Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Miesięcznik "Optymalni"

Zaczęty przez renia, 2013-04-09, 11:20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Za ciezki orzech do zgryzienia za porzadna kase piramide zywienia odwracac w ramach propaganda zdrowia ... :wink:

RafałS

Cytat: admin w 2023-12-28, 18:33:33
Ponoć to nadal "przedsiębiorstwo państwowe" (state-owned enterprise), ale tylko przez to, że Niemcy nie chcą kupić! ;)
Wystarczy że na amerolskich systemach, okamerowaniu, nasłuchu, "wymianie" informacji itd.  8)

admin

renia

Mnie tam nie było. 8) Mam awarię samochodu...

admin

Pewnie za mocno rajdujesz po drogach! ;)
Trzeba jeździć delikatnie i zgodnie z przepisami, a nie "ile fabryka dała" z driftem na każdym zakręcie!   :shock: :lol:

Jarek

renia

Cytat: admin w 2023-12-29, 08:44:39
Pewnie za mocno rajdujesz po drogach! ;)
Trzeba jeździć delikatnie i zgodnie z przepisami, a nie "ile fabryka dała" z driftem na każdym zakręcie!   :shock: :lol:
:lol:
Akurat ja nie byłam za kierownicą jak się zepsuł, tylko najstarszy syn... 8) :lol:

admin

Wiadomo - pożyczone auto - można dać w rurę! ;)

renia

Samochód ma już swoje latka i ma prawo się coś w nim zepsuć. I tak ja go przez kilkanaście lat chwaliłam, że był bezawaryjny... :D Może nie dostawał optymalnego paliwa... ;-)

admin

Wszystko możliwe, bo teraz namawiają na wymianę porządnych aut spalinowych na jednorazówki z baterią!  :(

renia

Podobają mi się te elektryczne, jechałam takim, cichutko sunie, ale...Ale poczekam aż je udoskonalą i trochę potanieją... 8) :lol:

Gavroche

Ja miałem okazję mierzyć pole EM w takim aucie podczas jazdy, to wskaźnik zamknął skalę.
Około 8 razy większe niż u mnie w domu przy odpalonych wszystkich urządzeniach domowych. :D
Poza tym, takie auta produkują 30% więcej CO2 niż diesel, badania niemieckie z 2019 roku...

admin

Co za "płaskoziemska" teoria - elekryki są przecież zeroemisyjne - co każdy "wpojony" wie... ;)
Trzeba mieć odpowiednio "zaburzoną czynność mózgów ludzkich" - to i w taką bzdurę uwierzą.  :lol:

Blackend

Oglądałem kolesia, który pokazał oficjalną tabelkę, którą publikuje BMW i wynikało z niej, że nowszy model hybrydowy produkuje więcej CO2 niż poprzedni tylko benzynowy.  :lol:

admin

Fakty są nieistotne, tylko przekaż medialny.  8)
Nawet "pandemię" wszystkim wmówili...  :(

Blackend

Są grupy zawodowe, które z łezką w oku wspominają te wspaniałe acz za krótkie czasy. ;)

admin

Ale nadal trzepią e-wizyty i e-recepty niektórzy chwaląc NFZ... ;)

Blackend

Ale to trzeba się naharować, to nie to samo co 25 tysiaków za nockę. ;)  :lol:

admin

"Dodatki kowidowe" utrzymane, to idzie wyżyć... ;)

renia

Cytat: admin w 2024-01-01, 14:50:52
Fakty są nieistotne, tylko przekaż medialny.  8)
Nawet "pandemię" wszystkim wmówili...  :(

Jak fakty się nie zgadzają, to tym gorzej dla faktów... :lol: