Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Ganache z migdałami

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-12-25, 18:30:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Teresa, nie obraź się... :wink: ale mi ta "amerykańska" wersja lepiej pasuje... 8) :lol:

Teresa Stachurska

Obie dobre, jestem pewna :) 

Teresa Stachurska

W uzasadnieniu: próbowałam tę masę przed dodaniem do niej sera, próbowałam z serem, i mogę sobie wyobrazić że dodatek migdałów nie zmienił zasadniczo smaku masy bez dodatku sera (nb 30 g/ca 400 g) :) 

renia

Wydaje mi się, że jesteś trochę stronnicza... 8) :lol: :wink:

renia

U nas, w te Święta, słodkości nie cieczą się powodzeniem (doszedł keks od jednej synowej i piernik z bitą śmietaną od drugiej)...

Teresa Stachurska

U mnie też niezbyt :)  Ale w niewielkich ilościach? Dwie pralinki do kawy to 30 g, czyli mniej niż jakiegokolwiek ciasta nawet mała porcja :)  Węglowodanów (w 100 g) 8 - 11 g, mniej niż w "najcieńszej" czekoladzie.

renia

Jasne. :roll: Węglowodany muszą być. Po co organizm niepotrzebnie męczyć i zmuszać do ich produkcji... :wink:

Zyon

gavroche z migdalami? srednio brzmi
Work Buy Consume Die

administ

Teresa - a nie może się to nazywać prosto - "polewa śmietankowo-czekoladowa", tylko jakiś "półgłówek", czy inna  "żuchwa"...  :roll:

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-12-25, 22:32:16
Hm?  :roll:
Gavroche jako ciacho. To może być ciekawe. :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-12-26, 09:15:05
:lol:
Dla bardzo specyficznego amatora słodyczy :roll: :wink:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-12-26, 09:42:02
Cytat: Dasna w 2013-12-26, 09:15:05
Dla bardzo specyficznego amatora słodyczy :roll: :wink:
:roll: :lol:

Radzio

Cytat: admin w 2013-12-26, 08:30:55
Teresa - a nie może się to nazywać prosto - "polewa śmietankowo-czekoladowa", tylko jakiś "półgłówek", czy inna  "żuchwa"...  :roll:

Ale wtedy nie byłoby dziś polewki. :lol::wink: :mrgreen:
Ganaszka, ganaszka. :lol:*

renia

Baaaardzo śmieszne... :?

Radzio

Cytat: renia w 2014-12-17, 21:04:45
Baaaardzo śmieszne... :?

Reniu. Kochana. :D
Naknociłem przez ponad pięć lat około 19000 postów jako pierwszoroczny i uważam, że to nie jest dużo. Nawet jako troll staram się domawiać zdania, a nawet budować je "po polskiemumu", bo "po polskiemu", ale w formie złożonej, tym samym wystawiając ich treść na powszechne pośmiewisko. Twoja ocena, w tym przypadku, nie dość, że jest sprzeczna z Twoim, emoticon tak to przedstawia, nastrojem, to nie stanowi deklarowanej pomocy, ani dla Teresy, ani dla mnie(Szefu mojego oszczędzę, bo reprezentuje- "fajne chłopiska"). Potraktuję powyższy cytat jako bliżej nieokreślony, choć pełen wymownej, ale sprzecznej treści dąs solidarnościowy. :lol:*