Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

a ja wolę coś przegryźć niż łykać syntetyczną vit C .   :)

Jarek

No tak, w zielenie wszystko jest co trzeba i smaczna  :lol:

Gavroche

A ja jem naprawdę niewiele surowego roślinnego śmiecia (pół pomidorka, ogórek kiszony, pół banana) czasami nawet przez wiele dni tylko produkty zwierzęce, i nie mam żadnych objawów niedoboru askorbinianu.

renia

Po 20 latach zaczną się uwidaczniać... 8)

Gavroche

To już po dwakroć powinien mnie gnilec zjeść. :D

Anulka177

My dziś w rozjazdach (mąż wykorzystuje chorobowe na zrobienie tarasu)  :D Dlatego rano tylko szybka kawa z masłem, po powrocie wrzuciłam "na ruszt" omleta, a potem będzie ta odmrożona pieczeń z sosem pomidorowym. Z wczoraj zostało mi trochę brokuła i kalafiora, więc posłużą jako dodatek polane tłuszczykiem ze skwarkami. :D

renia

Cytat: Gavroche w 2016-04-18, 11:48:58
To już po dwakroć powinien mnie gnilec zjeść. :D

Może do 3 razy sztuka... :roll: :wink:

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-04-18, 16:09:26
My dziś w rozjazdach (mąż wykorzystuje chorobowe na zrobienie tarasu) ............

Aniu, lepiej uważajcie z ta pracą męża, bo synową kontrolowali z ZUS-u, jak była na zwolnieniu (pomimo, że była po operacji kręgosłupa).

Anulka177

Do miesiąca płaci zakład pracy, potem ZUS, więc póki co nie ma niebezpieczeństwa, bo szefa mój Darek ma OK  :wink:

Mirek

Cytat: renia w 2016-04-18, 17:15:58
Cytat: Anulka177 w 2016-04-18, 16:09:26
My dziś w rozjazdach (mąż wykorzystuje chorobowe na zrobienie tarasu) ............

Aniu, lepiej uważajcie z ta pracą męża, bo synową kontrolowali z ZUS-u, jak była na zwolnieniu (pomimo, że była po operacji kręgosłupa).
U mnie też byli. W ostatnim dniu zwolnienia. Piątek ok godz 15:30. (tak pracują, że aż prawie weekend "zachaczają").

Gavroche

Po co chodzicie na zwolnienia? :shock:

Blackend

Żeby remont się zwrócił. ;)

Gavroche

Gapa ze mnie. :D

Diogenes z Synopy

pasztet i żurawina,    ogórek kisz. mały

2 gofry z masłem smacznym i emmentalerem (  bo w Sridlu promocja  na sery żółte  )   ;-)  . Kupiłem ze 2 kila.   :D

Gavroche

Takie z soją i olejem? :D

Diogenes z Synopy

Ser żółty Emmentaler Milbona składa się z mleka, kultur bakterii mlekowych, soli oraz podpuszczki.

http://czytamyetykiety.pl/products/ser-zolty-emmentaler-milbona/

http://zdrowyszop.pl/ser-emmental-milbona-lidl.html

nawet chlorku wapnia nie ma.   :D

Gavroche

Trzeba wierzyć, bo co pozostaje? :(

Diogenes z Synopy

pewnie na zapleczu  spryskują go glifosatem    :(   ;-) 

Gavroche

Na zapleczu robią gorsze rzeczy. 8)

Ja też kupuję zwykłe sery, czasem holenderski Old Amsterdam, muszę ufać. :?

grenis

Lidl pod marka Milbona wytwarza przynajmniej 4 rozne gatunki zoltych serow i z opisu etykiet wynika, ze tylko jeden z nich jest bez dodatkow. Jaki bylby sens wprowadzac konsumenta w blad?  :D