Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Geny i kwanty czyli.....

Zaczęty przez Zyon, 2013-04-10, 08:45:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

no bo od Pana zgapic sie nie da  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: MariuszM w 2013-09-05, 21:17:30
Co nam pozostało, możemy jedynie zastosować kopiuj-wklej; czytaj zgapiać od matki natury  :)
Jeżeli już to koniecznie w gorszym wydaniu.  8)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-05, 21:59:05
Cytat: MariuszM w 2013-09-05, 21:17:30
Co nam pozostało, możemy jedynie zastosować kopiuj-wklej; czytaj zgapiać od matki natury  :)
Jeżeli już to koniecznie w gorszym wydaniu.  8)
Bo nieporadni jesteśmy jeszcze :D
Ja bym powiedział, że w gorszym celu :(

Zyon

A jaki jest cel? Zycie na Wenus moze? Z krowami i dinozaurami? Jak tak to warto geny ustawiac, straznica twierdzi, ze tam takie same warunku jak na ziemi, dinozaury zmadrzaly i sie przeniosly  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-06, 07:53:22
A jaki jest cel? Zycie na Wenus moze? Z krowami i dinozaurami? Jak tak to warto geny ustawiac, straznica twierdzi, ze tam takie same warunku jak na ziemi, dinozaury zmadrzaly i sie przeniosly  :lol:
Cel?
Mam wrażenie, że zabawa :lol:
Oficjalnie zwiększenie wydajności pokarmowej, a w domyśle broń pewno jaka...

Zyon

o!  :shock:
NAJWAŻNIEJSZE JEST DNA. Istotą życia nie jest materia, ale informacja. Ta pierwsza przez nas tylko "przepływa". A dzięki informacji genetycznej zapisanej w DNA żyjemy wiecznie. Mimo że nie potrafimy bez końca odnawiać naszych ciał na podstawie zapisanego w niej wzorca, to przekazujemy go

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75400,14873153,Jakie_to_szczescie__ze_umieramy.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2jHkSqUU1
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 08:49:59
o!  :shock:
NAJWAŻNIEJSZE JEST DNA. Istotą życia nie jest materia, ale informacja. Ta pierwsza przez nas tylko "przepływa". A dzięki informacji genetycznej zapisanej w DNA żyjemy wiecznie. Mimo że nie potrafimy bez końca odnawiać naszych ciał na podstawie zapisanego w niej wzorca, to przekazujemy go

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75400,14873153,Jakie_to_szczescie__ze_umieramy.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2jHkSqUU1

I żeby było strasznie i śmiesznie, przekazujemy je z tym dodatkiem od Kosmitów! :lol:
Takie kukułcze jajo.

Zyon

No coraz mniej tego dodatku kosmicznego, nie zyjemy tyle, nie mamy 9 lokci wzrostu...ale na szczescie szympansy maja gorzej  :lol:
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 09:10:46
No coraz mniej tego dodatku kosmicznego, nie zyjemy tyle, nie mamy 9 lokci wzrostu...ale na szczescie szympansy maja gorzej  :lol:
uff ulzylo mi, odrazu lepiej :D

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 09:10:46
Czyli ich informacja jest gorsza od naszej, słabo się przekazuje...
Albo to zamierzony wybieg, razem z zacieraniem śladów ich bytności i wmawqiniem takim durniom jak ja, że nigdy ich nie było?
Nie na darmo mówią: niezbadane są ścieżki Pana...
Ale fakt Pan(troglodytes czy paniscus) ma gorzej, jest wolny i robi co chce, brrr, ochyda!

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-10-31, 09:54:18
Albo to zamierzony wybieg, razem z zacieraniem śladów ich bytności i wmawqiniem takim durniom jak ja, że nigdy ich nie było?
To majstersztyk ewolucji, te setki tysiecy szkieletow, ktorych nie ma a powinny byc  :lol:
Czakry-szmakry-ufo  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 10:42:18
Cytat: Gavroche w 2013-10-31, 09:54:18
To majstersztyk ewolucji, te setki tysiecy szkieletow, ktorych nie ma a powinny byc  :lol:
Czakry-szmakry-ufo  :lol:
Ale dasz znać jak znajdą bodaj jeden kosmicki? :lol:
Nie bądź wiśnia :D

Zyon

Jasne, ze dam :D Ale jak wiesz statystyka jest nieublagana, ile bylo kosmitow a ile tych 'brakujacych zrodel". Wiec te szanse sa tyle razy mniejsze tak pi razy drzwi :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 11:23:11
Jasne, ze dam :D Ale jak wiesz statystyka jest nieublagana, ile bylo kosmitow a ile tych 'brakujacych zrodel". Wiec te szanse sa tyle razy mniejsze tak pi razy drzwi :D
Mimo wszystko, ciekawie by było, bo nudna ta ziemia się robi 8)

Zyon

Amerykance cos maja ale nie chca dac, od czasow Roswell trzymaja... i te ich dziwaczne sekcje i wydzialy o dziwnych nazwach :D Szafuja pieniedzmi podatnika jankeskiego :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 11:42:49
Amerykance cos maja ale nie chca dac, od czasow Roswell trzymaja... i te ich dziwaczne sekcje i wydzialy o dziwnych nazwach :D Szafuja pieniedzmi podatnika jankeskiego :D
I tu powraca myśl, która mi towarzyszy od dawna.
Ile nam łaskawie pozwalają wiedzieć capo di tutti capi planety?
Bo to ile, kilkadziesiąt osób, z przeciekami kilkaset?

Zyon

Zdanie jest takie, ze imzes glupszy tym lepszy. Im mniej wiesz tym mniej pytasz. To jak z zona dokladnie :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Czytałem ostatnio jakąś SF i było użyte pojęcie chronon do opisania czasu, kwantowego jego modelu w zasadzie :D
Kwantyfikacja czasu to ciekawiutkie zagadnienie, tu zaszczepka:
http://fizyczny.net/viewtopic.php?p=176473
http://ateista.pl/showthread.php?t=1756&page=3
Kot:
http://www.eioba.pl/a/4azy/najwieksza-zagadka-xx-wieku-kot-schrdingera
:D

Radzio

Ciągnie wilka DO lasu, a wobec tego, dlaczego nie na Śląsk? :D