Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Coś tam się podpytują. Ale tłumami tego określić nie można :)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-09-12, 15:43:10
A skrobia pomija etap glikolizy i zamienia się w skrobio-6 fosforan ;)  :D
Dobra analogia :lol:

administ

Cytat: Zyon w 2013-09-12, 15:44:54
W sensie co "czego nie ma"?

Nie ma fruktozy egzogennej (pokarmowej), a fruktoza endogenna powstaje z glukozy, więc żadna regulacja nie jest pomijana.
Bardzo dokładnie jest to opisane w "Jak nie chorować?".

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-09-12, 15:57:11
Cytat: MariuszM w 2013-09-12, 15:43:10
A skrobia pomija etap glikolizy i zamienia się w skrobio-6 fosforan ;)  :D
Dobra analogia :lol:
I ląduje jako energetyczny materiał zapasowy (glikogen) only w musclu :)
Fruktoza idzie w wątrobę :)

To coś na styl kwasy tłuszczowe >10-12 węgli do muscli
                                            <10-12 do liver? :)

administ

Biedni ci chorzy, bo wprawdzie fruktoza jest zdrowa na serce, ale z drugiej strony się po niej tyje, dlatego zalecają 5*warzywa i OWOCE!  :?  :lol:

RafałS

Zero progresu, 4km/20min. gdyż nauczyłem się biec bez zegarka (tzn z ale bez zerkania), krokiem obojętnym, bez wyrzutów.  8)

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-09-12, 14:24:27
...
- czy je co innego niż mówi wkoło,
...

Zapłać, a usłyszysz co tylko będziesz chciał- wyraziła swą myśl nieopodal stojąca Cyganka. :D

Zyon

Cytat: RafałS w 2013-09-12, 22:30:24
Zero progresu, 4km/20min. gdyż nauczyłem się biec bez zegarka (tzn z ale bez zerkania), krokiem obojętnym, bez wyrzutów.  8)
ojoj to juz czlapanie prawie  :D
Work Buy Consume Die

Radzio

Pewien umiejący rymować tak napisał- jesień idzie, nie ma to rady. A powinien "... nie mam...". :D
Rada przecież jest nieopodal, w dodatku jakże prosta. I stoi- właśnie nieopodal- oparta o przysłowie- "... swego nie znacie...". :D I też powinno być- "... siebie nie znacie...". :D
Jesień idzie- pora powoli przyzwyczajać organizm do "nocnych patroli". 13km wczoraj, a dziś- dla osłody- 6km za dnia i już. :D

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-09-13, 08:27:30
Cytat: RafałS w 2013-09-12, 22:30:24

I piękna nuda! :lol:

Radzio

A! Bo przypomniałem sobie. :)
We wczorajszej wieczornej mgle minął mnie rowerzysta. A mijając zagadnął- z daleka wydawało mi się, że pan na nartach biegnie.
Uśmiechnąłem się i odparłem- ależ skąd, na nartkach staram się mieć na sobie długie porcięta(w ogóle staram się jak mogę je mieć-przyp.aut.). A że tak to wygląda z daleka, tu zacytuję mojego nieco młodszego Kolegę...
Cytat...A ciało samo znajdzie najlepszy wzorzec ruchu.
:D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-09-13, 09:18:18
A! Bo przypomniałem sobie. :)
We wczorajszej wieczornej mgle minął mnie rowerzysta. A mijając zagadnął- z daleka wydawało mi się, że pan na nartach biegnie.
Uśmiechnąłem się i odparłem- ależ skąd, na nartkach staram się mieć na sobie długie porcięta(w ogóle staram się jak mogę je mieć-przyp.aut.). A że tak to wygląda z daleka, tu zacytuję mojego nieco młodszego Kolegę...
Cytat...A ciało samo znajdzie najlepszy wzorzec ruchu.
:D
Ciała niektórych znajdują nie dość, że najwydajniejszy, to jeszcze urzekająco piękny wzorzec :D
Obserwuję to dosyć często.
A!
I nie ma to związku z płcią.

RafałS

To dlatego że sie spieszyłem. Ale zima idzie, zdziadziejem sobie. Nie? :lol:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-13, 10:06:12
To dlatego że sie spieszyłem. Ale zima idzie, zdziadziejem sobie. Nie? :lol:
Proces trwa, mądrość przychodzi.
Zapytano stulatka, co on na to, że zainteresowanie seksem mu przeszło.
-No wreszcie mogę przestać zajmować się pierdołami!

Zyon

No ja moje bieganie tegoroczne to na palcach jednej reki bym zliczyl  :lol: No jakos wole fikolki na drazku albo kolkach :D Co chce isc biegac to mnie ten drazek przyciaga albo ruska kula  :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-13, 10:11:23
No ja moje bieganie tegoroczne to na palcach jednej reki bym zliczyl  :lol: No jakos wole fikolki na drazku albo kolkach :D Co chce isc biegac to mnie ten drazek przyciaga albo ruska kula  :shock:
Ćwiczenia to ćwiczenia, zauważ, że nawet Admin już nas szarpaniem metabolicznym i tętniakami nie straszy :lol:

RafałS

A u mnie drążek coś ostatnio wisi i wisi, cos mi się spinać nie chce.  :)

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-13, 10:14:54
Ćwiczenia to ćwiczenia, zauważ, że nawet Admin już nas szarpaniem metabolicznym i tętniakami nie straszy :lol:
Admin już w ogóle odpuścił sobie człapanie.  :) :wink:

Zyon

Zdziadzial....  :? :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-13, 10:14:54
Cytat: Zyon w 2013-09-13, 10:11:23
Ale on straszyl tylko tych co tak cwicza, ze im zyla na czole wychodzi  :lol: A nie tak rekreacyjno-metabolicznie  :lol:
Work Buy Consume Die