Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

No chyba intranetu na Polskę nie zrobią? :D

administ

"Mi to rybka..." ;)  :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-28, 11:44:37
z 15-20 deka słoniny extra lekko przywędzonej, pachnącej,  10 żółtek , 1 kartofel duży, cebulka niewielka. Usmażone - nie mieszane lecz  lekko wstrząśnięte na patelni. Obficie posypałem natką.   Salceson biały z kminkiem kosmicznie smaczny, z musztardą kielecką ze Społem robił dziś za chleb.     :D  zjedli my to z Zosią ze smakiem.

Tradycyjnie na deser śmietanka z kawą. I trochę rodzynków(ek).

Ja mam do kawy serniczek, he... :P :lol:
Kawa: czarna, gorzka i kwaśna... 8)

Diogenes z Synopy

Słoninka extra lekko muśnięta dymem. 10 żółtek. Resztka kaszy gryczanej  od wczorajszego gulaszu. Cebulka, parę pieczarek z bidry (promocja 2.9 za pół kila).  Salceson biały cudowny z kminkiem. Natka, ogórek kisz.  Na patelni - wstrząśnięte, nie mieszane  ;-)

śmietanka z kawą. Rodzynki hetmańskie sparzone.     Dwie gęby zadowolone.   :D

Diogenes z Synopy

zjadłem sobie fajny  peerelowski obiad barowy.  Gulasz ze słoniny extra uzupełniłem pieczarkami na maśle i śmietaną kwaśną 30.  Ziemniaki z wody i buraczki na skwarkach smakowych. Zosia ogórkiem kiszonym się uraczyła, a ja buraczki lubię na ciepło.  :D . Kompotu nie było.

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-29, 11:07:36
Słoninka extra lekko muśnięta dymem. 10 żółtek. Resztka kaszy gryczanej  od wczorajszego gulaszu. Cebulka, parę pieczarek z bidry (promocja 2.9 za pół kila).  Salceson biały cudowny z kminkiem. Natka, ogórek kisz.  Na patelni - wstrząśnięte, nie mieszane  ;-)

śmietanka z kawą. Rodzynki hetmańskie sparzone.     Dwie gęby zadowolone.   :D

U nas wczoraj był mały serniczek (na dwie rodziny), a dzisiaj jest duży sernik. Tak smakował... 8) :lol:

Jarek

No to czas na XXL  :lol: :lol: :lol:

Gavroche

A jak ja dzisiaj żrę! :shock:
Rano 35 deka salcesonu i ze 100ml majonezu, teraz 250g twarogu, 6 żółtek i 0,5 literka śmietany. :lol:
No ze 4000kcal wpadło, ale potrzebowałem każdej, bo smakowało strasznie i przejedzony nie jestem. :P

renia

Cytat: Jarek w 2016-01-29, 17:05:15
No to czas na XXL  :lol: :lol: :lol:

Raczej będą mieli dosyć po tym... 8) W niedzielę będzie ciasto z bitą śmietaną i morelami na spotkaniu Optymalnych... :D :lol:

grenis

Cytat: Gavroche w 2016-01-29, 17:16:17
Rano 35 deka salcesonu i ze 100ml majonezu, teraz 250g twarogu, 6 żółtek i 0,5 literka śmietany. :lol:
No ze 4000kcal wpadło, ale potrzebowałem każdej, bo smakowało strasznie i przejedzony nie jestem. :P
A ja wrecz przeciwnie, mam jakies grypsko i jeszcze obiadu nie zjadlem.

Jarek

A taka niedziela morelowa i optymalna w dodatku  :lol:A co będzie omawiane ? :lol:

renia

Co będą chcieli, żadnego planu, programu, ani wytycznych nie ma.  :D

Gavroche

Cytat: grenis w 2016-01-29, 18:10:05
Cytat: Gavroche w 2016-01-29, 17:16:17
A ja wrecz przeciwnie, mam jakies grypsko i jeszcze obiadu nie zjadlem.
Trzyma Cię za gardło i dusi? :D
No ja rozumiem brak apetytu, ale rosołek z żółteczkami i masełkiem to sam wchodzi przecież.
Potem askorbiniany i salicylany i gitara.

Jarek

A to super, pełny luzik kawunia mały kawałek serniczka ,nic więcej nie trzeba  :lol:
A ten serniczek to sama zrobisz ? Czy sama kupisz ? :lol:

Gavroche

Cytat: Jarek w 2016-01-29, 18:40:49
A to super, pełny luzik kawunia mały kawałek serniczka ,nic więcej nie trzeba  :lol:
A ten serniczek to sama zrobisz ? Czy sama kupisz ? :lol:
Przecież serniczek jest dzisiaj, na spotkanie będzie inne ciasto. :lol:

renia

Jednak Gavroche uważniej czyta... :D 8)

Gavroche

Cytat: renia w 2016-01-29, 19:36:56
To jest ta prawidłowa czynność umysłu. 8)
Jak widzę słowo "serniczek" to natychmiast robię się czujny. :lol:

administ

:lol:
Na mnie "lody" tak działają... ;)

Gavroche

:lol:
A to już zależy kto zaprasza. ;)

renia

Cytat: Gavroche w 2016-01-29, 20:08:31
Cytat: renia w 2016-01-29, 19:36:56
To jest ta prawidłowa czynność umysłu. 8)
Jak widzę słowo "serniczek" to natychmiast robię się czujny. :lol:

:lol: pozostałość instynktów samozachowawczych... 8) :wink: