Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Kajakowanie poprzez spływanie.

Zaczęty przez Radzio, 2014-05-13, 07:55:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Ja zawsze mówię - jeśli malować paznokcie to tylko na taki właśnie kolor jak na focie u Radzia.  :)

Blackend

Radzio, ładnie wyglądasz. ;)  :lol:

Radzio

:lol: "... a ty się będziesz stale malować..." rzekł ten, którego imienia nawet żartem wypowiadać na daremno nie wypada. ;)

"Wabik na Grubą Rybę"- jako tytuł kadru użyję. ;) :D  :lol:

Radzio

Panie Prezesie! :)
Proszę nie słuchać podszeptów moich Kolegów, na zielone proszę patrzeć, ...na zielone! :D ;)

Blackend

Ale to czerwone w centrum kadru skutecznie wzrok przyciąga. ;)
To się fachowo nazywa mocny punkt obrazu.  :D

Radzio

Phi, mocny punkt-  p r z e ś w i e t l o n y  taki. :D :lol:

Blackend

Radzio

Ciekawe, czy rajskie jabłuszko było podobnych rozmiarów i koloru. :shock: ;)
Bo jeśli tak, to wszystko jest jasne, że aż prześwietlone. O!  :lol: :lol:

Mirek

Cytat: Radzio w 2014-05-19, 06:43:21
Ach. Burłaczenie.
W Ostrzyckim jeziorze można z powodzeniem popróbować tego zamierzchłego zawodu. ;)
Strumyki łączące poszczególne jeziora są niekiedy tak płytkie, że nie sposób płynąć z "masą własną" wewnątrz kajaka. Wypada się zeń wygramolić i wziąć pojazd na krótki hol. To dosyć niezwykłe uczucie, zwłaszcza kiedy "dotknie" nas ono już po dłuższym czasie zaawansowanego wiosłowania.
Mnie się bardzo to podobało. :D
Na "Złotych Liściach" będzie 34km, w tym 3050m przenosek. Impreza warta tego, by tam być. Wybieram się. Zapraszam.

Radzio

Mirek

Cytat: Radzio w 2014-05-19, 06:43:21
Ach. Burłaczenie.
W Ostrzyckim jeziorze można z powodzeniem popróbować tego zamierzchłego zawodu. ;)
Strumyki łączące poszczególne jeziora są niekiedy tak płytkie, że nie sposób płynąć z "masą własną" wewnątrz kajaka. Wypada się zeń wygramolić i wziąć pojazd na krótki hol. To dosyć niezwykłe uczucie, zwłaszcza kiedy "dotknie" nas ono już po dłuższym czasie zaawansowanego wiosłowania.
Mnie się bardzo to podobało. :D
Przenoska to nie jest burłaczenie.
A na dłuższych odcinkach kółka do kajaka się przypina.
Tak się dzieje np. na DEBILu 130km w mniej niż 24h.

Mirek

Cytat: Radzio w 2015-04-19, 19:20:16
Wkrótce kolejny ... spływ. ;) :D
http://gdyniasport.pl/aktualnosci/trwaja-zapisy-na-xlv-miedzynarodowy-splyw-kajakowy-zlote-liscie/
W sobotę 16 maja płynę Cross Kajakowy "O Błękitną Wstęgę Jezior Raduńskich" im. J. Serafińskiego.
38km. Jeszcze nigdy takiego dystansu w jeden dzień nie pokonałem.
Dam radę.
1 maja ścigałem się na 31km. Złoto.

renia

W takim razie połamania wiosła Ci życzę... :D :wink:
I sprzyjających wiatrów i złota... :D

Mirek

Cytat: renia w 2015-05-14, 07:23:55
W takim razie połamania wiosła Ci życzę... :D :wink:
I sprzyjających wiatrów i złota... :D
Właśnie na tych zawodach rok temu zacząłem się ścigać.
Byłem piąty w K-1 M (jedynka męska), ale... tylko pięciu dopłynęło do mety -
tak paskudna była pogoda.
Miałem lekkie fory, bo tydzień wcześniej był Zjazd Optymalnych w Ostrzycach.
Miałem ze sobą kajak i zapoznałem się z akwenem.
ŻO zawsze popłaca!  :P

Jarek

Optymalny piąty?co to ma znaczyc ,kiepska reklama dla nas.Bierz sie do roboty bracie

Diogenes z Synopy

Kulki mocy WEGAN

Podczas wyczerpującego trathlonu Jabłczyńska ratowała się - jak sama je nazywa - "kulkami mocy".

- To jest masło orzechowe połączone z płatkami, jakimi chcesz, plus co nam się podoba: trochę kaszy jaglanej, jagody goji - wspominała. - Wszystko mieszamy i lepimy kulki - wyjaśniła, podkreślając, że dla niej jako bezglutenowej weganki taki posiłek podczas zawodów jest znakomitym rozwiązaniem.

trochę mało białka , ale daje rade   :shock:

http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/bieganie,3014/kulki-mocy-jablczynskiej-tak-przetrwala-pol-ironmana,168302,0.html

Gavroche

Bo i w wysiłku białka nie potrzeba. :D
Nie wiem jakie to masło orzechowe, zakładam, że z fistaszków, a to ma 25-27 gramów, więc spoko, zwłaszcza w połączeniu z białkiem owsa czy prosa i suszonych owoców.
Dla weganki. ;)

Zyon

Ja tez mam splyw za 2 weekendy, ale raczej w charakterze krzemowym.
Work Buy Consume Die