W ostatnim badaniu (po 2 latach od stosowania ŻO) po pobraniu krwi utworzył się skrzep w próbce (glukoza) i wyniku niet.
Wynik jn
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4843.msg202709#msg202709
Morfologia
Płytki krwi
Odczyn Biernackiego
Rozmaz automatyczny wyszły w normie :)

Muszę się przejść na nowo co do glukozy  :)

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-03-17, 21:31:35
Szczerze, to nie wiem jaki mam poziom glukozy cholesterola na czczo. W ostatnim badaniu (po 2 latach od stosowania ŻO) po pobraniu krwi utworzył się skrzep w próbce (glukoza) i wyniku niet.
Wynik jn
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4843.msg202709#msg202709
Morfologia
Płytki krwi
Odczyn Biernackiego
Rozmaz automatyczny wyszły w normie :)

Muszę się przejść na nowo co do glukozy  :)

A to ciekawe. Z tego samego powodu(skrzep) musiałem powtarzać badania przedoperacyjne. Ale laboratorium wzięło to na siebie, choć krew i tak była ode mnie. ;) :D
Na siebie tzn. bez mojej "winy", co do szybkiej krzepliwości. ;)

MariuszM

Panie doktorze już czas, czy jeszcze nie. Kłaść się na stół przedoperacyjny?  :lol: :D
Jaka "umierać" to na wesoło  :D