Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Geny i kwanty czyli.....

Zaczęty przez Zyon, 2013-04-10, 08:45:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: renia w 2014-01-31, 11:13:27
Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:07:09
Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:04:08
Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 10:58:23
Cytat: Zyon w 2014-01-31, 10:57:15
Sady sa od prawa ale nie od prawdy, to dosc subtelna ale dosc istotna roznica ;)
Tym bardziej :D
Ale co tym bardziej? :D Za oszustwo finansowe wiecej lat dostniesz niz za zabicie dziecka. Sad to instytucja stworzona do ustalania jakiegos porzadku prawnego ale z dociekaniem prawdy czy jej respektowaniem nie maja nic wspolnego, wiec to po prostu zaden argument, bo tak naprawde kogo interesuje dochodzenie w sadzie uznania autentycznosci zdjec? Wystarczy zmienic prawo i juz fotki moga byc dowodem. Albo mozna tez zrobic takie prawo, ze sad uwierzy na slowo nawet.
To zmień prawo by fotki mogły być dowodem :D

A z fotoradarów już mogą być dowodem?
Tylko jeśli widać rejestrację, a marka samochodu zgadza się z tą w dowodzie.
I możesz podważyć zasadność kary, jeśli masz alibi, np. kartę meldunkowaą hotelu poza zasięgiem czasowym.

administ

Cytat: renia w 2014-01-31, 11:15:12
Ponoć to nie była manna tylko wata cukrowa... :roll: :mrgreen:

Jak tak było, to tym bardziej z maszyny...  8)
Bo maszyna prostsza i niepromieniująca.  :wink:
Tylko po co te opisy BHP pracy w promieniotwórczości do obsługi Arki do waty cukrowej?  :roll:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:16:19
Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:12:25
Sady sa od prawa ale nie od prawdy, to dosc subtelna ale dosc istotna roznica ;)
Ale co tym bardziej? :D Za oszustwo finansowe wiecej lat dostniesz niz za zabicie dziecka. Sad to instytucja stworzona do ustalania jakiegos porzadku prawnego ale z dociekaniem prawdy czy jej respektowaniem nie maja nic wspolnego, wiec to po prostu zaden argument, bo tak naprawde kogo interesuje dochodzenie w sadzie uznania autentycznosci zdjec? Wystarczy zmienic prawo i juz fotki moga byc dowodem. Albo mozna tez zrobic takie prawo, ze sad uwierzy na slowo nawet.

A niby po co?  :shock: Malo kogo obchodzi dowodzenie takich spraw przed sadem  :lol: Jak ktos glupi to go nawet sad nie przekona, a Pawlak swoje o sadach wiedzial :D
To tak w kwestii zboczenia z tematu. Rozumiem, ze masz juz tak wdrukowane, ze sadowa pieczatka na pismie warunkuje twoje odruchy i zmienia podswiadomosc nawet? :D
Nie.
Skoro sąd to taka szemrana instytucja, a mimo to nie dopuszcza jako dowodów filmów i zdjęć, to znaczy, że aż tak grubymi nićmi nie można szyć :D
Alez jestes w bledzie :D Sad respektuje prawo, ktore ustalaja miedzy innymi czlonkowie jakiegokolwiek parlamentu :D Jak sie poslom zamarzy fotkowanie czy inna durnota i znajda odpowiednia wiekszosc zeby przepchnac ustawe, to sad bedzie musial respektowac to prawo :D I nic a nic go nie obchodzi czy ktos szyje grubymi czy cienkimi nicmi :D
Malo to durnych praw ustalili nasi sejmowi herosi?
Wiec to argument jest zaden po prostu :D

Jezeli potrzebujesz sadu jako posrednika miedzy twoimi oczami a mozgiem no to ja tylko ubolewac jedynie moge :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:19:19
Cytat: renia w 2014-01-31, 11:13:27

