Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ja bym zrobił omlet na smalcu, ale od kiedy Admin powiedział, że jaja wyłącznie na maśle obniżają ciśnienie, jestem prawie wege ;)
Co prawda zjem czasem mózg, sam nie wiem co ile, bo wersje są różne, ale tylko wtedy, gdy popełnię grzech  8)

Blackend

A ja jeszcze nic, tylko sobie mięsko w marynacie oglądam. ;)

MariuszM

Cytat: Blackend w 2014-11-11, 12:41:58
A ja jeszcze nic, tylko sobie mięsko w marynacie oglądam. ;)
Lecznice głodówki IF? :D  :lol:

Blackend

Nie, to raczej brak wstrzemięźliwości w spożywaniu pokarmów mięsnych, które mnie czeka na popołudniowym grilu. ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-11-11, 12:40:16
Ja bym zrobił omlet na smalcu, ale od kiedy Admin powiedział, że jaja wyłącznie na maśle obniżają ciśnienie, jestem prawie wege ;)
Co prawda zjem czasem mózg, sam nie wiem co ile, bo wersje są różne, ale tylko wtedy, gdy popełnię grzech  8)
Widze, ze przeszedles na "system anala", tzw 3xwege ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-11-11, 12:49:50
Cytat: Gavroche w 2014-11-11, 12:40:16
Widze, ze przeszedles na "system anala", tzw 3xwege ;)
Poznałem na chacie czy tam w mandze (jeb... mi się już ten wirtual) świetną wegetariankę i mi namieszała w baśce...
Mów mi Miłość ;)

Blackend

Wasza Miłość. ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-11-11, 12:58:31
Wasza Miłość. ;)
Wasza, Nasza i zupełnie przypadkowo moja ;)

grenis

Cytat: Zyon w 2014-11-11, 12:32:29
Ja dzisiaj sojowy boczek, kielbasa z soczewicy i gotowane jaja kartoflane. Only vege is real diet.
Nie zapomniales o prozdrowotnej i pelnej witamin i mineralow zurawinie? :)

http://www.doz.pl/czytelnia/a2317-Dlaczego_warto_jesc_zurawine
vs
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1875/2

Gavroche

Wczoraj bardzo późno zjadłem kolację, więc dopiero przed chwilą było śniadanie :D
Laska kaszanki gryczanej, 15 deko boczku i 100 g masła, zjedzone z patelni, bo mam odpowiedni gen ku temu ;)
Obrzydliwie tłuste śniadanko, pycha :D

adampio

A ja dzisiaj na sniadanie zjadlem budyn z 350 ml smietanki 38, 5 zoltek i 20 gr miodu ----do tej pory nic wiecej nie jadlem :D

Blackend

Ja tez jeszcze jestem na samych żółtkach popitych śmietanką. Za godzinę może zjem obiadokolację i finito, starczy na dzisiaj.  :D

Gavroche

Cytat: adampio w 2014-11-12, 17:12:12
A ja dzisiaj na sniadanie zjadlem budyn z 350 ml smietanki 38, 5 zoltek i 20 gr miodu ----do tej pory nic wiecej nie jadlem :D
Mnie też miodek pasuje do śmietanki i żółtek, zwłaszcza gryczany, aż się oblizałem :)

adampio

Prawde mowiac to wzialem miod zamiast cukru aby miec troche weglowodanow i nie mam pojecia,jaki to byl miod.
Ale kiedys zajadalem sie gryczanym jak Ty. :lol:

administ

Ale co to jest 20g miodu! Haniuś na LCHF-ie cały słoik wcinał na raz!  :shock:  :wink:
Haniuś - uprzedzając pytanie - to taki intelektualista z dobrychdzieci, co zrozumiał, że Kwaśniewski zaleca 30g białka, każdemu i bezwzględnie, po czym zastosował to swoje mniemanie i mu zaszkodziła ta jego głupota, choć twierdził, że to "po kwasniewskim" ...  :lol:

adampio

hahahaha
niebezpieczna jest ta dieta optymalna skoro taki zdrowy miod moze szkodzic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

administ

Miodzik do piernika na smalcu jest niezbędny niestety...  :?
Ale piernik się robi raz do roku przecież.  :D

administ

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=522 - mniam!  :D
Tu Ania podała w przepisie masło, ale na smalcu są dużo smaczniejsze!  8)

renia

Cytat: admin w 2014-11-12, 18:40:21
Miodzik do piernika na smalcu jest niezbędny niestety...  :?
Ale piernik się robi raz do roku przecież.  :D

Jak brukiew... 8) :wink:

Gavroche

Ale mlekiem w proszku nie napisali żeby posypać :?