Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

...kilkanaście minut... ale chyba powinna dłużej...koło godziny przynajmniej... :roll:

Daniel

Ważne ile zdrowych dobiegło do mety, a nie robić sensację z promili.

administ

Dla tego biedaka to jest 100% niestety.  :(

administ

Cytat: Daniel w 2012-10-14, 15:24:01
Ważne ile zdrowych dobiegło do mety...

I przed startem też był jeszcze zdrowy...  8)

Daniel

Nie wiadomo czy był zdrowy. Jak chciałem się dowiedzieć czy jestem zdrowy, to dałem się przebadać przez lekarza sportowego. Tam się dowiedziałem, że dużo młodzieży ma wady serca i nie może uprawiać sportu. Przy takim dużym maratonie nikogo nie badają i bazują tylko na oświadczeniu, że biegniesz na swoją odpowiedzialność.

administ

Mnie to ze skąpych relacji i krótkiego czasu reanimacji wygląda na pęknięcie tętniaka aorty, ale to tak na "moje oko, które nie widziało"...  :wink:

Radzio

Tętniak aorty, wielce prawdopodobne.

administ

Kto dziś nie biegał, niech żałuje, bo piękna sprzyjająca pogoda bieganiu...  :D

renia

Nikt nie musi żałować, dzień się jeszcze nie skończył... 8)

Radzio

Dzień nie, ale piłkarz...
Nie ma co prawda wątku o kopanych, ale tam też chyba o zdrowie chodzi.
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/pilka-nozna/joshua-pepple-mlody-pikarz-zmar-na-boisku_283748.html :?

RafałS

Po prostu piękną mamy pogodę  :) , w sam raz na ostatnie podrygi biegowo, skokowe na odsłoniętym boisku. Do tego odzyskało się jakby trochę mięśnia i mocy w nogach przy odpowiedniej podaży energii w diecie optymalnej, no tak w sam raz na wsady na ok. 3m10cm. Czysta radość, no może gdyby nie ten piach pod koszem, ale i tak...  :D

RafałS

Cytat: renia w 2012-10-20, 20:23:37
Coś tam naukowcom wyszło ale nie wiedzą dlaczego... :?   :roll:

http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Kto-za-duzo-cwiczy-mniej-chudnie,wid,14944188,wiadomosc.html
To chyba postęp bo tam pojawia się pytanie - "dlaczego?". No i jeszcze że "autorzy badania nie wyjaśniają".  :)

renia

Ale jeden z nich już coś podejrzewa... :shock:

RafałS

Co takiego?  :o :shock:     :D

renia

"...podejrzewa, że być może osoby, które więcej ćwiczą, mają większy apetyt, dlatego też więcej jedzą".
Ale mi taka podejrzliwość pasuje bardziej do teorii spiskowych... :twisted: 8)

Radzio

Daniel

Spostrzegli jednak, że przybyło masy mięśniowej. Potem tylko wystarczyło pomyśleć, a z tym mają chyba największy problem. Mięśnie są cięższe od tłuszczu, którego z pewnością spalili więcej intensywnie ćwiczący.

Zyon

To wp to jakies niezdecydowane, raz takie informacje a raz inne od tlusciutkiej panie dietetyczki....jak zyc??
Work Buy Consume Die

Radzio

Dziś w lesie będę pierwszy! 8)

Cytat: RafałS w 2012-10-27, 19:41:29
... ale bałwana już spotkałem i to mniej więcej mojej miary.  :lol:
...

Jestem ciekaw ilu bałwanów ja zobaczę.  :lol: