Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

NU - dziennik treningowy

Zaczęty przez nu, 2013-12-14, 13:49:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Na Polaków chętnie popatrzę.  :D

nu

Myślę, że jak zobaczysz "wąsatą laskę" w katagorii +75kg, targającą więcej niż Ty, to też będziesz zachwycony :D
Ja wiem, że będę  8)

Blackend

A kiedy ona będzie, bo już mnie zaintrygowało?  :D

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-04-03, 13:39:38
A kiedy ona będzie, bo już mnie zaintrygowało?  :D
Lubisz wypielęgnowany wąsik u kobiet? :lol:

Blackend

:lol:
No jasne, ale brody już nie. ;)  :lol:

nu

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Auz2_EirrVWfdE9uYzBOMlZJNWpaeGY5cVBUOGFWVnc&usp=drive_web#gid=0

10T za mną.
Zrobiłem dzisiaj przeskok w MC nie o 2,5, a o 5kg - na 80kg. W przyszłym zostanę przy tym obciążeniu lub skoczę na 85. Zobaczymy.
Dipy z 12,5kg idą bardziej siłowo niż technicznie, rozważam o powrót na 10kg do końca 12T.
Zrobiłem na koniec skośne i dodatkowo dipy bw 8/8/8, które wchodzą jak ciepły nóż w masło :)

nu

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Auz2_EirrVWfdE9uYzBOMlZJNWpaeGY5cVBUOGFWVnc&usp=drive_web#gid=0

Pamiętam, jak zaczynałem obecny 5x5, po 60 minutach wychodziłem z siłowni.
Teraz jestem prawie dwie godziny, wliczając rozgrzewkę, rozciąganie. Odpoczywam tyle co ćwiczę. Niepodobamniesięto ;)
Nie mogę się doczekać zamiany treningu ;)

Wczorajszy podrzut już mi tak nie znokautował barków jak ten pierwszy w zeszłym tygodniu.
Ani jeden z moich zarzutów nie jest robiony do siadu tylko na ugięcie nóg.
W szmaciakach na nogach i tak bym się nie odważył, pewnie poleciałbym na plecy. Na razie i tak nie mam potrzeby, nie jest ciężko.
Z 50/53kg to nawet zrobiłem Push Press, serię czy dwie na luzie.

Zbliżam się do kresu możliwości w siadzie 5x5.
Drążek leci standardowo, największą satysfakcję mam przy WŻ, obecnie 35kg.

Wczoraj przyszły mi buty, wydają się za duże, jutro przyjdą mniejsze.
Przysiad to coś pięknego w takich butach, balans, kontrola.
Mam słabą mobilność w kostkach i muszę się natrudzić robiąc przysiady bez obciążenia, z butami nie ma już tych problemów.
Ale pracuję nad tym: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uwLM5n-rYmA#t=127
Świetny #, polecam.

Gavroche

Moim zdaniem to wcale nie o mobilność kostek chodzi, a o złe nawyki, lęk przed upadkiem na tyłek i większy komfort przy podkładce pod pięty.
Zobacz kiedy jak siadają małe dzieci, moja córa robi piękny, olimpijski ATG zupełnie spontanicznie.
Żeby się przekonać, że kostki prawie nie biorą udziału w siadzie, zrób przysiad w... butach narciarskich :lol:
Wcale nie żart, to świetne ćwiczenie, ustawia goleń pionowo i wypycha tyłek jak w good morning.

nu

Adam z Tomkiem dali dzisiaj radę w ciężarach, pięknie :)

Gavroche

nu

Mi wczoraj przyszły 41, są idealne! 42 odesłałem :)

Gavroche

Masz zablokowaną skrzynkę PM.
Wykasuj część wiadomości.

Gavroche

Nadal nie wysyła :(

Pytałem, bo sądząc po filmiku cały Posterior Chain masz silny.
Stelaż dla sztangi z najszerszego i górnych pleców też ładnie trzyma.
Zwróć uwagę na pośladki, dwugłowe uda i brzuch w takiej właśnie kolejności i gitara. :D

nu

Dzisiaj nie czułem się mocny, by zamknąć siłowo 12tygodniowy cykl.
Po prawdzie, to już w zeszły poniedziałek, czułem się gorzej na siłach robiąc przysiady. Może to małe przetrenowanie.
Siady to jedne z moich ulubionych ćwiczeń, dlatego nie lubię ich robić czysto siłowo. Mają mi sprawiać przyjemność.
Uznałem, że nie ma sensu się zajeżdżać na maksa, by to tylko dobrze wyglądało w dzienniku.
Poszedłem dziś bardziej w kierunku bardziej na rozładowanie, podobnie zrobię na kolejnym treningu w tym tygodniu.
Zmniejszyłem ciężary, minimalnie zwiększając objętość. 5x5 uważam za zakończone.

Siad tylny, 3x5 80, 2x5 70kg.
Zarzut-PP 4x2 50, C&J 4x40kg.
Wyciskanie żołnierskie 3x8 30kg.
Podciąganie na drążku 2x5 5kg, 3x5 BW.
Dipy 3x8 BW.

Wróciła radocha przy siadach z 70kg (nawet atg robiłem) w nowych trzewikach i podciąganiu nachwytem (bw).

Ze względu na święta, sporo wolnego w najbliższych 2-3 tygodniach siłownia będzie częściej zamknięta jak otwarta.
Będę ćwiczył na niej tylko raz w tygodniu i raz lub dwa w domu.

Gdy sytuacja się ustabilizuje ruszam z 5/3/1 Wendlera.

nu

Zarzut-PP, 8x2 50kg.
Martwy ciąg, 5x70, 5x75, 5x80, 5x85, 3x90, 1x100, 1x110kg.
Wyciskanie żołnierskie, 4x8 30kg.
Dipy 3x8 BW.

Generalnie wyszedł fajny fristajl!
W ogóle nie zanosiło się na te jedynki na martwym, ale dzisiaj czułem się nadzwyczajnie :)
Rekord na martwym pobity o 10kg! Był jeszcze zapas na 5-10kg :)

Gavroche

Cytat: nu w 2014-04-23, 18:29:54
Zarzut-PP, 8x2 50kg.
Martwy ciąg, 5x70, 5x75, 5x80, 5x85, 3x90, 1x100, 1x110kg.
Wyciskanie żołnierskie, 4x8 30kg.
Dipy 3x8 BW.

Generalnie wyszedł fajny fristajl!
W ogóle nie zanosiło się na te jedynki na martwym, ale dzisiaj czułem się nadzwyczajnie :)
Rekord na martwym pobity o 10kg! Był jeszcze zapas na 5-10kg :)
No to masz prawie podwójną masę ciała w martwym :wink:
Fajnie :D

nu

Do 140kg jeszcze kapkę, ale wszystko w swoim czasie :)

Do 4 maja siłownia otwarta tylko raz w tygodniu, więc czerpię jak mogę.
W domu dwa razy w tygodniu bw + kettling.

nu

nu

Zarzut-Push Press, 30kg, 40kg, 50kg. Nie więcej jak 30p.
Zarzut-Przysiad przedni, 50kg, 10/10/8/8.
Dipy bw, 3x8
Wiosło jednorącz, 3x8, 16kg.
Uginanie sztangi prostej, 3x8, 20kg.