Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Doniesienia naukowe (czyli co powinien wiedziec kazdy rozgarniety czlowiek)

Zaczęty przez Zyon, 2014-08-05, 09:47:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Gdzieś, kiedyś już... Opisane jako renowacja czy cuś.  :roll:

Gavroche

Gavroche

Zyon

Gupi ten dr Jaskowski, widac miszcza gavro jeszcze nie poznal, bo takie durnoty nieadakemickie plecie ;) Powinien sie wstydzic  :shock:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: renia w 2014-09-29, 10:06:19
Podpisuje się pod tym... 8)
Ciezko sie nie podpisac. Kazdy kto mysli choc troche racjonalnie i posiada sladowe resztki zdrowego rozsadku by sie podpisal.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-09-29, 11:20:15
Gupi ten dr Jaskowski, widac miszcza gavro jeszcze nie poznal, bo takie durnoty nieadakemickie plecie ;) Powinien sie wstydzic  :shock:
Wiesz dobrze, że "każda liszka swój ogonek chwali" i, że ludzie mają tendencje do przesadzania oraz selektywnego wyłapywania i podawania dalej informacji, które pasują do ich "odkrycia".
Doktor Kwaśniewski się tego nie ustrzegł, my się od tego nie opędzimy, nikt inny również, natura ludzka...
A prawda jak zwykle leży w pół drogi :D

Zyon

Wiem tez dobrze, ze jezeli sie nie da spelnic jakichs postulatow, to mozna je zmodyfikowac tak, zeby nie spelniajac ich proceduralnie, spelnic formalnie :D
Zmodyfikowane postulaty Kocha to raczej argument za tym co mowie a nie przeciwko :D
I na tym opiera sie dzisiejsza dzialalnosc wielu dziedzin, ot chocby slimak to ryba a marchewka to owoc. A dzialalnosc medycyny i farmacji w szczegolnosci. Jezeli ktos chce wierzyc, ze to sa fakty to droga wolan oczywiscie i mozna wcinac marchewki ze slimakami i twierdzic, ze sie je owoce i ryby :D

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-09-29, 12:11:25
Wiem tez dobrze, ze jezeli sie nie da spelnic jakichs postulatow, to mozna je zmodyfikowac tak, zeby nie spelniajac ich proceduralnie, spelnic formalnie :D
Zmodyfikowane postulaty Kocha to raczej argument za tym co mowie a nie przeciwko :D
I na tym opiera sie dzisiejsza dzialalnosc wielu dziedzin, ot chocby slimak to ryba a marchewka to owoc. A dzialalnosc medycyny i farmacji w szczegolnosci. Jezeli ktos chce wierzyc, ze to sa fakty to droga wolan oczywiscie i mozna wcinac marchewki ze slimakami i twierdzic, ze sie je owoce i ryby :D

Nijak nie zmienia to jednak stanu faktycznego :wink:

Zyon

No wlasnie :D Stan faktyczny jest taki jak w tym linku od dr Jaskowskiego :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-09-29, 12:15:46
No wlasnie :D Stan faktyczny jest taki jak w tym linku od dr Jaskowskiego :D
Wiara czyni cuda. 8)

Zyon

No wlasnie nie czyni, jakby tego chciala wspolczesna medyczna nauka. To co powiedzial Jaskowski o wirusach to prawda, kazdy widzi co chce i nazywa to jak chce, juz w poprzedniej dyskusji o tym mowilismy.

Ja np nie uwierzylem w ciezkie wirusowe zapalenie gardla i oskrzeli, ktore jak wiesz dopadlo mnie 5 dni przed swietami rok temu i antybiotykow zwyczajnie nie wzialem, choc lekarka mnie ostrzegala, ze jak nie wezme, to nici ze swiatecznego balowania :D Ogolnie zignorowalem jej zalecenia, nie wykupilem recepty, przeprogramowalem szybciutko swoje geny i szybko doszedlem do siebie co pozwolilo mi na swieta balowac wyjatkowo swiatecznie, jak to niziny spoleczne maja w zwyczaju.  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Są niezdolni do samodzielnego stosowania zaleceń Dr-a Kwaśniewskiego.
Takich należałoby zamknąć do klatki, karmić wg zaleceń DO, aby się przekonali, że "dr siem nie mydli", a wypuścić dopiero jak się nauczą ...  8)
Chów klatkowy się to nazywa.  :D
I owa przypadłość (niezdolność) nie wynika z winy Diety Optymalnej! Taka karma.  :lol:

Zyon

Bo myslenie boli i meczy a dzisiaj nikomu sie nie chce przemeczac i czuc bol. Lepiej miec gotowa wykladnie myslenia i nie miec problemow :D
Work Buy Consume Die

administ

Ma się rozumieć, że na zdrowie nie ma czasu, ale na lekarza i grabarza - zawsze...  :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-09-29, 13:21:35
No wlasnie nie czyni, jakby tego chciala wspolczesna medyczna nauka. To co powiedzial Jaskowski o wirusach to prawda, kazdy widzi co chce i nazywa to jak chce, juz w poprzedniej dyskusji o tym mowilismy.

Ja np nie uwierzylem w ciezkie wirusowe zapalenie gardla i oskrzeli, ktore jak wiesz dopadlo mnie 5 dni przed swietami rok temu i antybiotykow zwyczajnie nie wzialem, choc lekarka mnie ostrzegala, ze jak nie wezme, to nici ze swiatecznego balowania :D Ogolnie zignorowalem jej zalecenia, nie wykupilem recepty, przeprogramowalem szybciutko swoje geny i szybko doszedlem do siebie co pozwolilo mi na swieta balowac wyjatkowo swiatecznie, jak to niziny spoleczne maja w zwyczaju.  :lol:
I bardzo dobrze, że nie wziąłeś, bo antybiotyki są nieskuteczne przeciwko wirusom ;)
Samodzielne myślenie i decydowanie o sobie jest wciąż najlepszą metodą na przetrwanie w dzisiejszym świecie :D

A wracając do tematu artykułu, to ludzie, o których w nim mowa, nie boją się łamać prawo, jak my, oni je stanowią dla własnej korzyści.
Dlatego można być pewnym, że w świecie, gdzie informacja jest potężną bronią, ludzie, którzy posiadają kluczowe informacje są albo sowicie opłacani, albo "skutecznie zniechęcani" (co często oznacza śmierć).
Ergo, wszystko, co jest dostępne w necie jest tak aktualne i tak znaczące, jak zeszłoroczny śnieg :D