Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

A co tam, się przyczepię, o tyle o ile w ogóle  :wink: . Gdyż ponieważ sprint 15 min. nie istnieje. To by było dużo za dużo. Ale do utraty tchu ok. Gwoli formalności tylko tak...  8)

Blackend

O'k, chodziło o to, że biegnąc truchtem słuchałem sobie muzyki, a krótka 15 min. pętla na pełnym gazie była już bez słuchania, bo w uszach samo od siebie dudniało. ;)  :lol:

A tak przy okazji, dzisiaj znowu była przebieżka - fajnie, ale ludzi i rowerzystów za dużo.  8)

admin

Ale niejaki Churchil pił, palił wybitnie nie znosił wysiłku fizycznego ponoć, a dziewięćdziesiąt jeden pociągnął, więc ...  8)

RafałS

Cytat: admin w 2020-07-05, 18:24:06
Ale niejaki Churchil pił, palił wybitnie nie znosił wysiłku fizycznego ponoć, a dziewięćdziesiąt jeden pociągnął, więc ...  8)
Więc albo mógł pić/palić jeszcze bardziej i dociągnąłby wtedy 99. Albo odwrotnie i wtedy też by dobił 99...  :wink:

admin

Blackend

A był np. taki sportowiec Andrzej Grubba i na raka płuc zmarł.  :?
Napatrzyłem się w szpitalu na cały przekrój ludzi, od młodych chłopaczków, poprzez wysportowanych kolesi po ciężko schorowanych starych cukrzyków - mało jeszcze wiemy.  8)

admin

Teraz gwałtownie wzrosła ilość przypadków raka płuc w Polsce wśród niepalących - dziś o tym czytałem...  8)

RafałS

Cytat: admin w 2020-07-05, 21:02:51
Teraz gwałtownie wzrosła ilość przypadków raka płuc w Polsce wśród niepalących - dziś o tym czytałem...  8)
Ale to w Maseczkowie szczególnie.  8)

admin

Teraz można wykazać, że to przez noszenie kagańców... ;)

Maniek

Cytat: Blackend w 2020-07-05, 17:51:24
O'k, chodziło o to, że biegnąc truchtem słuchałem sobie muzyki, a krótka 15 min. pętla na pełnym gazie była już bez słuchania, bo w uszach samo od siebie dudniało. ;)  :lol:

A tak przy okazji, dzisiaj znowu była przebieżka - fajnie, ale ludzi i rowerzystów za dużo.  8)
Spróbuj coś skuteczniejszego. 30 sekund do 1 minuta PRAWIE sprintu, 1 minuta odpoczynku w marszu/truchcie, i tak 5-20 razy w zależności od zaawansowania. Świetna sprawa.

Zdecydowanie skuteczniejsze i fajniejsze niż 15 minut ciągłego, szybkiego biegu do utraty tchu. Taki bieg to raczej do max  6-8 minut, tj. mniej więcej czas, w którym da się utrzymać tempo wyższe niż tempo progu mleczanowego (tempo nagłego wzrost stężenia mleczanu w organizmie).

RafałS

Cytat: admin w 2020-07-05, 21:23:10
Ano. Nie po to ma człowiek jedną naturalnie maskę (włoski w nosie) żeby se drugą domaskować na ament. :wink:

Blackend

Cytat: Maniek w 2020-07-05, 21:29:13
Spróbuj coś skuteczniejszego. 30 sekund do 1 minuta PRAWIE sprintu, 1 minuta odpoczynku w marszu/truchcie, i tak 5-20 razy w zależności od zaawansowania. Świetna sprawa.

Zdecydowanie skuteczniejsze i fajniejsze niż 15 minut ciągłego, szybkiego biegu do utraty tchu. Taki bieg to raczej do max  6-8 minut, tj. mniej więcej czas, w którym da się utrzymać tempo wyższe niż tempo progu mleczanowego (tempo nagłego wzrost stężenia mleczanu w organizmie).

Robiłem kiedyś coś podobnego jak grałem w piłkę, też spoko, ale teraz wolę długie wybiegania, są dla mnie mniej męczące.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2020-07-05, 21:23:10

Ale dopiero jak się maseczki od narciarza skończą. ;)

admin

Oczywiście.  :D
Bo inaczej się zmarnują... ;)

Blackend

Tyle lat na nartach jeżdżę i jeszcze nikt mi ciekawej propozycji biznesowej nie złożył, no ale fakt że nie jestem ministrem. ;)

admin

:?
Bo to układ musi być jeszcze do tego... ;)

Blackend

Wieczorem omawiali postępy nauki i jakoś tak samo na inny temat zeszło. ;)

admin

jak zwykle... ;)

Blackend

...przy kielichu. ;)

admin

:lol:
Jak pojemny kielich, to... ;)