Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Zawijanki z boczku

Zaczęty przez renia, 2014-01-19, 10:14:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Bo marketom bazary przeszkadzają... :roll: Tak by mogli wyżej z ceną podskoczyć... :roll:

renia

Na miejscu - na bazarach półtusze "rozbierają", mięso jest świeże i pieczątki po badaniach widać. Nawet ich nie lubię, bo skórę w tym miejsce "trzeba" wycinać i odrzucać... :? :lol:

administ

Cytat: renia w 2014-01-19, 14:47:55
bo skórę w tym miejsce "trzeba" wycinać i odrzucać... :? :lol:

A z jakiego powodu?  :roll:  :shock:

renia

A ten tusz z pieczątek nie jest szkodliwy?

administ

Nie, a do tego bezsmakowy, a jak się po reniowemu przemieli, to nawet nie widać.  8)  :wink:

renia

Jak mnie widać? Ja zawsze wolę "na zimne dmuchać"... :lol:

administ

Cytat: renia w 2014-01-19, 14:57:13
Jak mnie widać?

Tego nie wiem, bo nie widzę!  :? 8)

administ

Ja zawsze wolę "na zimne dmuchać"... :lol:

A skok w ogień, aby sprawdzić jak "kocha" to co jest?  :shock:  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2014-01-19, 10:38:57
Cytat: renia w 2014-01-19, 10:36:51
Te rolady zrobilam samodzielnie.

Ale Wy mówicie "zawijanki", a lepiej by było "obwodnice" może?  :roll: :wink:
:lol:
Akurat jestem "z drogi", więc na te obwodnice to parsknęłam śmiechem. :lol: :lol:

renia

Cytat: admin w 2014-01-19, 14:58:28
Jak mnie widać?

Tego nie wiem, bo nie widzę!  :? 8)

:lol: miało być nie widać... 8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2014-01-19, 14:55:54
Nie, a do tego bezsmakowy, a jak się po reniowemu przemieli, to nawet nie widać.  8)  :wink:

Źle jeszcze przeczytałam (za szybkie tempo było). Wiadomo, że jak się przemieli mieso, to nie widać. Ale ja i tak te pieczątki wycinam.

renia

Cytat: admin w 2014-01-19, 14:59:28
Ja zawsze wolę "na zimne dmuchać"... :lol:

A skok w ogień, aby sprawdzić jak "kocha" to co jest?  :shock:  :wink:

Mówić można dużo... 8) :lol:

krysia48

Tez robie takie rolady,a do srodka wkładam pokrojona w cienkie paski paprykę czerwoną.Uwielbiam te roladki :D

renia

Z papryką też na pewno ciekawe i dobre... :D Ja dodałam czosnek oprócz zwykłych przypraw...

krysia48

reniu pieczesz w piekarniku a jak dugo? bo ja opiekam  w  brytwannie i próże.Chcialabym jednak  sprobowac tych zawijaków :D z piekarnika.

renia

Wcześniejsze piekłam w rękawie do pieczenia - w piekarniku. Te chciałam w zamykanej, szklanej brytfannie piec, ale się w nią nie zmieściły. Włożyłam je do większej brytfanny (takiej ze stali, czy metalu - nie znam się na tym - nierdzewnej) i zakryłam szczelnie folią aluminiową. Piekłam 1,5 godziny (najpierw w 250 stopniach, po pół godzinie zminiejszyłam na 180). Po wyłączeniu zostawiłam je jeszcze na godzinę w gorącym piekarniku, potem wyjęłam je do ostudzenia (stale przykryte aby nie obeschły). Na noc mąż je przykrył deseczkami i obciążył takimi jakby cegłami (wyszorowanymi). Mało roboty, tanio, smacznie i dużo zdrowiej niż te nastrzykiwane wędliny sklepowe - albo co gorsze - marketowe... 8)

renia

Ugotowane w garnku też by były dobre. Najlepiej wziąć jak najmniejszy garnek i ciasno je (związane ) upakować.

krysia48

następnym razem zrobie Twoim sposobbem :) co do wyrobow wędliniarskich w tych czasach to nawet nie wiadomo czy to wędlina nazwac.W zeszłym roku do nas na działke wpadła siostra z rodzin na grilla,oczywiscie przywieźli "pyszna " kiełbbase.Z ciekawości zerknęłam na skład.I ciężko mi bbyło uwierzyć w to co czytam :shock: miedzy innymi paskudnymi dodatkami  w składnikach była MĄKA KUKURYDZIANA i MĄKA KARTOFLANA.Osobiscie za takiego grilla podziekowałam

renia

Dbają o nas, żebyśmy za dużo tego mięsa czerwonego - rakotwórczego nie jedli... :wink:

renia

Co mi za strona tutaj się ukazała? :roll: e jdli...