Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2016-07-04, 19:27:29
:shock:
A to super, ale sama nie da rady, tylko taką szramę na brzuchu sobie fundować! :roll:

Ma jakiś problem z łożyskiem (poród naturalny grozi krwotokiem) i jest po operacji kregosłupa. Prawie blizny nie widać. Po cesarce teraz też elegancko, robią małe cięcie "bikini"...

renia

Cytat: Blackend w 2016-07-04, 19:42:15
Teraz chirurgia plastyczna poszła do przodu. ;)

Robią całkiem inaczej niż np. 20 lat temu. Moja kuzynka po cesarce to miała taką głeboką szramę wzdłuż całego brzucha, że to bardziej przypominało tylną część ciała... 8)

(takie tematy przy śniadaniu  :? :lol:)

administ

Ale my nie o tym... ;)

Blackend

My jak zwykle o jednym i tym samym. ;)  :lol:

administ

A bo tylko jedno nam w głowie... ;)

Blackend

renia

Pewnie już myślicie o śniadaniu... :roll:

administ

Tylko o jednym...  :D
Śniadaniu naturalnie. ;)

renia

Pewnie, że jedno śniadanie wystarczy, dwa - to już jest przesada... :? :lol:

Diogenes z Synopy

2 gofry z masłem i twaróg ze szczypiorkiem i śmietaną Presid 30 ukwaszoną. Pomidorki.

na obiad zrobię omleta na maśle  z jagodami.

Do optykawy było tylko czoko i maliny.

renia

Barszcz się skończył? :?

Diogenes z Synopy

niestety  :?  ;-)   .  Runo leśne, też mi się powoli nudzi.

Na jutro zamaczam  - 4 nerki cielęce. Rarytasik. W sosie borowikowym z plackami ziemniaczanymi.

renia

Mnie na mięso ostatnio nie ciągnie. Wolę żółtka i ser.

Diogenes z Synopy

1,5 goferka z masłem  - jeden z salcesonem podobnym do auszpiku, ale nie z ''mojego'' sklepiku i nie moje klimaty. Drugi z pasztetem chłopskim.  2 pomidorki śliwkowe z mojej donicy.

Diogenes z Synopy

1,5 gofra, masło, czarny cwaniak, pasztetowa chłopska. Szczyp i pom.

Kawa, śmietanka, czoko z orzech.

Kryanna

Kończę właśnie kawkę opty, druga filiżanka z jagodami i porzeczkami w ukwaszonej śmietanie 30 od prezydenta - pycha!
I co ja pocznę z tymi jajami? Znowu na obiad będą, bo teraz ich nie wcisnę przecież  :(
Kurcze, do luftu ta cała dieta - nie można najeść się po kokardkę, aż do zemglenia  :lol:

renia

Kawa z jagodami i ukwaszoną śmietaną? :shock:

administ

Śmietana jest zawsze ukawszona, tak z formalnego punktu, więc "ukwaszona śmietana" jest błędem frazeologicznym.  8)
I jeszcze tajemnica wiary: aż 4% energii pochodzi z węglowodanów. A w gramach wychodzi jeszcze gorzej, dlatego niektórych "tuczy" i wyniki krwi "psuje", dlatego albo rotować, albo zrezygnować... ;) 8)
A i jeszcze 10% kwasów tłuszczowych, to "naukowo" rakotwórcze tłuszcze trans, dlatego margaryna jest zdrowsza i nie ma choregosterolu. ;)  :lol:

Kryanna

I co tu panie adminie jeść?
Jak mi smakuje tak właśnie - kwasidło dla niektórych, a dla mnie dobre ... i mnie nie tuczy, bo nie kradzione - jak bum cyk, cyk - uczciwie kupiłam!  :lol:
Ale, ale ... skoro tak radzisz, to zacznę rotować, trudno!  :o

administ

Byle codziennie, a będzie dobrze.  :D