Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Fajna babka...

Zaczęty przez renia, 2014-05-26, 17:18:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Naprawdę nie rozumiem tych ciągot :lol:
Żeby to chociaż jak podgardle wyglądało...

jukor

Może co niektórym podchodzi pod gardło. :)
Ale ja tam nie wiem, bo nie jadłem.

renia

Jak się zje kawałek takiej babki od czasu do czasu, to się nie umrze, a nawet się nie rozchoruje... 8)

jukor

Jak smakuje i jest optymalnie, to czasem może być pod gardło. Ale lepiej się nie przejadać, wystarczy do syta 8)

renia

E tam, po zachodzie słońca, jak Allah nie widzi, to i 2 kawałki można zjeść... 8) :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-05-27, 14:17:59
E tam, po zachodzie słońca, jak Allah nie widzi, to i 2 kawałki można zjeść... 8) :lol:
A jak do szafy się wejdzie to i 3 się zmieszczą :lol:

administ

Babeczka śliczna, ale żeby tak się zaraz na nią rzucać?  :shock: :wink:

administ

Cytat: jukor w 2014-05-27, 13:58:54
Jak smakuje i jest optymalnie, to czasem może być pod gardło. Ale lepiej się nie przejadać, wystarczy do syta 8)

O! To, to...
Trzeba wyczuć stosowny moment.  :D
Bo cyfry są czasem mylące.  :?

renia

Cytat: admin w 2014-05-27, 14:29:17
Babeczka śliczna, ale żeby tak się zaraz na nią rzucać?  :shock: :wink:

No nie tak od razu... :roll: :lol:

administ

Musi się najpierw zgodzić?  :roll: :wink:

renia

...i mieć 18 lat...  :lol: :mrgreen:

administ

Taka to już czerstwa będzie przecież!  :wink: :mrgreen:

renia

Jeśli będzie odpowiednia ilość konserwantów i utrwalaczy, to będzie zdatna... :lol:

Blackend

A jak taką babeczkę posmaruje masłem, to mnie nie zamkną? ;)

administ

Takie coś to podciągną pod paragraf "postępowania ze szczególnym okrucieństwem".  :shock:  :wink:

renia

...posmarowanie jest tak samo karalne jak napastowanie... 8)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-05-27, 13:50:17
Cos tam jednak lapiesz, nie jest az tak zle...
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-05-27, 18:59:42
Cytat: Gavroche w 2014-05-27, 13:50:17
Cos tam jednak lapiesz, nie jest az tak zle...
Coś w ten deseń:
http://www.plurix.com.pl/prosie.jpg

Zyon

Powiem nawet wiecej, nawiazujac do wielokrotnie powtarzanych przez admina slow o tzw "cialach czynnych" w kontekscie tego, co rozni kolagen od zelatyny czy maslo od olejow. Ze to drobna aczkolwiek istotna roznica.
Zarcie samego cukru czy maki to ten sam przypadek, gdzie sie spozywa rafinowane weglowodany, ktore sa pozbawione tych tzw cial czynnych, czyli obdarte z substancji, ktore normalnie im w naturze towarzysza i w pewien sposob uczestnicza w metabolizowaniu danej substancji. Jezeli nie ma tych cial czynnych to ograbiany zostaje organizm z nich. Dlatego tak nie pojmuje tego ciagu do ciasteczek, babeczek, chlebkow, pizz(?), zapiekanek i tym podobnych desygnatow w postaci tzw "optymalnej". Mi to przypomina stan umyslu wegusa, marzacego o boczku i jedzacego jego sojowy substytut. Zarowno boczek i chlebek to jest stan umyslu w tym wypadku, jezeli ktos nie uwolni swojego umyslu to potem wlasnie ma pretensje, ze przeciez jadl tak jak "trzeba" albo "jak przykazali" ale jak zwykle cos nie poszlo. Reasumujac: rzeklem.
Work Buy Consume Die