Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Tak jest, Doktor zwrócił uwagę na proporcje GSO, wcześniej nikt tego nie robił.  8)
Teraz zresztą, też mało kto. ;)

Gavroche

Ludziska są ogłupiałe przez naukę w służbie mamonie. :D
Piramida jest ustawiona pod rolnictwo: zbożowe, mleczne i warzywno-owocowe.
Każde dziecko i gospodyni domowa wie, że jogurt z ziarnami i owocami jest cool. :D
Trza to sprzedać i tyle. 8)

A dlaczego przemysł mięsny i cukrowniczy nie jest rozsławiany?
Bo sam się broni. :D

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-08-05, 11:57:04
Ja się słucham zachciewajek...

Nie mam konkretnych zachciewajek, czasami sięgnę po łakocia, który jest pod ręką lub zjem desera, ale jest tego tyle co kot napłakał. ;)

Gavroche

A, bo Ty masz żonę, która Ci dogadza dietetycznie. :D
Ja muszę sam się zaspokajać. ;)

Blackend

To prawda, ale gdybym był singlem jadłbym bardzo monotematycznie.  :D
To bardzo fajne uczucie wiedzieć co wystarczy zjeść aby cieszyć się każdym kolejnym dniem.  8)

zofijeczka

Cytat: Gavroche w 2015-07-21, 12:27:38
Teraz mam w lodówce 2 tygodniowe, kupione jako 0 czy tam 3 (nigdy nie wiem) i całkiem normalne są w smaku, ale rzadsze w konsystencji.
Razu pewnego przetrzymywałem jaja kanarków (w koszyczku z prosem) ponad trzy tygodnie, a potem mewki japońskie, jako nasiadki, elegancko wysiedziały zdrowe, normalne kanarki.
Także te jajca nie są takie wrażliwe.
O nie miałam pojęcia że tak długo mogą czekać - myślałam że takie jaja szybciej będą niezdatne - jak to działa? jest jakaś temperatura  która powoduje zastopowanie wzrostu, a jednocześnie utrzymanie zdolności do dalszego wzrostu po zmianie temperatury ? czy coś jeszcze poza "T"? Bardzo ciekawe

Gavroche

Myślę, że część takich "od baby" jak kupuję, to ma około 2 tygodni, bo przecież nazbierać musi. ;)
Kurze, poza lodówką, przechowują się spoko do miesiąca, dłużej nie próbowałem, w lodówce podobnie, niektórzy mówią, że w lodówce nie powinno się przechowywać jaj...
http://www.farmio.com/przechowywanie-jajka
Trzeba też pamiętać, że jaja ze sklepów są niezapłodnione, przez to trwalsze, a od chłopa to rożnie bywa. :D

Diogenes z Synopy

dziś zrobiłem test masła.

łaciate mimo, że tańsze wygrało z extra pasłęckim   ( wygrało subiektywnie smakowo )

albo te drugie przegrało bo było w promocji ;-)  ?

zrobiłem dwie kanapki ,

chleb ( z jajka i masła z gofrownicy  ) pokryłem  masłem i cheddarem w plasterkach. Pomidor i natka zaburzyła smak.

Jarek

5 zółtek ,kawałek masła i sok ok 100 g
Póżniej kawałek wątróbki ok 100 ,ziemniak i łycha kiszonej
Deser jagody z truskawkami i kawa
To wszystko na dziś ,niem czasu i pieniędzy na łakocie ,dlatego tak oszczędnie :lol:.

Gavroche

A jak forsy brak, to jesteś na dobrej diecie.  :)

Blackend

A ja nie wiem co będę miał na śniadanie, ale się domyślam. ;)

Gavroche

A ja serniczek na zimno:
-6 żółtek
-200g twarogu
-100ml śmietanki
-100g masła
-3 łyżeczki cukru
Wszystko zblendowane na gładką masę i jeszcze chwilę schłodzone. :D

administ

Surojadztwo... ;)
Zdrowo.  :D

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-07, 11:32:11
-3 łyżeczki cukru

uszami mi już te borówki amerykańskie wychodzą  - dziś już 3 razy jadłem ze śmietaną ( z 350 -400 g ) , czekolada posypka, z 5 łyżeczek cukru. I to wszystkie W ( cukini do jajecznicy nie liczę bo to woda) . Tyle owoców i ketonów 1 krzyż. Jutro trza dołożyć buraczki.

renia

...dostaniesz... :roll: :lol: nieszczelności jelit... :wink:

vvv

Od chemii w borówkach, czy od robactwa w borówkach?

Diogenes z Synopy

borówki są z mojego ogródka, podlewam je wodą z  rabarbarem ( zakwaszając ziemię )

Borówka nie ma szkodników.

Nieszczelność i tak mam od mlecznych. Trudno, jakoś to będzie  ;-)  

renia

Buraczki dobre na test... :lol:

Diogenes z Synopy

no widzisz, za jednym razem i się najem i test się zrobi  ;-)  przyjemne z pożytecznym

renia

...i jeszcze się odkwasisz... 8)