Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Witam

Zaczęty przez zdecydowana, 2013-08-30, 13:11:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 19:19:23
...nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.

Przesadziłeś... :roll:

Gavroche

Cytat: renia w 2013-08-30, 19:32:03
...nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.

Róża nazwana inaczej...
Uważasz więc, że gdyby kto inny był autorem tego schematu żywienia, który pogonił Twoje Hashimoto, wtedy by nie zadziałało?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 19:29:33
Cytat: Dasna w 2013-08-30, 18:54:12
Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 18:41:02
Cytat: Dasna w 2013-08-30, 18:14:57

Ładne to :D
Jasne, rozgrzewających i pobudzających właściwości takiej wymiany literek, nie można lekceważyć!
Jeszcze jak biorą udział takie tuzy polskiej myśli nieplanktonowej :lol:

:lol: :lol: Umiesz być miły. :lol:

I tak mi dałeś do myślenia o autorskim wykorzystaniu zjawiska menopauzy w stadzie. :lol: Nie "na babkę". :lol: :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 19:37:19

Róża nazwana inaczej...
Uważasz więc, że gdyby kto inny był autorem tego schematu żywienia, który pogonił Twoje Hashimoto, wtedy by nie zadziałało?

Znowu przesadzasz. Wiadomo, że działają proporcje...dieta...Ale Autor też jest istotny. Nie powinien ktoś sobie czyichś zasług przywłaszczać.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-08-30, 19:46:38

Jasne, rozgrzewających i pobudzających właściwości takiej wymiany literek, nie można lekceważyć!

I tak mi dałeś do myślenia o autorskim wykorzystaniu zjawiska menopauzy w stadzie. :lol: Nie "na babkę". :lol: :lol:
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem :lol:
Nie było to moim zamiarem.
Czasem mam niewyparzoną gębę, no i trochę zdziczałem na odludziu...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-08-30, 19:50:53
Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 19:37:19

Róża nazwana inaczej...

Znowu przesadzasz. Wiadomo, że działają proporcje...dieta...Ale Autor też jest istotny. Nie powinien ktoś sobie czyichś zasług przywłaszczać.
Absolutna zgoda, za kradzież, łapę udydolić przy samej d...e :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 19:51:57
Cytat: Dasna w 2013-08-30, 19:46:38

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem :lol:
Nie było to moim zamiarem.
Czasem mam niewyparzoną gębę, no i trochę zdziczałem na odludziu...
Taki dziki to całkiem ciekawy jest. :lol: :lol:

Ale jak się naszej"zdecydowanej" wątek rozwinął. Jedno małe "Witam" a ile treści. :lol:

Zyon

Je czytałem u Borowicza, że nie mogło być tak, jak piszesz, bo daty się nie zgadzały.
Russel przesłał tylko rozdział drugi, a Karolek już wtedy miał złożone dzieło.
Jednak na intrydze się nie skupiałem, nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.

Ja wiem? Przciez oficjalnie teoria Darwina jest zwana Teoria Darwina-Wallace'a. NIe wiem dlaczego ale zapamietalem jego 2 imie a nie nazwisko :D
CytatTeoria ewolucji K. Darwina
Nazywana jest teorią doboru naturalnego; została ogłoszona w 1859 roku. Podobne wnioski (pracujący niezależnie) w tym samym czasie wyciągnął A. Wallace. Dlatego teorię doboru naturalnego nazywamy teorią Darwina-Wallace’a. Teoria ta zakłada:
Wiec cos jest na rzeczy.
W liscie do Charlesa Lyella po otrzymaniu rekopisu Wallace'a pt "O tendencji odmian do nieograniczonego oddalania sie od pierwotnego typu pisze tak: "trudno mi sie pogodzic z tym, abym mial tak oto utracic pierwszenstwo, ktore nalezy mi sie od wielu lat" E.Bailey - Charles Lyell strona 61.
Lyell pospieszyl w sukurs swemu mlodszemu koledze, mobilizujac ich wspolnego przyjaciela, sri Josepha Hookera, do wypracowania, jak to pozniej okreslano, "delikatnego ukladu", bedacego "jedna z najwiekszych machinacji nauki" A.Brackman - The Strange Case Of Charles Darwin and Alfred Russell Wallace, str 22.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Żeby tylko się Weronika nie spłoszyła :D
Pozdrawiam cieplutko.

Zyon

w sam srodek burzy mozgow i wielopietrowej dyskusji wpadla  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-08-30, 20:07:27
Je czytałem u Borowicza, że nie mogło być tak, jak piszesz, bo daty się nie zgadzały.
Russel przesłał tylko rozdział drugi, a Karolek już wtedy miał złożone dzieło.
Jednak na intrydze się nie skupiałem, nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.

Ja wiem? Przciez oficjalnie teoria Darwina jest zwana Teoria Darwina-Wallace'a. NIe wiem dlaczego ale zapamietalem jego 2 imie a nie nazwisko :D
CytatTeoria ewolucji K. Darwina
Nazywana jest teorią doboru naturalnego; została ogłoszona w 1859 roku. Podobne wnioski (pracujący niezależnie) w tym samym czasie wyciągnął A. Wallace. Dlatego teorię doboru naturalnego nazywamy teorią Darwina-Wallace’a. Teoria ta zakłada:
Wiec cos jest na rzeczy.
W liscie do Charlesa Lyella po otrzymaniu rekopisu Wallace'a pt "O tendencji odmian do nieograniczonego oddalania sie od pierwotnego typu pisze tak: "trudno mi sie pogodzic z tym, abym mial tak oto utracic pierwszenstwo, ktore nalezy mi sie od wielu lat" E.Bailey - Charles Lyell strona 61.
Lyell pospieszyl w sukurs swemu mlodszemu koledze, mobilizujac ich wspolnego przyjaciela, sri Josepha Hookera, do wypracowania, jak to pozniej okreslano, "delikatnego ukladu", bedacego "jedna z najwiekszych machinacji nauki" A.Brackman - The Strange Case Of Charles Darwin and Alfred Russell Wallace, str 22.
Ta kniga czeka w kolejce :D
Przecież takie rzeczy dzieją się nagminnie, na każdej większej uczelni, w różnych konfiguracjach tytułów naukowych.
Niewiele o tej sprawie między Darwinem a Wallacem wiem na razie.
Nie wpływa to jednak na samą teorię i o to mi szło.

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-08-30, 20:18:17
Wczoraj wklejalem, ale moze nie widziales, przeczytaj. http://natemat.pl/73017,marek-wronski-lowca-plagiatow-naukowiec-ktory-walczy-z-nieuczciwoscia-we-wlasnym-srodowisku
Umknęło mi.
Po studiach chcieli mnie zostawić na uczelni, ale po pierwsze bym się zapił, a drugie to te kliki i zazdrość wśród kolegów, lipka z miodem...

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 17:52:45
...gdyby ufoki teraz mi powiedzieli, lądując u mnie na tarasie, że jednak maczali palce w naszym człowieczeństwie...
Możesz być spokojny, nie zanosi się gdyż nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby się ujawniać w tak mrocznym miejscu. Poza tym sama historia powstania naszej rasy nie przysparzała w sferach niebieskich zbytniego splendoru jej stwórcom.  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-08-30, 21:00:03
Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 17:52:45
...gdyby ufoki teraz mi powiedzieli, lądując u mnie na tarasie, że jednak maczali palce w naszym człowieczeństwie...
Możesz być spokojny, nie zanosi się gdyż nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby się ujawniać w tak mrocznym miejscu. Poza tym sama historia powstania naszej rasy nie przysparzała w sferach niebieskich zbytniego splendoru jej stwórcom.  :wink:
Szkoda, czyli umrę w nieświadomości  :(

RafałS

Świadomie czy nieświadomie, nieważne. Ważne że dostaliśmy szansę...  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-08-30, 21:14:15
Świadomie czy nieświadomie, nieważne. Ważne że dostaliśmy szansę...  :wink:
Niezbyt rozumiem, ale jak za darmo, to ok :D

renia

Weroniko, sądzę, że wiesz, co powinnaś spożywać przy Twoim schorzeniu? - oprócz ogólnych zaleceń w DO?
Mam na myśli głównie chrząstki, galarety, salcesony...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-08-30, 22:40:10
Weroniko, sądzę, że wiesz, co powinnaś spożywać przy Twoim schorzeniu? - oprócz ogólnych zaleceń w DO?
Mam na myśli głównie chrząstki, galarety, salcesony...
Koniecznie.
I schodzić z wagi, zbędny balast nie pomaga.
Jakiś wysiłek fizyczny też nie od czapy byłby...