Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Tradycja najważniejsza!  :wink:

Gavroche

Czyli owsianka?

Zyon

Tradycyjne przecieranie szlakow..... i za duzo bialka  :lol:

Pamietam, ze jak czytalem te DDP, to na poczatku padlo gdzies, ze "smietane i majonez uznaje za produkty wysokobialkowe, wyjasnienie dlaczego bedzie w rozdziale 6". Czytam, przedzieram sie przez ten slowotok i szukam uzasadnienia tej teorii, w koncu jest. Czytam i oczom nie wierze: autorka uznaje je za produkty wysokobialkowe dlatego, ze ......optymalni ich za czesto uzywaja  :shock: A co ma poczac  biedny czytelnik, ktory nie jest optymalny i nie wie kto to opymalni?  :lol: Musi sobie dopasowac to "chomonto"?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-14, 14:29:20
Tradycyjne przecieranie szlakow..... i za duzo bialka  :lol:

Pamietam, ze jak czytalem te DDP, to na poczatku padlo gdzies, ze "smietane i majonez uznaje za produkty wysokobialkowe, wyjasnienie dlaczego bedzie w rozdziale 6". Czytam, przedzieram sie przez ten slowotok i szukam uzasadnienia tej teorii, w koncu jest. Czytam i oczom nie wierze: autorka uznaje je za produkty wysokobialkowe dlatego, ze ......optymalni ich za czesto uzywaja  :shock: A co ma poczac  biedny czytelnik, ktory nie jest optymalny i nie wie kto to opymalni?  :lol: Musi sobie dopasowac to "chomonto"?
Nie mam pojęcia, kto łyka te brednie i jakie to jest "rozwinięcie" Kwaśniewskiego?! :shock:

Zyon

No jak to kto, przeciez Adasko :D Pisal cos o bialku w majonezie przeca  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Gavroche w 2015-01-14, 14:25:22
Czyli owsianka?

A gdzie tam, trzy żółtka sadzone z dodatkami dają mi na śniadanie i nawet zjadłbym może coś innego, ale nie chcę się odzywać, aby na gorsze się nie zmieniło...  8)  :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2015-01-14, 15:09:38
Cytat: Gavroche w 2015-01-14, 14:25:22
Czyli owsianka?

A gdzie tam, trzy żółtka sadzone z dodatkami dają mi na śniadanie i nawet zjadłbym może coś innego, ale nie chcę się odzywać, aby na gorsze się nie zmieniło...  8)  :wink:
:D

Radzio

Bo tak prawdziwe Kobiety powinny dbać o klasę tyrającą. ;) :lol: Znaczy ... tyranizującą. :lol: :lol: :lol: :wink:

Gavroche

Potreningowe śniadanko:
-6 jaj
-50g sera żółtego
-100 g masła
-dwa ziemniaki
-200ml śmietanki z łyżeczką sacharozy
Muszę złapać kilka kilo ;)

administ

A ja trzy żółteczka sadzone na maśle z dodatkami, jak zwykle!  :shock:
I teraz nie wiem, czy upominać się o zmianę, czy lepiej nie, bo zmienią mi na gorsze?  :roll: :wink:
Zamiast papryki dostaję teraz małe kawałki pomidora malinowego, bo papryka jakoś tak fasolą smakowała!  :shock: :?

Gavroche

Cytat: admin w 2015-01-15, 10:29:18
I teraz nie wiem, czy upominać się o zmianę, czy lepiej nie, bo zmienią mi na gorsze?  :roll: :wink:
Zamiast papryki dostaję teraz małe kawałki pomidora malinowego, bo papryka jakoś tak fasolą smakowała!  :shock: :?
Lepsze jest wrogiem dobrego 8)

administ

Dlatego nic nie mówię.  8)  :wink:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-01-15, 10:26:21
Potreningowe śniadanko:
-6 jaj
-50g sera żółtego
-100 g masła
-dwa ziemniaki
Na kiego grzyba ci pare kilo zbednego balastu?
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2015-01-15, 10:29:18
Wybrzydzaj, wybrzydzaj, to zamiast pomidora dostaniesz sok z tesco albo wiadro szpinaku  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-15, 11:01:43
Cytat: Gavroche w 2015-01-15, 10:26:21
Potreningowe śniadanko:
-6 jaj
-50g sera żółtego
-100 g masła
-dwa ziemniaki
Na kiego grzyba ci pare kilo zbednego balastu?
"Nie noszę niczego, czego nie da się napiąć" :wink:

Prosta fizyka, Zyon, zawziąłem się na 200 snatchy 32 ką w 10 minut.
Kiedy założę kamizelkę 17,5 kg, to robię 30 powtórzeń 32kg w minutę, a bez tylko lekko ponad 20... :?
Zresztą zawsze dobrze się czułem chodząc w wadze 95-96kg. :D

Zyon

No dobra, czyli co, wiecej jesz czy cwiczysz na mase?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-15, 13:35:57
No dobra, czyli co, wiecej jesz czy cwiczysz na mase?
A jaka jest różnica? :D

Więcej jem, więcej śpię, wrzuciłem trochę ćwiczeń z najcięższymi odważnikami z małą liczbą powtórzeń.
Więcej pełnych jaj, więcej mięsa, więcej węgli i śmietanki :D
Każdy kilogram wagi ciała zwiększa możliwości jego wykorzystania, bo duży może więcej ;)
Po prostu nie użyjesz tych pięciu kilo, których nie masz :lol:
Moje wszystkie rekordy siłowe robiłem ważąc 95-96kg, może czasem z ogonkiem, niewykluczone, że do wytrzymałościówki też potrzeba podobnych parametrów?
http://www.fight24.pl/art-eksperyment-w-budowaniu-masy-i-sportowej-wydolnosci/

Zyon

Moze i cos w tym jest, od czasu kiedy moj odwaznij zaczal sie zblizac niebezpiecznie do 1/3 wagi ciala to jakos ciezej mi sie nim robi.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-15, 19:24:16
Moze i cos w tym jest, od czasu kiedy moj odwaznij zaczal sie zblizac niebezpiecznie do 1/3 wagi ciala to jakos ciezej mi sie nim robi.
Widzisz?
A 32kg to dokładnie 1/3 z 96kg ;)

Gavroche

Śniadanko mistrzów:
-słuszny plaster boczku
-słuszny plaster karkówki
-50g smalcu
-2 duże pyzy
Wszystko pokrojone w kostkę i odsmażone, pycha. :D