Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Iga

Cytat: RTS w 2010-12-05, 21:17:19
I jak "poszło"?  8)
Zwykle zajmowałam pierwsze miejsce,jak nie biegła pewna dziewczyna.  :mrgreen: Była taka superowa,wysoka,szczupła.Biegła zawsze super. :D
Dawałam z siebie wszystko,tak,że myślałam,że umrę na mecie.  :lol:

RTS

Cytat: Iga w 2010-12-05, 21:25:52
...Była taka superowa...
Takie są najgorsze z takimi się nie biega.  :?  :P

Iga

Cytat: RTS w 2010-12-05, 22:01:54
Takie są najgorsze z takimi się nie biega.  :?  :P
No,ale ona była z mojej szkoły i nabijała punkty też właśnie dla niej.No i fajnie było,jak ona była pierwsza,a ja druga. Pocieszające było to,że kiedy ona nie biegła,to ja miałam to pierwsze miejsce.Teraz fajnie sobie tak powspominać. :D

WojciechS

Narty biegówki i problem biegania na śniegu rozwiązany.
Tylko nie każdy lubi i potrafi.

Radzio

Przy -2 śnieg ma inną lepkość i jest "twardszy". :D Dzisiaj 11km/58min- na nartach pewnie byłby szybciej ;), ale to wcale nie znaczy, że lepiej.

Radzio

A przy +1 to już robi się ciapanie. Co zrobić starość nie radość 10km/1h07min. :D
Już wiem :shock:, dlaczego nie widzę śladów nart biegowych w okolicznym lesie-parku, choć na giełdach narciarskich sprzęt znika jak ciepłe bułeczki.
Przecież mamy XXI wiek i nie po to "...nasi przodkowie na mchu jadali..." żeby teraz biegać po nieprzygotowanych szlakach.
W promieniu 5km żadnego wucetu, przychodni, że o gorących napojach nie wspomnę. Doprawdy wstyd XXI wiek
Ciekawe czy Fitness-kluby mają odpowiednie narto-bieżnie, bo resztę na pewno muszą mieć?

Opal

Cytat: Radzio w 2010-12-08, 18:46:04

Ciekawe czy Fitness-kluby mają odpowiednie narto-bieżnie, bo resztę na pewno muszą mieć?

Radzio, w którym Ty wieku żyjesz? Teraz Fitness-kluby mają ciekawsze propozycje. Rozwinęła się nowa sieć fitnessu, dużo przyjemniejsza od wcześniejszych ...
Teraz do dobrego tonu należy "Jukari"   :lol:      http://www.iwoman.pl/uroda/nowosci/jukari;rewolucja;w;gimnastyce,223,0,522207.html   

Radzio

Cytat: Opal w 2010-12-08, 19:41:34
Radzio, w którym Ty wieku żyjesz? Teraz Fitness-kluby mają ciekawsze propozycje. Rozwinęła się nowa sieć fitnessu, dużo przyjemniejsza od wcześniejszych ...
Teraz do dobrego tonu należy "Jukari"   :lol: ...........

Człek człapie po tym lesie, uważając coby się zbytnio nie u tarzać, to nie zauważy jak  mu "Jukari" przed nosem "przeleci".  :lol: :lol:

Opal

Cytat: Radzio w 2010-12-08, 19:50:14

Człek człapie po tym lesie, uważając coby się zbytnio nie u tarzać, to nie zauważy jak  mu "Jukari" przed nosem "przeleci".  :lol: :lol:

No sam widzisz jak ważne jest to, co nam przed nosem lata (czy zwisa)  :lol: oby nie natrętna mucha, czy złośliwa osa :lol:

Radzio

Kolejny przeczłapany dzień :) 10km/55min.

Dziś biegałem lądując i odbijając się z "palców".
W tym miejscu but jest najszerszy i bieg był bardziej stabilny niż, gdy odbijałem się z "pięt". Różnice w szerokości tych części stopy nie są znaczące, ale przy takiej pogodzie i na dłuższym dystansie przydatne. "Życie" skorygowało technikę biegu. :D
W moich rejonach prognozy są takie, że w dzień ma być na małym plusie, a w nocy na solidnym minusie. Mam nadzieję, że to "usztywni" podłoże, bo dzisiaj zaczęły mi dokuczać "niewidzialne" kałuże. Niby wszędzie biało, a  od czasu do czasu niechciane mlaśnięcie. :) W mokrym bucie bieganie nie jest już takie samo.;)

Radzio

Pogoda mi sprzyja. :D Wczorajszej nocy mróz "związał" kałuże, więc rad nie rad dołożyłem do 10km jeszcze 4km.

Widziałem narciarza biegowego, wiek emerytalny .............. miło popatrzeć. :) :D

renia

Jak tak będziesz sobie dokładał kilometrów.. :roll: to rano jak powiesz nam dzień dobry, to potem nie zdążysz przybiec, aby powiedzieć dobranoc.. :wink:

Radzio

Dzisiaj 7km za to w 37min, z czego końcówka po ciemku.  :D
I pomyśleć, że są miejsca, gdzie po wiedzę dzieciaki maszerują tak co dzień.  :roll:

Cytat: renia w 2010-12-10, 19:58:20

Jak tak będziesz sobie dokładał kilometrów.. :roll: to rano jak powiesz nam dzień dobry, to potem nie zdążysz przybiec, aby powiedzieć dobranoc.. :wink:

To jest mały las (ten koło mnie) ;).
W zasadzie park, ale za to z dzikami, sarnami, zającami, ptactwem itp.  :roll: Ale może tylko ja go tak traktuję. :D

renia

Jakoś już mi się podoba ten parko-las.. :D :D

Radzio

Cytat: renia w 2010-12-11, 17:33:53

Jakoś już mi się podoba ten parko-las.. :D :D
Jutro też się tam wybiorę. ;) :)

renia

Ty chyba biegasz za nas wszystkich. Chociaż mogę się oczywiście mylić. Może tutaj są jeszcze inni tacy odważni zimowi biegacze.. :roll:

Radzio

Cytat: renia w 2010-12-11, 22:11:14

Ty chyba biegasz za nas wszystkich. Chociaż mogę się oczywiście mylić. Może tutaj są jeszcze inni tacy odważni zimowi biegacze.. :roll:

Całe stada biegaczy, tylko im się nie chce. ;)  :lol: :lol:

Dzisiaj mijał mnie kulig, taki za traktorem.
Prędzej dzika bym się spodziewał. :D :D

renia

Dałeś się wyprzedzić.. :shock: czy jechał w przeciwna stronę.. :roll: :wink:

Radzio

W przeciwną, nawet mu drogi trochę ustąpiłem.  8) ;)  :lol: :lol: :lol: :lol:

renia

To dobrze.. :D bo tak to już nie miałabym z kim pisać.. :lol: