Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: jukor w 2016-03-20, 09:38:12
Śniadanie bez wydziwiania co na czym się topi, albo chodzi.
Chodzi o to, by nie mieszać za dużo. Wystarczy żółtka na patelni, aby masełko ładnie się wchłonęło.
Do tego kawałek ementalera i pomidorek. I prawie biała kawa, aby taka kwaśna nie była. 8) :wink:

I tak to u mnie wygląda.  :D Ale "Ser Królewski" z Sierpca. Apiać na okrągło.
I szczypiorek z domowej uprawy... :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-03-20, 11:28:38
:D Ale "Ser Królewski" z Sierpca.
teraz ten chlorek wapnia walą prawie wszyscy (słaby surowiec?).  Wybieram bez, a jak nie ma - to trudno.

renia

Trochę chemii musimy mieć, abyśmy umieli ją zwalczać. Inaczej organizm się rozleniwi... :wink:
I osteoporoza nie grozi... 8)

Anulka177

Cheddar z Lidla ma dobry skład i smaczny jest, jakby co  :wink:

Diogenes z Synopy

wiemy, wiemy. Starty - super dodatek do potraw.

Anulka177

Zrobiłam dziś krupnik, zamiast kaszy dałam zmielone skórki wieprzowe i nikt się nie połapał, że jest coś nie tak, stwierdzili, że pyszny!  :shock: :D

renia

A te zmielone skórki pływają na powierzchni, czy toną... :roll:

Anulka177

Część pływa, część tonie  :)

renia

To tak jak z uchodźcami... :? 8)

Diogenes z Synopy

i jak z Partią od przetargów  autostradowych  8)  ;-) 
Dziś śniadanie na ciepło.
kluseczki żółtkowe, sos z gołąbków, pół gołąbka, 4 żółtka i masło. Natka i kap kisz.

renia

3 żółtka (w tym jedno kacze) rozbełtane na patelni z 30 g masła, 2 rzodkiewki, 30 g sera i szczypiorek. :P

http://www.fotosik.pl/zdjecie/1fcd1a4c5fef174d

Nie szykowałam tego pod zdjęcie i jest taki trochę rozgardiasz... 8)

Anulka177

Cytat: renia w 2016-03-20, 23:05:56
To tak jak z uchodźcami... :? 8)
:lol: :lol:

My dziś dojadamy resztki sernika do kawy. Potem gulasz z łopatki i brokuł ze skwarkami. Ale to dopiero po zumbie.

renia

Ja dzisiaj mam sernik luksusowy z kruchym podkładem (KK-540). Po wczorajszym spotkaniu Optymalnych został. Ja zawsze niezjedzone kawałki kupuję do domu, żeby właścicielka kawiarni nie traciła..... 8)

Anulka177

Taaaa, na pewno się martwisz tą właścicielką kawiarni, podziwiam twoją empatię....  8) :twisted:

renia

Mogłaby się nie zgodzić na pieczenie optymalnych ciast, gdyby na tym traciła. A bez serniczka, co to jest za spotkanie? :? :wink:

Anulka177

Zazdroszczę wam tych spotkań, u nas są jedynie w Złotym Stoku, ale tam się dziwne nauki szerzy  :?

renia

My nie skręcamy na żadne strony. Idziemy prostą drogą, jaką wytoczył dr Kwaśniewski. Żadnych chaszczy, aby nie wyjść na manowce...

Anulka177

I to jest jedyna, słuszna koncepcja  :D Dlatego nie pojadę do tego Złotego Stoku, bo nie mam zamiaru kopać się z koniem :?

renia

My czasami też rozmawiamy o różnych nowych trendach, ale nic nie wprowadzamy i nie zalecamy nowości...
i tak nowi są zakręceni jak słoik... :?

Anulka177

Mogę coś na ten temat powiedzieć po wczorajszej debacie na fejsie nt obliczania BTW.  :? Ale po kilku godzinach tłumaczenia chłopak zajarzył  :shock: :lol: