Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

YT, to lubię

Zaczęty przez anakin, 2014-05-30, 01:48:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-03-04, 20:44:02Bardziej cukier... tzn. kolorowo jest. ;)
No tak, żeby nie sketonować. ;-)

Blackend

startom

Wrzuciłem film z mojego występienia podczas konferencji "Życie bez leków" w Katowicach 08.03.2025. Może kogoś zainteresuje temat przeze mnie poruszany.
https://youtu.be/lw5r37AdJX4

Blackend

Dzięki, chętnie obejrzę. :)

Blackend

Bardzo ciekawy wykład, szczególnie humanitarne podejście ostatniej drogi zwierząt zanim mięso trafi na stół.  8)

admin

Miałem zaszczyt obejrzeć i wysłuchać na żywo - bardzo mi się podobało, bo przecież z wykształcenia jestem zootechnikiem - specjalizacja - bydło mleczne wysokowydajne i całkiem dużo z tego pamiętam! Porody odbierałem, trokarowałem, krew do badań pobierałem, a nawet przycinałem racice, ale teraz nie mam okazji, więc pewnie z wprawy wyszedłem.
Dla mnie wykład fantastyczny, bardzo ładnie wypadło!
Tomasz - GRATULACJE!

admin

Cytat: Blackend w 2025-03-13, 18:02:27Bardzo ciekawy wykład, szczególnie humanitarne podejście ostatniej drogi zwierząt zanim mięso trafi na stół.  8)

Nawet nie potrafią rozwiązać prostej kwestii uboju, ale pięćset+ z cudzych pieniędzy szybko poszło, a "rewaloryzacja" jeszcze szybciej.
Bezwład i głupota obecnej kasty politycznej jest ...  8)

Blackend

Nie ma chęci na jakiekolwiek zmiany, tylko utrzymanie koryta+.
Brak kapitału ludzkiego czyli jakości intelektualnej i żadne pieniądze samoistnie tego nie zmienią.

admin

Dodruk czyni "cuda"...
Ale do czasu, gdy zaś będą "obalać" komunizm, a ci sami działacze "obsiądą nowy rząd".
Jakie to proste i powtarzalne, a wszystko między średnim spożyciem mięsa między 70-80kg się dzieje.

startom

Cytat: admin w 2025-03-13, 20:18:34Miałem zaszczyt obejrzeć i wysłuchać na żywo - bardzo mi się podobało, bo przecież z wykształcenia jestem zootechnikiem - specjalizacja - bydło mleczne wysokowydajne i całkiem dużo z tego pamiętam! Porody odbierałem, trokarowałem, krew do badań pobierałem, a nawet przycinałem racice, ale teraz nie mam okazji, więc pewnie z wprawy wyszedłem.
Tomasz - GRATULACJE!
Bardzo dziekuję Tomaszu. Szczególnie dla mnnie ważne jest Twoje podsummowanie, gdyż tak jak wspomniałeś  - masz wykształcenie oraz doświadczenie i potrafisz dostrzec jakość przekazu jaki niesiemy.

admin

Za PGR-ów głównymi chorobami krów była robaczyca, zanokcica i zapalenie wymienia. Trokarowanie na porządku dziennym przy zmianach dawek pokarmowych z zimy na lato i zapleśnienia paszy, a śmiertelność okołoporodowa cieląt bliska 70%, ale zaraz spadła do około 10%, jak oborowym i dojarzom dołożyli "dodatek" za odchowane cielęta. O zaufaniu i zachowaniu zwierząt w stosunku do ludzi - nie wspominam. Dlatego byłem w szoku jak na Farmie Lubuskie Angusowo wszystkie zwierzęta zachowują się w stosunku do obcych osób! Przyjacielsko, bez oznak strachu i agresji - piękne!
GRATULACJE - widać prawdziwą miłość do zwierząt u opiekunów stad począwszy od kurek, a na angusach kończąc.

Malgosia

Z ogromnym sentymentem czytam Waszą korespondencję!!! :D  Ja też zootechnik z bogatym doświadczeniem pegerowsko-spółdzielczym. Osobistym "osiągnięciem" był nagły wzrost zawartości tłuszczu w mleku ze spółdzielni z 2,8% do 4,5% i więcej.... . Codziennie wraz ze zbiornikiem mleka jechałam do zlewni mleka i przy mnie badano tłuszcz.......

Malgosia

Dopiszę jeszcze, że przetarłam ścieżki dla wszystkich spółdzielni województwa, ponieważ zlewniarze mleka nie odważali się na nadmierne oszustwa % tłuszczu. Zebranie zootechników w Woj. Związku RSP wskazało na problem......

admin

Stare czasy, ale powspominać warto, jak najdzie!

renia

Cytat: startom w 2025-03-14, 10:17:03
Cytat: admin w 2025-03-13, 20:18:34Miałem zaszczyt obejrzeć i wysłuchać na żywo - bardzo mi się podobało, bo przecież z wykształcenia jestem zootechnikiem - specjalizacja - bydło mleczne wysokowydajne i całkiem dużo z tego pamiętam! Porody odbierałem, trokarowałem, krew do badań pobierałem, a nawet przycinałem racice, ale teraz nie mam okazji, więc pewnie z wprawy wyszedłem.
Tomasz - GRATULACJE!
Bardzo dziekuję Tomaszu. Szczególnie dla mnnie ważne jest Twoje podsummowanie, gdyż tak jak wspomniałeś  - masz wykształcenie oraz doświadczenie i potrafisz dostrzec jakość przekazu jaki niesiemy.

Gratuluję obydwóm Tomaszom... :D

startom

Ciekawy komentarz pojawił sie pod moim ostatnim filmem - budujące, że ludzie zaczynają się dzielić swoimi obserwacjami:

"@robertsieczkowski4491• 9 godzin temu
Witam serdecznie! Piszę ten komentarz odnośnie twórczości dra Jana Kwaśniewskiego i diety optymalnej. Jestem już od tygodnia po operacji lewostronnej przepukliny pachwinowej, a w zeszłym roku miałem operowaną prawostronną przepuklinę pachwinową. Obydwie operacje miałem zrobione prywatnie bo nie chciałem czekać i słuchać takich zdań jakie pan przytoczył z książki dra Kwaśniewskiego! Dietę optymalną znam będąc nastolatkiem, ale jej nie stosowałem, ale nie o tym piszę! Właśnie te rosoły kolagenowe i tłuste pokarmy oraz wiejskie jajka, które kupuje od kolegi z pracy, pomogły mi wyleczyć prawą przepuklinę! Będąc teraz na zwolnieniu lekarskim staram się jeść optymalnie bo tylko tak zagoją mi się rany pooperacyjne! Ps. Świetny  filmik i pomysł na siatkę przeciw skrzydlatym łowcom; życzę dużo zdrowia, miłości, pieniędzy i powodzenia w hodowli!"

Link do filmu https://youtu.be/zRMQLtFAUf0

Komentarz przykleiłem - niech się wieść niesie :D

admin

admin

RafałS

Wygląda że jak zwykle YT pochował wg. jedynie słusznego, komucho-globalistycznego klucza komentarze dot. kandydata Macieja Maciaka.  8)
https://www.youtube.com/live/bvlzQvdgqLU?si=6KdpQYGSCDnFltZl&t=1977

admin

Dzietność "narodowa" zależna jest jedynie od "miski ryżu", ale mnie to kompletnie nie interesuje.  8)
Lepiej mieć 10mln Obywateli z demokracją bezpośrednią niż 40mln niewolników z komunią brukselską.  8)