Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Łosoś z frytkami

Zaczęty przez renia, 2014-03-14, 13:43:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Gavroche w 2014-03-14, 21:02:41
Cytat: admin w 2014-03-14, 20:56:30
A schabowy z czego?  :roll:  :shock:  :lol:
Cavia porcellus :D

To mi bardziej pasuje do Peru!  :roll:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-03-14, 21:07:43
Cytat: Gavroche w 2014-03-14, 21:02:41
Cytat: admin w 2014-03-14, 20:56:30
A schabowy z czego?  :roll:  :shock:  :lol:
Cavia porcellus :D

To mi bardziej pasuje do Peru!  :roll:
Brzana świnką zwana?

administ

A że jest taka brzana  - to nie wiedziałem!  :?

Gavroche

Cytat: admin w 2014-03-14, 21:46:06
A że jest taka brzana  - to nie wiedziałem!  :?
Nagiąłem trochę :D
Brzana to Barbus a świnka to Chondrostoma :lol:
Blisko spokrewnione, ale nie aż tak blisko :wink:

No to nie wiem co z tym schabowym...


renia

Muszę taki przepis wstawić do Kuchni Optymalnej. Będzie się znowu o co sprzeczać... 8) :wink:

Radzio

A! To jest ten cel, wobec tego znajdą się i środki, Edyto. :D 8)

Cytat: Gavroche w 2014-03-14, 21:51:27
Cytat: admin w 2014-03-14, 21:46:06
A że jest taka brzana  - to nie wiedziałem!  :?
Nagiąłem trochę :D
Brzana to Barbus a świnka to Chondrostoma :lol:
Blisko spokrewnione, ale nie aż tak blisko :wink:

No to nie wiem co z tym schabowym...

O tak, gniesz, gniesz. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-15, 07:20:28
A! To jest ten cel, wobec tego znajdą się i środki, Edyto. :D 8)

Cytat: Gavroche w 2014-03-14, 21:51:27
Cytat: admin w 2014-03-14, 21:46:06
A że jest taka brzana  - to nie wiedziałem!  :?
Nagiąłem trochę :D
Brzana to Barbus a świnka to Chondrostoma :lol:
Blisko spokrewnione, ale nie aż tak blisko :wink:

No to nie wiem co z tym schabowym...

O tak, gniesz, gniesz. :D
http://www.ziemiaklodzka.pl/ziemia-klodzka-lokalnie/klodzkie-artykuly/710-historia-zamku-gniesz

Radzio

Cytat: admin w 2014-03-14, 15:13:57
A wędzoną rybę w gazety pakują, bo smaczniejsza jest...

...gazeta.   :wink: 8)

:lol: :lol: :lol:

Niby wszyscy o higienie wszystko wiedzą, a podlizywać się nie potrafią. ;)
Świetny dowcip, Szefu mój!!! :D :lol:

Niektórzy mówią o niej "wkusna prikuska". :D

Diogenes z Synopy

Cytat: Radzio w 2014-03-14, 18:31:23
Cytat: Gavroche w 2014-03-14, 15:13:03
Cytat: MariuszM w 2014-03-14, 15:03:43
Maestro 'prosty' Chop,to i na gazecie lubi ;) :D
Prostota ma klasę 8)
A Angole do dziś podają na gazecie w podłych budach fish&chips.
Czasem są wyjątkowo smaczne.

A Grecy na kartonie bez nadruków ;)... rekina podają, a stolik do kartonowej konsumpcji stoi na środku ulicy i w ogóle. :D
Niestety, aby skosztować trzeba sporo czasu odstać w kolejce, również na ulicy. Cena? Otóż to, jak za rekina. :lol:


Guten Appetit  !


http://www4.rp.pl/artykul/1194579-Inspekcja-Sanitarna-ostrzega-przed-zanieczyszczona-oliwa-i-stekiem-z-rekina.html

uwagi na przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu rtęci w partii mrożonego steku z rekina nie powinien on być spożywany. "Wskazany w ostrzeżeniu produkt należy zwrócić do miejsca zakupu lub zniszczyć


Gavroche

Ryby to pikuś, największy pobór rtęci jest z suplementów, leków i kosmetyków:
http://ros.edu.pl/text/pp_2009_028.pdf