Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Chill - dziennik treningowy

Zaczęty przez chill, 2013-04-03, 19:02:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Boczek wędzony jest dobry jak jest tłusty... :D Białego, moim zdaniem, nie powinno być w nim mniej niż czerwonego miesa...

chill

Ja tylko takie kupuje fifty/fifty minimum ;) a ludziska wytrzeszczają oczy i się dziwią ... że nie chcę chudego... "boczku"

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-06-10, 21:44:21
Cytat: Gavroche w 2013-06-10, 21:38:06
Cytat: Zyon w 2013-06-10, 21:30:48
Ja dzisiaj wsunalem 6 jaj i smietany troche, tyle ino tego bialka, chyba 2 cyfry gora. Wungli to salata sczypior i 3 male ziemniaki. No i teraz troche truskawek ze smietana.
40-50 B, sporo egzogennych ma śmietana, z węgli też coś można zmajstrować.
Zapominamy, że w organizmie trwa ciągła wymiana substratów.
Widać jest ok, skoro nie masz apetytu na więcej :D
no wg tabel z DD  http://dobradieta.pl/tabele.php?cmd=show_entry&lp=59
jajko to 12,5 g bialka wiec z 6 bedzie ok 70
No, chyba przesada, ja liczę jajko na 8 g B, co i tak nie zmienia faktu.

Gavroche

Cytat: chill w 2013-06-10, 21:40:43
Profesjonalna ta kniga od Zatsiorskiego czy jak mu tam . Mam second edition : "Science and practice... "

Stara, ale jak większość starych, dobra.
Ja mam ze sztangistką na okładce :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2013-06-11, 07:12:32

W moich tabelach jajko ma 6 g białka i 6 g tłuszczu ale, żeby było dokładnie, należałoby je zważyć. Są spore różnice w małych i dużych...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-06-11, 07:23:53
Cytat: Gavroche w 2013-06-11, 07:12:32

W moich tabelach jajko ma 6 g białka i 6 g tłuszczu ale, żeby było dokładnie, należałoby je zważyć. Są spore różnice w małych i dużych...
Widzisz?
Ach te tabelki :lol:

Radzio

Gavroche

Radzio

renia

Ja kiedyś ważyłam same żółtka, dla sprawdzenia (coś tam Teresa pisała, że mają one na ogół mniejszą wagę niż podają tabele, dlatego Ona w przepisach podaje jajka w gramach). Wytarowałam miseczkę na wadze i 4 czy 5 żółtek w niej zważyłam no i wynik podzieliłam przez ich ilość. Tak aby mieć średnią. Coś mi się wydaje, że jedno żółtko miało 16g, ale głowy bym nie dała... 8)

Można ważyć i całe jajka czy same białka. Zależy co kogo interesuje... 8) :lol:

chill

Cytat: GavrocheStara, ale jak większość starych, dobra.
Ja mam ze sztangistką na okładce Laughing

No ale rozpisana nieżle , myślałem że Ripp zaszalał z kinezjologią , motoryką itd.. a teraz widzę że duuużo wyłożył od pana Z. Nie żeby to jakies złe było ... U Z. jest nawet osobny rozdział poświęcony urazom , problemom z dolnym odcinkiem kręgosłupa .... Książka już jedna z moich ulubionych ... :)

A tez mam babeczke ze sztangą ....

Gavroche

Cytat: chill w 2013-06-11, 08:40:25
Cytat: GavrocheStara, ale jak większość starych, dobra.
Ja mam ze sztangistką na okładce Laughing

No ale rozpisana nieżle , myślałem że Ripp zaszalał z kinezjologią , motoryką itd.. a teraz widzę że duuużo wyłożył od pana Z. Nie żeby to jakies złe było ... U Z. jest nawet osobny rozdział poświęcony urazom , problemom z dolnym odcinkiem kręgosłupa .... Książka już jedna z moich ulubionych ... :)

A tez mam babeczke ze sztangą ....
Książki, które są w wielu bibliografiach zawsze są dobre :D

chill

Odpuściłem  piątkowy martwy bo coś dziwnie pobolewały mnie przez 2 dni boki uda bliżej stawu biodrowego ..

Teraz już nic nie czuć ... Może będę robił tylko w środy te martwe , albo odpuszcze jeszcze ...

Dzisiaj zrobiłem rekordzik w bieganiu , i nic zupełnie nie dolegało ... :)
Elegancko posżło 6,5 km dobrze poniżej 40 min ...

Jedyne co to nie wiem czy nie poparzyłem się barszczem sosnowskiego  :? przez to nie unikanie zarośli  :) ... Żona w tamtym roku się popiekła , ale przebarwienia jej zeszły ładnie , chyba po tygodniu jakoś ... Zobaczymy co u mnie . Ten barszcz to niezłe dziadostwo ...