A z fotoradarów już mogą być dowodem?
Tylko jeśli widać rejestrację, a marka samochodu zgadza się z tą w dowodzie.
I możesz podważyć zasadność kary, jeśli masz alibi, np. kartę meldunkowaą hotelu poza zasięgiem czasowym.
No mozna wszystko, nawet handlowac punktami wolno. Jak prawo durne to prawda sama sie obroni  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:20:48
Jak sie poslom zamarzy fotkowanie czy inna durnota i znajda odpowiednia wiekszosc zeby przepchnac ustawe, to sad bedzie musial respektowac to prawo

Jak nasi posłowie zrobili bubla prawnego, to można fotę z fotoradaru na przykład śmiało podważać przed sądem.  8)
Ale są lepsze metody niepłacenia mandatów.   :wink:

Zyon

Najlepsza metoda to zwalniac przed radarami i kupic sobie CB-radio  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2014-01-31, 11:20:02

Tylko po co te opisy BHP pracy w promieniotwórczości do obsługi Arki do waty cukrowej?  :roll:

No nie pasuje więc pasuję.... :?

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:20:48
Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:16:19
Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:12:25

A niby po co?  :shock: Malo kogo obchodzi dowodzenie takich spraw przed sadem  :lol: Jak ktos glupi to go nawet sad nie przekona, a Pawlak swoje o sadach wiedzial :D
To tak w kwestii zboczenia z tematu. Rozumiem, ze masz juz tak wdrukowane, ze sadowa pieczatka na pismie warunkuje twoje odruchy i zmienia podswiadomosc nawet? :D
Nie.
Skoro sąd to taka szemrana instytucja, a mimo to nie dopuszcza jako dowodów filmów i zdjęć, to znaczy, że aż tak grubymi nićmi nie można szyć :D
Alez jestes w bledzie :D Sad respektuje prawo, ktore ustalaja miedzy innymi czlonkowie jakiegokolwiek parlamentu :D Jak sie poslom zamarzy fotkowanie czy inna durnota i znajda odpowiednia wiekszosc zeby przepchnac ustawe, to sad bedzie musial respektowac to prawo :D I nic a nic go nie obchodzi czy ktos szyje grubymi czy cienkimi nicmi :D
Malo to durnych praw ustalili nasi sejmowi herosi?
Wiec to argument jest zaden po prostu :D

Jezeli potrzebujesz sadu jako posrednika miedzy twoimi oczami a mozgiem no to ja tylko ubolewac jedynie moge :D
Jestem w błędzie, bo Ty uważasz inaczej czy dlatego, że taka jest prawda?
Twoja logika jest powalająca  :D
Film i zdjęcie nie może być dowodem w sądzie, bo bardzo łatwo taki dowód obalić.
I Twoje bezsensowne gdybania na temat natury sądów nie zmienią tego, że do mnie film lub zdjęcie z netu nie przemawia, bo w takim kontekście tego wyrażenia użyłem :D
Tak jak mówię, lubisz sobie pogadać, a że Cię poniesie na Psie Pole to nie szkodzi :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-01-31, 11:20:02

W tym rzecz, pijani muszą być szczególnie ostrożni :D

administ

:lol:
A naćpani to już w ogóle...  :wink:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:31:14
Wg prawa unijnego, slimak to ryba a marchewka to owoc, zeby francuzi i portugalczycy mogli tez dostac dotacje. Powiedz mi teraz jaka jest prawda i czy ma cos wspolnego z prawem?

Film i zdjęcie nie może być dowodem w sądzie, bo bardzo łatwo taki dowód obalić.
A jaka jest w tym wypadku prawda? Jezeli nagram cie jak kradniesz snickersa i bedzie to prawda, to dla sadu nie bedzie to dowodem. Gdzie tu prawda a gdzie prawo? No zastanow sie troche, bo brniesz....  :lol:

