Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

No jasne, tylko na tym forum można wyrażać swoje wielkie uczucie do Naczelnika do woli i nie narażać się na falę hejtu. ;)  8)

administ

vvv

>
http://s16.postimg.org/440zmvusl/image.jpg

(http://s16.postimg.org/440zmvusl/image.jpg)

:shock: :wink:

renia

Średnia cebula uduszona (chwilę pod przykryciem, aby była szybciej miękka) w maśle (ok. 30g), zalana 3 żółtkami z odrobiną szczypiorku. Dwa plasterki (25g) sera do tego. Mniam. 8)
I wcześniej kawa ze śmietanką...

Kryanna

Rano kawusia z masłem - wiadomo, na przebudzenie. Potem nie miałam czasu i nie chciało mi się jeść. Dopiero przed chwilą dopadłam do kuchni. Przygotowałam 4 żółtka sadzone na maśle, parę kostek papryki kiszonej i ser żółty, plaster. A! jeszcze 2 serca gofra z masłem. No i nie dałam rady tego wszamać - 1 żółtko zostało. Fajnie o tej porze śniadanie jeść, apetyt dopisuje wspaniale i daje właściwe sygnały :-)

Diogenes z Synopy

2 placki serowe z masłem  i czarnym salcesonem, pół kaszanki i sporo białego salcesonu. Papryka.
Popiłem gorącą śmietanką z inką i cukrem.

Diogenes z Synopy

Gołąbki grzybowe (mięso z ogonówki i słoninki) w sosie grzybowym śmietanowym, z dodatkiem kaszy gryczanej białej.  Zamrażane były na święta, więc się spróbowało.  :D 
Na kolację mam kawałek ciasta kruchego ze śliwkami. I herbata.

Blackend

A tu dzisiaj chyba będzie mielone, bo sam przed chwilą łopatkę mieliłem. ;)

Jarek

Ja gotuje  głowiznę ,nos już zjadłem  :lol:

Jarek

I nie polecam ,bo wygląda obrzydliwie  :lol:

Blackend

administ

Ale za to jak smakuje!  8)

Jarek

Smakuje ,i ile różnych części zapasowych . :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2016-11-30, 17:05:51
A tu dzisiaj chyba będzie mielone, bo sam przed chwilą łopatkę mieliłem. ;)

Z samej łopatki to chudziutkie... :?

Blackend

A bo my wszystkie chude jesteśmy. ;)

renia

To jeszcze jajka od chudych kur powinny być... 8) :lol:

Blackend

Tylko chude, powyżej rozmiaru M nie kupujemy. ;)

renia

Tylko nie wiadomo czy one są od szczęśliwych kur... :roll: 8) I czy to są te wolno chodzące czy szybko... :roll: :lol:

Wiem, wiem, Naczelnik i tak jest o trzy kroki do przodu... 8)

administ

Wczoraj widziałem jajka w tesco po 0,32zł/szt.! Co za atrakcyjna cena, bo w warzywniaku z tej samej fermy, chce po osiemdziesiąt groszy!  :shock: ;)

Diogenes z Synopy

Łe! To ja kupowałem od prywaciarza mojego pana Zenka ze sklepu jajka po 23 gr S w pakietach po 30.
32gr to żadna łacha za fermowe w markietach.  ;-)

Zrobiłem 10 na śniadanie żółtek, ale niefermowych po 50 gr.  Drogo wyszło, ale za to pachnąca słoninka wędzona mięsna tania bo po ok 8zł za kilo.
To się wyrównało.   :D  ;-)  Pietruszka nać i papryka - chyba ostatni raz bo coraz gorsza jest.
Popiliśmy gorącą śmietanką z inką.