Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

elmo

Znam takie przysłowie :" Zawsze bliższa koszula ciału" i to też nie jest regułą  :)
Różni są ludzie  :)

elmo

Wczoraj sobie troszkę pobiegałam znów (taki marszobieg) ,wyszło prawie 5km. i dziś bolą mnie nogi.
Zaskoczyło mnie to ,jak różne partie mięśni pracują podczas biegu i podczas jazdy na rolkach,bo bola mnie nogi w zupełnie innych miejscach.
Stawy skokowe mnie w sumie nie bolą i ścięgna Achillesa,bo najprawdopodobniej roztrenowałam je sobie już.
Może się jakoś zmobilizuje do ćwiczeń,bo chciałabym kiedyś też wystartować w takim półmaratonie  :)

grizzly

Cytat: elmo w 2007-10-31, 10:00:08
Wczoraj sobie troszkę pobiegałam znów (taki marszobieg) ,wyszło prawie 5km. i dziś bolą mnie nogi.
Zaskoczyło mnie to ,jak różne partie mięśni pracują podczas biegu i podczas jazdy na rolkach,bo bola mnie nogi w zupełnie innych miejscach.
Stawy skokowe mnie w sumie nie bolą i ścięgna Achillesa,bo najprawdopodobniej roztrenowałam je sobie już.
Może się jakoś zmobilizuje do ćwiczeń,bo chciałabym kiedyś też wystartować w takim półmaratonie  :)

Elmo, z calego serca gratuluje  8)
Tylko nie przesadzaj!!!!, jak boli to zmniejsz dystans i jeden dzien przerwy.  :D

Nie powielaj  bledow Damiana.  :shock: :D

elmo

Cytat: grizzly w 2007-10-31, 11:38:54
Elmo, z calego serca gratuluje  8)

Dzięki  :) Takie słowa też są dopingiem!  :)
No ,na szarżowanie,to raczej pozwolić sobie nie mogę,tylko muszę pilnować tej granicy,bo łatwo ją jest przekroczyć...

elmo

Piszemy o bieganiu,pływaniu,jeździe na rolkach,a przecież świetnie na samopoczucie wpływa również ...taniec!  :D
Można sobie zamiast biegać w mróz ,śniezycę(gdy ktos nie lubi)  po rostu potańczyć,nie?  :)

elmo

Stwierdziłam,że lepiej nie brać ze sobą żadnych stoperów i zegarków w trakcie biegania,jesli chce się biegać rekreacyjnie  :)
W przeciwnym razie człowiek się ściga sam ze sobą.Sam się napędza,chce żeby było szybciej niz poprzednim razem .To taka "samorywalizacja" .
W sumie nie wiem, czy dobra, czy zła...

elmo

Cytat: Blackend w 2007-10-28, 18:09:50

Yes, yes, yes - na "Don't Stop Me Now" odleciałem

Ja kiedyś odlatywałam przy tym:
http://pl.youtube.com/watch?v=A3deToKl_Dg

ale to było dawno temu   :( ....

grizzly

Cytat: elmo w 2007-10-31, 18:58:28
Cytat: Blackend w 2007-10-28, 18:09:50

Yes, yes, yes - na "Don't Stop Me Now" odleciałem

Ja kiedyś odlatywałam przy tym:
http://pl.youtube.com/watch?v=A3deToKl_Dg

ale to było dawno temu   :( ....

Dzisiaj tez mozesz odleciec: 8)

http://moto.allegro.pl/item262659770_samolot_ultralekki_qualt_200.html

Polecam ten model (ekonomiczny) :D

elmo

No raczej nie zabardzo mogę  :P
Za te pieniądze ,wolałabym sobie konia wyścigowego kupić  :idea: 

Blackend

Cytat: elmo w 2007-10-31, 18:58:28
ale to było dawno temu   :( ....

he, he też fajny kawałek - no niestety czas płynie nieubłaganie  :?
do zobaczenia na półmaratonie? :)

elmo

Cytat: Blackend w 2007-10-31, 22:10:07

...do zobaczenia na półmaratonie? :)

Żywię taką nadzieję  :D

lutonn

hehehe  :D :D :lol: no chyba ze na rolkach :lol:

elmo

Nie doceniasz moich możliwosci ...lutonn  :P

elmo

Blackend,posłuchaj sobie jeszcze tego  :) Zarąbiście się przy tym jeździło na rolkach...aż się w końcu wywaliłam...przyczyną tego było pewnie zbyt głośne słuchanie muzyki, no i uwaga skupiona na muzyce  :)

http://pl.youtube.com/watch?v=aIn2wiiEoeg

Blackend

Noo fajne :) ale to nie moje klimaty choć też posłucham.
Wychowywałem się na tym http://pl.youtube.com/watch?v=TehFZ38kt6o
a teraz kiedy jestem trochę starszy ;) też lubię whiskey, którą niniejszym popijam :)

kodar

Cytata przecież świetnie na samopoczucie wpływa również ...taniec!   

o masz racje,wlasnie przetanczylam cala  noc,tylko tego koniaku bylo za duuuuuuuuuuuzo 8)

elmo

Blackend  :) .Oczywiście znam tą piosenkę.W sumie to siedzę w starych zespołach  :) Chyba nie ma czegoś, czego bym nie znała z końca lat 60-tych,70-tych i 80-tych(choć 80-tych już tylko wybrane),90-tych bardzo rzadko,a już w tym dziesięcioleciu kompletnie nic mnie nie pociąga.
A moja córki zamiast nucić coś nowoczesnego,to nucą piosenki Bee Gees'ów ,a  mnie jest bardzo miło  :)

Kodar  :) Ja też lubię sobię potańczyć  8)

elmo

Daniel_dn

Przy intensywności 50% maksymalnego poboru tlenu następuje wzrost wydzielania noradrenaliny, a przy obciążeniu na poziomie 70% - adrenaliny. Po zakończeniu wysiłku adrenalina po kilku minutach wraca do poziomu wyjściowego, noradrenalina zaś utrzymuje się na podwyższonym poziomie jeszcze przez kilka godzin.

Rafalek

Hmm jestem tu nowy i troche inne "rzeczy" mnie kreca jednak jest wspolny mianownik jakim jest sport i po czesci zywienie.

Jestem na tzw. Low-Carb'ie od ok miesiaca przy tym trenuje kolarstwo.
Przy 3h treningu o sporej intensywnosci jechanie na sucho to sredni sposob, a zjedzenie czegos nie odpowiedniego konczy sie zle.
Dzisiaj w polowe treningu zjadlem chalwe i praktycznie "umarlem"
Z tego rodzi sie pytanie  jak Optymalni radza sobie z odzywianiem podczas treningu?
Moze sa jakies batoniki o duzej zawartosci tluszczu?