Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: adampio w 2015-05-21, 11:48:03
Cytat: Jarek w 2015-05-20, 21:52:00
To bardzo dobre lekarstwo, sama nazwa już leczy

DO/ZO lepsze od Marychy!!! :lol:

Wystarczy cwiartka smietany 48% na sniadanie i masz taki odlot, ze hej..... ale skad wy macie wziac taka smietane jak w Polsce ledwie jest 30-stka :lol: :lol: :lol: :lol:

36 %  jest wszędzie dostępna, i to kilka marek !  :)

potaniała na lato !    chyba nadwyżkę mamy w Polsce mlecznych ( Rosja nie bierze ? )

adampio

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-05-21, 13:19:33
Cytat: adampio w 2015-05-21, 11:48:03
Cytat: Jarek w 2015-05-20, 21:52:00
To bardzo dobre lekarstwo, sama nazwa już leczy

DO/ZO lepsze od Marychy!!! :lol:

Wystarczy cwiartka smietany 48% na sniadanie i masz taki odlot, ze hej..... ale skad wy macie wziac taka smietane jak w Polsce ledwie jest 30-stka :lol: :lol: :lol: :lol:

36 %  jest wszędzie dostępna, i to kilka marek !  :)

Ja,ja. To bylo widzac.

potaniała na lato !    chyba nadwyżkę mamy w Polsce mlecznych ( Rosja nie bierze ? )

Zyon

Wszystko jasne...juz wiem dlaczego nie wiem, ze jestem otyly...  :? Zapamietajcie sobie:
Cytatśniadanie zjedzone po godzinie 9 jest dla naszego organizmu zdecydowanie zbyt późne. Aby wyregulować metabolizm i czerpać ze śniadania wszystko to, co najlepsze, powinniśmy spożyć je najpóźniej godzinę po przebudzeniu.

CytatSpecjaliści do spraw żywienia zalecają, aby wartość odżywcza naszego śniadania wahała się pomiędzy 300-500 kcal.

CytatZdecydowanie lepiej jest wybierać dania, zawierające m.in. dużo błonnika - dzięki nim dłużej będziemy czuli się najedzeni i bez większego problemu doczekamy do drugiego śniadania.
http://smaker.pl/newsy-najwieksze-grzechy-zywieniowe-jakie-popelniamy-o-poranku,1898610,a,.html
Work Buy Consume Die

administ

Bardzo dobre rady, ale do błonnika dodałbym jednak porcję owoców, bo to wiadomo - bezcenne źródło cukrów prostych, witamin i minerałów. ;)

renia

Cytat: Zyon w 2015-05-26, 13:01:40
Wszystko jasne...juz wiem dlaczego nie wiem, ze jestem otyly...  :? Zapamietajcie sobie:
Cytatśniadanie zjedzone po godzinie 9 jest dla naszego organizmu zdecydowanie zbyt późne. Aby wyregulować metabolizm i czerpać ze śniadania wszystko to, co najlepsze, powinniśmy spożyć je najpóźniej godzinę po przebudzeniu.

CytatSpecjaliści do spraw żywienia zalecają, aby wartość odżywcza naszego śniadania wahała się pomiędzy 300-500 kcal.

CytatZdecydowanie lepiej jest wybierać dania, zawierające m.in. dużo błonnika - dzięki nim dłużej będziemy czuli się najedzeni i bez większego problemu doczekamy do drugiego śniadania.
http://smaker.pl/newsy-najwieksze-grzechy-zywieniowe-jakie-popelniamy-o-poranku,1898610,a,.html

Ale już nie emerytury... :?

administ

W domu taniej wychodzi.  8)

Jarek

Śmietana 40 %tylko u DOBRODZIEJKI ,tylko trzeba poszukać żródełko dobrobytu  elitarnego.

Blackend

Pod nosem mam dobrą 30% w sklepie optymalnie zaopatrzonym bez szukania. ;)

administ

Trzydziestka jest idealna i do picia, i do bicia.  8) ;)

Sandman80

Blackend

Gavroche

On nie o tym...

administ

Ja tylko sprawdzam czujność... ;) 

vvv

Jak bić to tylko podtlenkiem, pełny odlot podtlenkowo-tłuszczowy.

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2015-05-27, 18:50:09
On nie o tym...
glodnemu chleb na mysli... :)

Gavroche

Sprawdzałem czujność. ;)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Bo to bar z niezdrowym jedzeniem!  8) ;)

zofijeczka

Żółtka,
Masło
Kapusta kiszona
Biały kwaśny i słony twardy ser w białym kolorze.
Czosnek wspomagająco.
Kawa ze śmietanką lub może śmietanka z kawą.

Bardzo bardzo lubię kiszoną kapustę do takich placko-omletòw