Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2016-09-26, 15:32:57
bo to nie sprawiedliwe tak cały czas przy garacch . :lol:
My mamy podział obowiązków. Ja robię przeważnie śniadania, a Zosia obiad i desery.

Np na obiad zrobiłem na skwarach mięsnych żółtka, a Zosia robi na kolację frytki. Demokracja.   :D

Zosia przy garkach przebywa 10 razy mniej niż kiedyś. Bo tu nie ma żadnych ceregieli. Ale dzięki za troskę.

administ

Cytat: renia w 2016-09-26, 17:19:20
Macie radochę jak dzieci, jak dobre dzieci... 8) :lol:

A bo kto nie miałby ochoty na małe co nieco, niezależne od tego o jaki łakoć chodzi... ;)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-26, 17:32:01
Cytat: Jarek w 2016-09-26, 15:32:57
bo to nie sprawiedliwe tak cały czas przy garacch . :lol:
My mamy podział obowiązków. Ja robię przeważnie śniadania, a Zosia obiad i desery.

Np na obiad zrobiłem na skwarach mięsnych żółtka, a Zosia robi na kolację frytki. Demokracja.   :D

Zosia przy garkach przebywa 10 razy mniej niż kiedyś. Bo tu nie ma żadnych ceregieli. Ale dzięki za troskę.
No teraz to nawet mi głupio sie zrobiło :lol:

administ

Z powodu gendera? :roll: ;)

Diogenes z Synopy

Na śniadanie zjadłem gofra z masłem oraz z pasztetem swoim i papryki kawałek.
Wypiłem 2 kawy i do tego 300 ml gorącej śmietanki.
Na obiad kluseczki żółtkowe z smażonymi jagodami, masłem i śmietaną i cukrem i malinki.
Na kolację po ziemniaku w formie frytek na łoju.
Chyba jeszcze wypiję  OptyInkę   :roll:   :D

Diogenes z Synopy

na śniadanie zjadłem gofra z masłem z serem (100g?) i papryki kawałek (fuj!)

Na obiad będzie danie 15 minutowe. Wątróbka wieprzowa - kupiłem 285gr na dwie osoby.

Wydawało się, że bardzo za mało jem. Ale obliczyłem naprędce, że to będzie ponad 60 gr białka! 
A porcja wygląda jak dla wróbelka.  :roll:  ;-)  Ciekawe czy dam radę?  :roll:  ;-)

Opykawa była pyszna. Na razie nie podrożała. Ale.... mówią, że ma zdrożeć wszystko. ;-) Zielona niemiecka 500 gr po 15,30zł i 200ml z Czarnkowa 30% po 1,75zł.

Anulka177

To ja Jakobsa w Lidlu po 16.99 kupiłam i jeszcze się cieszyłam, że tanio?  :roll:
Dziś kawa z masełkiem, omlet z 4 żółtek ze śmietanką, łyżka powideł śl. bez cukru. Do tego plaster pasztetu wieprz-woł  (wczoraj piekłam)
Na obiad będą placki ziemniaczane (bez mąki, sam ziemniak i jajko) oraz gulasz z łopatki. Mizeria ze śmietanką ukwaszoną (znalazłam super dostawcę sera i śmietanki, naprawdę towar pierwsza klasa i jeszcze na miejsce dowozi :) )

renia

Ja wczoraj zamówiłam w hurtowni śmietanki 30% ze "Śnieżki". Bez karagenu będą   8) Upały się skończyły, to już można śmietanki z krótkim terminem ważności brać... :D

Diogenes z Synopy

zgadza się. Z 4-5 razy latem nam skisła.

Cytatznalazłam super dostawcę sera i śmietanki, naprawdę towar pierwsza klasa i jeszcze na miejsce dowoz

u mnie ''dostawca'' rozlewa w butelki PET   ( chyba ze śmietnika  :roll:  ;-) )  - więc podziękowałem za takie eko  ;-)

Anulka177

A mój dostawca wymaga, żeby mieć słoiki szklane na wymianę. Jak w dawnych czasach!  :shock: :D

administ

Co za niehigieniczny koleś... ;)

Blackend

Anulka177

Lepiej niehigienicznie niż z bisfenolem  :D

Diogenes z Synopy

śniadanie standardowe - gofr z masłem i serem i pom/pap.

Na obiad kolagenowy ogon dł ok 40 cm.   Na oko B:T  1:5-6.   Pyszny z musztardą.
Testu nie zdałem (drugi dzień buraczki) - mam durszlak zamiast jelit.  :roll: ;-)
Ale to mnie nie zraziło, aby jutro ponownie ''próbę'' wykonać.  ;-)
Na kolację do wyboru bita 33% z jagodą smażoną lub frytki na łoju.

renia

A u nas po długiej przerwie była kapusta kiszona - zasmażana. Dobra... :D i do tego mięso od wczoraj... 8)

Blackend

A to dobrze skruszało. ;)

renia

W sam raz, bo się jeszcze nie ruszało... 8) :lol:

administ

A to dobrze, bo zaraz Kooleś na dobrychdzieciach by skomentował, że przeszłaś na paleo!  :shock: ;)

renia

Wstawię dzisiaj artykuł (nie mojej produkcji) dla Coolesia o chorujących "optymalnych"... :lol: 8)

administ

Gdzie wstawisz? :roll: