Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Zla farmacja, szczepienia i takie tam...

Zaczęty przez Zyon, 2014-04-14, 12:24:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

:lol:
Ale ja nie mam na wszelki wypadek ogródka co by mi Naczelnik decydował czy mogę, czy nie mogę drzewko sobie ściąć. ;)  8)

Anulka177

U nas w tych sprawach także decyduje pies. Ostatnio ułamała wielgachną gałąź z gruszy i sobie ją nawet do salonu na kanapę przyniosła, żeby było co do podgryzania przy oglądaniu telewizji  :? :lol: :lol:

renia

Może nie dajecie mu pilota, wiec musi odreagować i pokazać kto tam rządzi...  :roll: :lol:

Bobby

Cytat: Anulka177 w 2017-02-27, 23:52:37
U nas w tych sprawach także decyduje pies. Ostatnio ułamała wielgachną gałąź z gruszy i sobie ją nawet do salonu na kanapę przyniosła, żeby było co do podgryzania przy oglądaniu telewizji  :? :lol: :lol:

Uważaj na niego bo jeszcze pójdzie siedzieć.

Anulka177

Póki co to wolno nawet takie 100-letnie drzewa wycinać w samym środku miasta  :?

Blackend

Czyli wolność się nie sprawdza i Naczelnik ma rację, że ustawę należy zmienić. ;)

administ

Jak się nie sprawdza?  :shock:
U mnie ani jedno drzewo nie padło, choć mógłbym te sosny położyć na złość "dobrej zmianie", ale aż taki mściwy, jak oni na Tuska, to nie jestem!  :lol: :lol: :lol:
Żadne drzewo na moim terenie ścięte nie będzie, bo "Konopielkę" dobrze pamiętam. ;)

Blackend

:lol:
Mało co biednego Kaziuka nie zlinczowali za postępowość we wsi.  :lol:

Anulka177

Miał być tylko fragment "Konopielki"  :?

administ

Ale jaka trafna przepowiednia z Konopielki!  :shock: ;)
Bo Jan to raczej bredzi...  :? ;)

administ

Blackend

Ale szczęśliwie śmiechem się skończyło.  :lol:

Anulka177

No, było też o zakopanym złocie w ogródku...Już to gdzieś słyszałam...  :roll:

administ

Właśnie, teraz ponoć radzą w skarpecie, w sienniku wymienić stare dwusetki na nowiuśkie pliki pięćsetek, bo ponoć tak szybko nie zgniją i dużo mniej miejsca zajmują.  8) ;)

Anulka177

Ale jak mniej miejsca zajmują to się w siennikach doły porobią i bóle kręgosłupa murowane  8)

Radomiak

Teatrzyk Zielony Śledź

ma zaszczyt przedstawić sztukę pt.

Służba zdrowia

Małgorzata Todd

Występują: Helga i Wańka.

Wańka – Nie uwierzysz jak przekształciła się nasza rejonowa       przychodnia zdrowia. Nie byłem tam od lat i jestem pod wrażeniem.

Helga – No proszę! A ludzie stale narzekają.

Wańka – Wszędzie plazma...   

Helga – Jaka plazma?       

Wańka – Takie duże telewizory. Toalety jak w pałacu, co prawda o klucz trzeba prosić recepcjonistkę, do której jest długa kolejka, ale warto.

Helga – Nie po to jednak tam poszedłeś.

Wańka – Fakt. Zapisałem się do specjalisty.

Helga – Na kiedy?

Wańka – Na marzec.

Helga – To już niedługo.   

Wańka – Marzec przyszłego roku.

Helga – A co, nie stać cię na prywatnego lekarza?

Wańka – Pewnie tak, tylko kto mi zagwarantuje, że za ekstra mamonę nie zostanę wystrychnięty na ekstra dudka?

Helga – Nikt. Wszyscy bez wyjątku zdają się mieć jedną i tą samą wąską specjalizację: walkę z cholesterolem.

Wańka – No właśnie.

Helga –Ale ma się poprawić. Teraz, kiedy szpitale będą na ryczałcie, nikt się pacjentem przejmować nie będzie. Tylko głupi daje jak nie musi.

Wańka – Sama widzisz co ta twoja kanclerz narobiła.

Helga – Nie jej wina, że muzułmanom nie chce się pracować. Plan był dobry. Mieli u nas, w Niemczech zostać tylko ci wykształceni, a inne kraje powinny wziąć tan cały pozostały chłam.

Wańka – Ale dlaczego tu nad Wisłą mamy przychodnie zdrowia niemalże ze złotymi klamkami, w których brak lekarzy?

Helga – Oj Wania, to przecież oczywiste! Lekarze tu wykształceni pracują u nas jako pielęgniarze, pielęgniarki jako salowe. W ten sposób mamy najlepiej wykształconą za darmo kadrę.

Wańka – Polaczki nie pomyślały, że zamiast tych bajerów trzeba lepiej płacić lekarzom?

Helga – Zadbaliśmy o to. Pieniądze są, ale wyłącznie na te bajery. To taka nasza dalekowzroczna polityka.

KURTYNA

:)

administ

Ale już nieaktualne, bo tu teraz lekarze lepiej zarabiają niż tam...  8)
I po polsku się idzie z klientami dogadać. ;)  :lol:

Jarek

Cytat: admin w 2017-03-05, 14:20:04
Ale już nieaktualne, bo tu teraz lekarze lepiej zarabiają niż tam...  8)
I po polsku się idzie z klientami dogadać. ;)  :lol:
Ale dzięki dobrej zmianie może problem powrócić :lol: