Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Nawet to wcześniej napisałam i "zmazałam"...  8) :lol:

Diogenes z Synopy

Zosia 3 żółtka na maśle z półkartoflem. A ja pół kartofla z masłem  i gofra z masłem i 3 plastry emmentalera (z 80 gr).

Z tych śliwek (nie czaderskich)  piecze się ciasto kruche ze śliwkami.  Kupiłem w Sretto 5 maseł Mlekowity (po 2,99), a rano zużyliśmy już prawie 3.  :shock:      :D  
A do kalafiora, na obiad? A do cynaderków?   Po południu trzeba jechać po świeże  ;-)

renia

Wam to idzie jak po maśle... 8) :lol:

Gavroche

A ja też masło dla poślizgu. :lol:
150g masła
150g pasztetu domowego
150g pomidorka
Wszystko po równo, czyżby koryto? ;)

renia

Obiad: pulpety w sosie pomidorowym, ziem og kor... 8)

Gavroche

A u mnie: kiełb podsusz śmiet i czoko  :D

renia

I to jest obiad? :shock: 8)

Gavroche

A klopsy z kartoflami to obiad? ;)

renia

Na Kaszubach, bez "kartofli i zusu" to nie jest obiad... 8) :lol:
A patriotyzm to przede wszystkim... 8)

Gavroche

Aaaa, chodzi Ci o to, że nie na ciepło i nie tradycyjnie? :P
Nie zajarzyłem.

Nie jadam tradycyjnych posiłków typu śniadanie obiad kolacja.
Jak mam ochotę na ciepły posiłek, to jem go o dowolnej porze, wolny żem i często poza domem, a w restauracjach nudą wieje. ;)

Coś Ty taka tradycyjna? :shock:
Chleb do jajecznicy jesz rano?
Pewnie kawę ze śmietanką też pijesz? ;)

renia

Tradycyjnie musi być chleb ze smalcem.
A to, że jestem tradycyjna stało się już tradycją... 8) :lol:

A kawa ze śmietanką jest nawet w tej chwili... 8)

Anulka177

U nas karczek pieczony i marchew z groszkiem oraz duuuuużo masła  :D Wyrosła ta marchew w ogródku taka wielgaśna, że muszę ją na różne sposoby teraz "utylizować" Będę ją suszyć wraz z innymi korzeniowymi na jarzynkę. Jak się tylko uporam z pomidorami.....

administ

Świetny pomysł.  :D

Gavroche

Jasne, bo karoteny to E 160a. ;)

administ

 :shock:
Wszędzie to "E" - i jak tu żyć! ;)

Anulka177

Eeeee, jakoś trzeba  8)

Blackend


grenis

Najlepsza jest sol peklowa w wedlinach bez konserwantow  :lol:

Gavroche

Bo ona do peklowania, a nie konserwowania. ;)

administ