Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Dobrze, że jeszcze ktoś tu biega!
Mnie kusi, ale jak sobie pomyślę o bólu mięśniowym pierwszych dni, to mi zaraz przechodzi!

Blackend

Chwilowo nie biegam, z wielu powodów. ;)  :lol:

RafałS

Chłodne rozpogodzenie wieczorne. Przebieżka 4km/czas rekreacyjny+. 8)

Zyon

Cytat: Blackend w 2025-07-10, 14:52:29Chwilowo nie biegam, z wielu powodów. ;)  :lol:
A ten najmniejszy? ;)
Work Buy Consume Die

Blackend

Tu mnie zaskoczyłeś, chciałem napisać lenistwo, ale to raczej powód największy.  :lol:
Najmniejszy - nowe buty? ;)

Zyon

A to mnie zaskoczyles, ja biegam w tanich trampkach  :lol:  :lol:
Work Buy Consume Die

Blackend

RafałS

Cytat: Zyon w 2025-10-26, 13:15:49A to mnie zaskoczyles, ja biegam w tanich trampkach  :lol:  :lol:
Weź go nie słuchaj. Nasłuchał się admina i też mu "się nie chce"...się.  :wink:

Blackend

No tak wyszło.  :lol:

Zyon

Bieganie nie jest juz modne, mozna biegac  8)
Work Buy Consume Die

Blackend

Jak tylko wiosna... ;)

renia

Mam takie pytanie: czy przy biegach (dotyczy to naszego 25-letniego syna) trzeba po bieganiu uzupełniać glikogen w mięśniach węglowodanami? 8)  Tak mnie syn "uświadamia"... :o

RafałS

Cytat: renia w 2025-11-02, 10:07:49Mam takie pytanie: czy przy biegach (dotyczy to naszego 25-letniego syna) trzeba po bieganiu uzupełniać glikogen w mięśniach węglowodanami? 8)  Tak mnie syn "uświadamia"... :o
Nie trzeba, ale można.  8)

Zyon

Cytat: renia w 2025-11-02, 10:07:49Mam takie pytanie: czy przy biegach (dotyczy to naszego 25-letniego syna) trzeba po bieganiu uzupełniać glikogen w mięśniach węglowodanami? 8)  Tak mnie syn "uświadamia"... :o
Sprinty biega? Albo interwaly?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Zależy na jakiej jest diecie, jak często biega i jak szybko (sprint vs jogging). :)

renia

Cytat: Zyon w 2025-11-02, 18:34:18
Sprinty biega? Albo interwaly?

Normalnie biega, na ogół po 10 km. O interwałach nic nie mówił.
Czasami biega na bieżni, ale częściej w terenie.

renia

Cytat: Gavroche w 2025-11-02, 18:43:35
Zależy na jakiej jest diecie, jak często biega i jak szybko (sprint vs jogging). :)

Biega prawie codziennie, a za jego dietą ja nie nadążam. Teraz nawet płatki owsiane je  8) ale żółtka też je, mięsa sporo, trochę warzyw i ciupkę owoców (dzisiaj pół małego jabłka)... Za dużo ostatnio czyta tych "naukowców"... :( Słodyczy unika, ale nie zawsze mu się to udaje. :)

Gavroche

Biegi długodystansowe nie zużywają za dużo glikogenu. Jak nie biega 3 razy dziennie i ma choć trochę węgli w diecie, to "uzupełnianie" cukru po treningu biegowym niespecjalnie jest potrzebą, bardziej fanaberią. :) Ale nieszkodliwą.

renia

Dzięki za wyjaśnienie.  :) To nie będę jemu wybijała z głowy tych fanaberii...  :lol: ;)

admin

:lol:
Ale drożdżownik mówi, żeby koksu dać, bo inaczej moc odchodzi! ;)