Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

I z przodu inne barwy i z tyłu, żeby mieć plecy tu i tam... :lol: i berecik... 8)

Blackend

A to akurat Dobra Zmiana. ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

koniukturalizm. Żadna zmiana.  ;-)

Blackend

Ale przynajmniej się nie przeziębi. ;)

administ

Właśnie, bo jak się dba, tak się ma... ;)
I nie liczyć tylko na cuda DO!  :lol:

renia

Właśnie... :roll: Ale jak się dba, to się nie skorzysta potem z darmowych leków... :? 8)

Kryanna

Cytat: admin w 2016-11-17, 20:42:38
Właśnie, bo jak się dba, tak się ma... ;)
I nie liczyć tylko na cuda DO!  :lol:
A dlaczego nie?
Ja wiem, że ta moja kulawa DO działa cuda. Ani majtów ciepłych, ani rajstop pod spodnie (jak noszą zimą moje znajome), a nawet chętnie bym zimowe buty na gołe stopy nosiła tylko boję się otarć. Kiedyś ... dawno temu nosiłam na sobie tony barchanów i ciągle chorowałam, a teraz nic! Zawiedziona jakby lekko jestem tym stanem rzeczy :?
Może zresztą to nie DO tylko ja dziwadło jestem?! Kto to wie?  :shock:

Diogenes z Synopy

Zosia też nie nosi nigdy żadnych dodatkowych leginsów, ani ciepłych skarpet, ani kapci.
Ja z kolei zakładam, kalesony na rowerek, gdy jest chłodniej.

Zgłodniałem po podwieczorku z frytek.
Więc na śniadanie zjadłem 1,5 optygofra z masłem  i plasterkami boczku w. dojrzewającego. Papr.
Popiłem oczywiście kawą mleczną i 3 czokoloko.

Diogenes z Synopy

Dziś wyjątkowo nie było ryby na obiad.  ;-)

Przepis nr 14  z KK-700.  Czyli  racuszki z plasterkami dobrego masła i cukrem pudrem. Łyżka kwaśnej śmietany.

8 szt tylko zjadłem, a się najadłem mimo, że cześć piany z białek wywaliłem. Na smalczyku smażyłem
Wyszło z 25 deka twarogu  20 szt placków.

Anulka177

Na szybkiego odmroziłam dziś bigos, do tego ziemniak z masłem. Mąż węgle uzupełniał winem, ja wiśniami w czekoladzie  :D

Różnica w odczuwaniu ciepła po zastosowaniu DO jest porażająca. Wiecznie byłam super zmarzlakiem, pomimo sporej nadwagi ciągle mi było zimno, co wzbudzało zdziwienie otoczenia. Teraz ręce mam zawsze ciepłe, a stopy w nocy wręcz gorące, wciąż mi się trudno do tego przyzwyczaić  :D

vvv

“The flame that burns Twice as bright burns half as long.”
― Lao Tzu

https://www.youtube.com/watch?v=wRxHYHPzs7s

:wink:

Diogenes z Synopy

Zostały mi, więc zjadłem tylko 2 placki z masłem i serem i papryką i boczkiem w.   Popiłem kawą mleczną i 3 czokoloko.
Wieczorem wypiłem kakao, więc głoda dużego nie miałem.

renia

U mnie to co wczoraj... 8) :lol:

Blackend

administ

renia

:? ale dzisiaj kolację za to będę miała urozmaiconą... 8) :lol:

Blackend

U mnie nie.  :? ;)

Diogenes z Synopy

Na obiad marchewka.  4 niezłe sztuki pokrojone w plasterki udusiłem w maśle. Jako dodatek do potrawy usmażyłem na boczku i skwarkach ze słoninki 10 żółtek. Zjedliśmy ze smakiem.

Na kolację zaleję wrzątkiem parę suszonych moreli.

Kryanna

Na śniadanie zupa mleczno-śmietankowa z 4 żółteczkami, kawusia z czekoladką na deser, sałatka jarzynowa na obiad i ... naszło mnie na smażenie czipsów z wędzonego boczku - chyba przesadziłam z degustacją i teraz nie wiem czy kolacja mi się należy?! Kurcze, zaś wychodzi zapobiegliwość i troska żeby aby nie zabrakło. Potem boczki własne można ino podziwiać - takie optymalnie tłuściutkie :-(

Bobby

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-11-19, 09:30:17
Zostały mi, więc zjadłem tylko 2 placki z masłem i serem i papryką i boczkiem w.   Popiłem kawą mleczną i 3 czokoloko.
Wieczorem wypiłem kakao, więc głoda dużego nie miałem.
Ja ostatnio piję dużo kakało.