Teraz mam nauczkę , to będę omijał chaszcze z daleka ....

W poniedziałek drążek i dipsy plus kolejne odpowiednie 0,5 i  1,25 kg ...

chill

Dzisiaj pięknie , szybciutko , ekonomicznie pullupsy co raz silniejsze , życ nie umierac taki trening .... tzn połowa dopiero ;)

chill

Dzisiaj trening marzenie ...

Chinsy wąsko 2,5 kg w kieszeni , plus łańcuch na szyję 2kg lekuchno , jak z masą ciała ....

Dipsy 11,25  :lol: kg elegancko , technicznie ramiona przy tułowiu , skrzydła stalowe ;) ... wolniutko i z zapasem ...

martwy  :shock: ... nie wiem czy pisac żeby Gavro nie opier#%&elił ;) ...

Posżło tak :

seria rozgrzewki 50 kg x 5 ... pilnowanie techniki .. bo u mnie za nisko tyłek czasem , i się naoglądałem znów video SS od Rippetoe i pilnuje teraz stóp , piszczeli , klaty , i tyłka...
pózniej : 60x1 , 70x1 , 80x1 , 90x1 :shock: , 100x1 nie poszło dałem sobie spokój i zrobiłem fajnie z luzem 85x5 ...

Git wsio elegancko nic nie pobolewa ... pilnowałem tego przez cały czas , ale zawsze biorę pod uwagę że w trakcie biegania czy ciężarów jestem rozgrzany ....
A no i pas założyłem ... tak z przestrachu ;)

Na koniec jeszcze L na bęcol 2 x 8 ... tutaj musze pilnować łokci lekko zgiętych jak przy podciąganiu jak pisał Wade bo jak mam proste na maksa to coś ciągnie i boli ...

Nie wiem tylko teraz czy następna sesyjka z martwicą w środę i sobie odpuścić na tydzięn fajnie to robi , czy zrobić coś takiego znów po południu , bo druga  czesć treningu jeszcze dziś :) . Może wtedy zrobię sobie kilka serii z jeszcze mniejszym obciążeniem , tak na uspokojenie ... ?

Dobra Gavro lej słowem  :lol:

Gavroche

Superancko :D
Moim zdaniem raz w tygodniu jest ok, pali się czy co?
Zyon często ćwiczy i się rozrósł nadmiernie  :lol:
Co za dużo, to niezdrowo, he,he,he :lol:
Dolny grzbiet to najwolniej regenerująca się grupa mięśni, a Ty miałeś długą przerwę i nadal się zmagasz z jakimś ćmieniem.
Zagryź zęby i powściągnij konie :D

chill

Ufff  8).. ;)

No coś tam jeszcze da o sobie znać , ale jak pilnuję zaleceń pani masażystki , i trzymam prawidłowo postawę , to wszystko elegancko idzie ...
Będę robił te martwe tylko w środy ... lużno , mam gdzie się wyżywać jeszcze ... ;)

Czytam teraz o siadach , i coś czuję że do tego przetrenowania, pewnie sprintów , doszło jeszcze leciutkie podwijanie tyłka na dole :( .. a tak nie powinno być . Tu piszą że kolana mają wtedy iśc na zewnątrz bardziej : http://liftbigeatbig.wordpress.com/2012/01/04/squatting-below-parallel/....

Ja słabo rozciągnięte te dwójki mam ... troszkę mi się tyłek na dole podwijał , gdzie kośc ogonowa ....

No nic mniejsza z tym , "Polak mądry po szkodzie" , e lepiej "człowiek się uczy na błędach"  :lol:

Gavroche

:D
Siadów jest milion form, jeśli się upierasz, coś na pewno dobierzesz, box squat na przykład.
Jest też znacznie prostsza możliwość, pożegnać się z siadami na zawsze :lol:
Różnymi odmianami ciągów i skłonów GM elegancko przetrenujesz podwozie :D

chill

Myślałem też właśnie o siadach do skrzyni ... Jak u DeFranco , to bardziej na czwórki idzie z tego co kojarzę ...

Cytat: GavrocheRóżnymi odmianami ciągów i skłonów GM elegancko przetrenujesz podwozie Very Happy

Taką możliwośc też brałem pod uwagę , że martwe tylko ..
Wyjdzie w praniu ..

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-06-19, 11:47:09
Zyon często ćwiczy i się rozrósł nadmiernie  :lol:
To przez to, ze za ciezki ciezarek na poczatek kupilem i musialem sie do niego szybko zaadopotowac :D
Jak sobie popaczylem w sieci te plany cukrowskiego chlopy wieksze ode mnie robily 16 a ja to samo 24 :D
Work Buy Consume Die