Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Bieganie jest niezdrowe, ale nie ma nic lepszego na "czyszczenie z toksyn" jak tlenowy godzinny wysiłek polegający na przebieraniu nogami na granicy początków długu tlenowego, nie wspominając o "miażdżeniu krwinek czerwonych w podeszwach", a mino wszystko są plusy ujemne, które jednak przeważają na korzyść detoksu... ;)  :lol:

renia

I wszystko "jasne"... 8) :lol:

administ

No nie wiem, czy jednak zniechęcać, skoro sam nie biegam, czy zachęcać do biegania, bo nic lepszego dla podtrzymania zdrowia i kondycji natura nie wymyśliła.

RafałS

Cytat: admin w 2018-04-06, 11:24:15
No nie wiem, czy jednak zniechęcać, skoro sam nie biegam, czy zachęcać do biegania, bo nic lepszego dla podtrzymania zdrowia i kondycji natura nie wymyśliła.

Oj wymyśliła. Bieganie i skakanie.  :wink:

madre

Przykład idzie z góry. Widocznie istnieją jeszcze inne ukryte powody dla których warto oszczędzić sobie biegania. "Detoks toksyn" przegrywa ze "zmiażdżonymi krwinkami czerwonymi". :roll:

renia

Cytat: RafałS w 2018-04-06, 12:15:51

Oj wymyśliła. Bieganie i skakanie.  :wink:

Lepiej dużo nie podskakiwać, bo jeszcze mogą zamknąć... :? 8) :lol:

renia

Cytat: madre w 2018-04-06, 12:33:52
Przykład idzie z góry. Widocznie istnieją jeszcze inne ukryte powody dla których warto oszczędzić sobie biegania. "Detoks toksyn" przegrywa ze "zmiażdżonymi krwinkami czerwonymi". :roll:

A tym miażdżeniem to jest "ściema"... 8) :lol:

vvv

nic lepszego dla podtrzymania zdrowia i kondycji natura nie wymyśliła.
http://cdn-img.health.com/sites/default/files/styles/large_16_9/public/image/woman-swimming-pool.jpg
(http://cdn-img.health.com/sites/default/files/styles/large_16_9/public/image/woman-swimming-pool.jpg)

8)

administ

Dla ryb jak najbardziej.  8)
Skóra ludzka nie jest dostosowana do moczenia w wodzie.   :?

RafałS

...z chlorem.

vvv

Cytat: admin w 2018-04-06, 15:40:30
moczenia w wodzie. 
Można pływać w oliwie z oliwek, może nawet ciekawiej bo wypór mniejszy.
8)

vvv

Cytat: RafałS w 2018-04-06, 15:49:14
...z chlorem.
Lubię pływać w rzece bo można pływać w miejscu, coś prawie jak rower stacjonarny tylko normalnie.
:lol:

RafałS

Wiesz - ja też. Ale tylko latem.  8)

Gavroche

Cytat: admin w 2018-04-06, 15:40:30
Dla ryb jak najbardziej.  8)
Skóra ludzka nie jest dostosowana do moczenia w wodzie.   :?
A "hipoteza wodnej małpy"?
Spójna taka. ;)

administ

Jasne, "milion lat przed naszą erą"... ;)

madre

Cytat: renia w 2018-04-06, 12:44:26
Cytat: madre w 2018-04-06, 12:33:52

A tym miażdżeniem to jest "ściema"... 8) :lol:
Jaka ściema? Bez " *** " to ściema.  8) :lol:

".....Schistocyty (z jęz. grec.  schistos-podzielony oraz kytos-komórka) to fragmenty krwinek czerwonych, które powstają  w wyniku ich mechanicznego uszkodzenia....."

http://odiagnostyce.pl/2017/11/19/schistocyty/

Czyli mechaniczne ugniatanie stopami niewskazane.
:lol:

RafałS

Prawie lato dziś, mimo wichury. Skróciłem nogawki, zaś czas ledwie do 21:45/4kilo, na razie na razie... Skok obunóż do piaskownicy, z miejsca, po biegu - 8,5 buta. A zatem nie osięgłem jeszcze drugiej prędkości kosmicznej. Hmmm...  :)

RafałS

Miesiąc temu -15C, dziś 20C w cieniu. Ja jeszcze naturalnie w zimowym wydaniu. Ale gdy tylko się przenicuję to wtedy, wtedy...  8)

vvv

Cytat: RafałS w 2018-04-09, 17:09:33
Miesiąc temu -15C, dziś 20C w cieniu.
Polska - klimat przejściowy.
8)

RafałS

Przejściowo wieczór, 10C. 5x400m. Tak z 3/4 mocy, z truchtem i dochodzeniem pomiędzy. :wink:
1:28
1:34
1:36
1:38
1:35
Dzięks!  :oops: