Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Witam

Zaczęty przez zdecydowana, 2013-08-30, 13:11:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

No tak!  :shock:
Trzeba samemu policzyć!  :?

Zyon

Cytat: MariuszM w 2013-09-10, 18:56:51
Cytat: MariuszM w 2013-09-10, 18:56:02
Miałem tą regulację opisać szerzej,ale wszystko jest napisane w "Jak nie chorować?"  dr Jana Kwaśniewskiego oraz Integracji metabolizmu. Kto nie czytał, niech żałuje  :twisted: ;)  :lol: :lol:
8) 8)
No, no  :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: zdecydowana w 2013-09-14, 09:53:43
kochani czy mogę prosić o BTW białka i żółtka jaja kurzego,szukam w internecie ale sprawdzałam na kilku stronach i różnice sa znaczne.W notatkach któe mam po sąsiadce niestety o białku i żółtku nie nie ma.Wyczytałam na forum ze lepiej jeść jajecznice z jednego białka a reszta to żóltka.I przy okazji musze się pochwalić ze schudłam już 4,2kg w zaledwie 14 dni i te moje chore chrząstki tez się powoli lećżą bo mniej boli w stawach :) Cała szczesliwa pozdrawiam wszystkich optymalnych.

Tych wolnych też? :D Gdzie wyraz "wolnych" można interpretować dowolnie, w myśl wygodnego "alibi"- ...nie forma, lecz treść jest ważna.
Radzio

A! Bo przypomniałem sobie, :) Tak ogólnie sobie przypomniałem.
Gdyby za pośrednictwem powyższego "alibi" spróbować ocenić Człowieka, to będzie to z krzywdą dla niego, czy jednak nie. :D
Wiem, wiem ... wakacje są i lato- jest. :lol:

zdecydowana

admin serdeczne dzięki  :) i tak przy okazji wczoraj zrobiłam zamiast jajecznicy żóltkownice i jest w smaku o niebo lepsza.

renia

Potwierdzam... :D

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Wy tak serio?
Suchy wiór dla mnie :lol:

Radzio

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-09-16, 06:51:02
Placebo? :D
Aaaa, że lek musi być ohydny, by działał?

Radzio

Wakacje wobec tego też wypada zohydzić. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-09-16, 07:00:03
Wystarczy odjąć białka :D

Radzio

Przepraszam. Ocena ma być ... celująca. ;)

"Wakacje, wobec tego, też wypada zohydzić. Tak chciałem, żeby tak było. :D

administ

Cytat: zdecydowana w 2013-09-15, 07:55:13
admin serdeczne dzięki  :) i tak przy okazji wczoraj zrobiłam zamiast jajecznicy żóltkownice i jest w smaku o niebo lepsza.

Ale trochę albumin też warto wciągać, jak i kazeiny.  :D
To bardzo bezpieczne białka, bo łatwo oddają grupę aminową na pierścienie, a ich nadmiar łatwiej się utlenia, niż zamienia się w cukier.
No i pozbawione są przede wszystkim puryn i pirymidyn, które w nadmiarze są toksyczne, a te z czerwonego mięsa nawet wywołują ponoć raka, bo tak wyszło niektórym hamerykańskim naukowcom.  :wink:

Radzio

Mmm, sam jad. :D

administ

I Ty Radziu,  :shock:
nie rozumiesz co napisałem!  :roll: :wink:
Ale to przecież "tajemnica wiary" w czasach GM...   :wink:
:lol:  :lol:  :lol:

Radzio

Przepraszam.

Mmm, sam jad- naukowy taki. :D Tak powinno tu stać, a póki co niech nam postoi jeszcze. :lol: ;)

Zyon

Cytat: admin w 2013-09-16, 07:19:09
Cytat: zdecydowana w 2013-09-15, 07:55:13

Ale trochę albumin też warto wciągać, jak i kazeiny.  :D
To bardzo bezpieczne białka, bo łatwo oddają grupę aminową na pierścienie, a ich nadmiar łatwiej się utlenia, niż zamienia się w cukier.
No i pozbawione są przede wszystkim puryn i pirymidyn, które w nadmiarze są toksyczne, a te z czerwonego mięsa nawet wywołują ponoć raka, bo tak wyszło niektórym hamerykańskim naukowcom.  :wink:
Albumin w sensie, ze i z jedno cale jajo warto wbic?
Work Buy Consume Die

administ

Pewnie, że warto, a jak kto trenuje, to i z całych jaj jest lepiej.  :D

renia

Cytat: Gavroche w 2013-09-16, 07:01:12
Cytat: Radzio w 2013-09-16, 07:00:03
Wystarczy odjąć białka :D

Na tym to polega. Bez żadnego białka to nie jest nawet żółtkownica. Ja daję 1:4...

Zyon

Cytat: admin w 2013-09-16, 08:09:43
Pewnie, że warto, a jak kto trenuje, to i z całych jaj jest lepiej.  :D
Najgorzej jak sie nie lubi  :?

I twarogi jakies coby kazeiny dodac? Bo w smietanie to tam niewiele chyba....?
Work Buy Consume Die