Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

"Teorie spiskowe"

Zaczęty przez renia, 2013-11-29, 16:01:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A to może da się uniknąć kolejnej ofiary "formuła4es"! ;)
Bo tam ostatnio się kilku posypało z ekipy "opty"-oleśnickiej...  8)

Gavroche

Cytat: renia w 2017-11-29, 10:04:29
Cytat: Gavroche w 2017-11-29, 09:55:10
Lepiej się "przebiałczyć" niż "niedobiałczyć". :D

Znam Pana, któremu wróciło nadciśnienie, wcześniej "zgubione" kilogramy, wysokie trójglicerydy i dna moczanowa. Właśnie przez duże ilości białka, do tego siedzący tryb życia, niezbyt duże ilości zjadanego tłuszczu i wątróbka co drugi dzień...
Węglowodanów zjadał mało (30g dziennie).
Tyle, że to samo żywienie, ale przy innych założeniach środowiska; brak wcześniejszych chorób, wysiłek fizyczny, szczupłość czy wiek, przyniesie zdrowie i korzyści. :D

renia

Cytat: renia w 2017-11-29, 10:04:29
Cytat: Gavroche w 2017-11-29, 09:55:10
Lepiej się "przebiałczyć" niż "niedobiałczyć". :D

Znam Pana, któremu wróciło nadciśnienie, wcześniej "zgubione" kilogramy, wysokie trójglicerydy i dna moczanowa. Właśnie przez duże ilości białka, do tego siedzący tryb życia, niezbyt duże ilości zjadanego tłuszczu i wątróbka co drugi dzień...
Węglowodanów zjadał mało (30g dziennie).

Tutaj dodam jeszcze tak dla ścisłości, że atak dny moczanowej (ostry z wizytą na pogotowiu) pojawił się już po podwyższeniu węglowodanów do 60 g bez obniżenia ilości zjadanego białka.

administ

A wódy ile do tego było? :roll: ;)

renia

Ponoć nic, ale głowy nie dam... 8) :lol:
Drugi "przypadek" z dną moczanową to był Pan "niby" na DO kilkanaście lat, a butelkę wina dziennie wypijał...

Jarek

Cytat: renia w 2017-11-29, 09:48:20
Chyba ten nadmiar białka jest najczęstszym błędem przy próbie poprawnego stosowania ŻO. Tak wynikało z rozmów z osobami z naszej Grupy...i nie tylko... :roll: Na początku jest dobrze, ale jak po przebudowie organizmu należy ilość zjadanego białka zmniejszyć i dostosować do trybu życia i jakości zjadanego białka (i paru innych czynników) to już trudniej... :?
A u Ciebie jak wyszło?

madre

madre

Daj znać Reniu, jak się dowiesz gdzie Adamowicz spotyka się z Kulczykiem.  8) Ostatnio coraz częściej pojawiają się wiadomości o umarlakach co to ponoć byli widziani niedawno.  8)

Zofia

Cytat: madre w 2019-02-08, 10:57:59
Daj znać Reniu, jak się dowiesz gdzie Adamowicz spotyka się z Kulczykiem.  8) Ostatnio coraz częściej pojawiają się wiadomości o umarlakach co to ponoć byli widziani niedawno.  8)
Jak to gdzie!? W niebie!!! 8)

Zofia

Cytat: Zofia w 2019-02-08, 11:36:05
Jak to gdzie!? W niebie!!! 8)
Przepraszam, prośba była nie do nie. :?

renia

Ja tego tekstu nie pisałam... :lol: ale, gdyby była to prawda, strasznie zdziwiona bym nie była... 8)

Blackend

A ja tak, bo jeden i drugi to egocentryk co bez publiki żyć nie może.  8)

administ

Elvis, Lenin i ostatnio nawet czytałem na dobrych dzieciach, że Doktor - wiecznie żywi.  :lol:

Blackend

vvv

Cytat: admin w 2019-02-08, 14:45:26
wiecznie żywi

Wiecznie żywi nadzieję - bo nadzieja umiera ostatnia.
8)

renia

Cytat: admin w 2019-02-08, 14:45:26
Elvis, Lenin i ostatnio nawet czytałem na dobrych dzieciach, że Doktor - wiecznie żywi.  :lol:

Wszystkich żywi? :shock: :lol:

administ

:lol:
Szkoda gadać... ;) 8)