I Twoje bezsensowne gdybania na temat natury sądów nie zmienią tego, że do mnie film lub zdjęcie z netu nie przemawia, bo w takim kontekście tego wyrażenia użyłem :D
Czy bezsensowne? Jezeli w fotki nie wierzysz albo filmy to zastanow sie czy swoim oczom w ogole wierzysz :D Teraz to wiadomo fotoszop a jak fotka stara to? To tez fotoszop. No bo wszyscy maja teraz manie oszukiwania, jak wykopie jakas czache czy kosc w ogrodzie to na pewno pierwsze co zrobie przed wrzuceniem do neta, to kupie w kiosku "photoshop w 7 krokach" i odpowiednio je obrobie przed wrzuceniem. Dodam np wielkie kly i rogi na ten przyklad  :lol: :lol:

Prosze cie.....  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:26:52
kupic sobie CB-radio  :lol:

Yanosik się sprawdza.   8)

RafałS

A pamiętacie jak było gdy filystyni ukradli maszynę do waty i chcieli bodajże lody na niej kręcić?  :lol: . W ogóle im nie wyszło, tzn. wyszło im coś na zdrowiu. Dali maszynę krowie i ta zaniesła maszynę do waty z powrotem do znających się na watach (kilowatach,megawatach?)  :)  :wink:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:40:31
Wg prawa unijnego, slimak to ryba a marchewka to owoc, zeby francuzi i portugalczycy mogli tez dostac dotacje. Powiedz mi teraz jaka jest prawda i czy ma cos wspolnego z prawem?

A jaka jest w tym wypadku prawda? Jezeli nagram cie jak kradniesz snickersa i bedzie to prawda, to dla sadu nie bedzie to dowodem. Gdzie tu prawda a gdzie prawo? No zastanow sie troche, bo brniesz....  :lol:

Czy bezsensowne? Jezeli w fotki nie wierzysz albo filmy to zastanow sie czy swoim oczom w ogole wierzysz :D Teraz to wiadomo fotoszop a jak fotka stara to? To tez fotoszop. No bo wszyscy maja teraz manie oszukiwania, jak wykopie jakas czache czy kosc w ogrodzie to na pewno pierwsze co zrobie przed wrzuceniem do neta, to kupie w kiosku "photoshop w 7 krokach" i odpowiednio je obrobie przed wrzuceniem. Dodam np wielkie kly i rogi na ten przyklad  :lol: :lol:

Zyon, nie wierzę w filmiki i w zdjęcia z Netu.
Bo tak.
I nie interesuje mnie co o tym myślisz :lol:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2014-01-31, 11:43:29
A pamiętacie jak było gdy filystyni ukradli maszynę do waty i chcieli bodajże lody na niej kręcić?  :lol: . W ogóle im nie wyszło, tzn. wyszło im coś na zdrowiu. Dali maszynę krowie i ta zaniesła maszynę do waty z powrotem do znających się na watach (kilowatach,megawatach?)  :)  :wink:
Bo pić to trza umić :lol:

administ

Cytat: RafałS w 2014-01-31, 11:43:29

Tak było! Hey...  8)

administ

Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:44:55
Bo pić to trza umić :lol:

Pić, czyli nie pić? Oto jest pytanie...  :wink: :lol:

renia

Bez picia nie ma życia... :?

administ

Cytat: renia w 2014-01-31, 11:49:39
Bez picia nie ma życia... :?

A pewnie, pewnie i jeszcze...  :roll:

"Jak się kobiety nie bije, to jej wątroba gnije"... :wink:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-01-31, 11:43:46
Cytat: Zyon w 2014-01-31, 11:40:31

Zyon, nie wierzę w filmiki i w zdjęcia z Netu.
Bo tak.
I nie interesuje mnie co o tym myślisz :lol:
No to juz lepsze, bo przynajmniej szczere :D
Ale jezeli chcesz dyskutowac o prawdzie, poszukiwaniu prawdy, dochodzeniu do prawdy, zyciu w prawdzie, czytac  etc to powinienes odstawic te bzdurne przekonania na bok, bo twoj glos wtedy jest, jak glos tych baranow od Teresy - przystawia sobie tube nawet do rzyci aby tylko wydac jakis oglos, niewazne jaki  :lol:
Work Buy Consume Die