Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Nie za dobrze Wam? :shock: 8)

Diogenes z Synopy

:roll: Chyba nie, bo musiałem dziś czekać w kolejce na bicze wodne, bo dwie wielkie foki zajęły.   :?  ;-)

renia

To masz nielekko... :? 8)

renia

Cztery żółtka rozbełtane z masłem i lekko ścięte na patelni. Dwa plasterki sera (pokrojone w słupki) i kilka paseczków czerwonej papryki.
Moja była smaczna. 8) A, i dodatek szczyp. z własnej uprawy. 8) :lol:
Kawa ze śmietanką była wcześniej.

renia

Dzisiaj już kupiłam ogonki z fileta z łososia na Wigilię. Zamroziłam i z głowy... 8)
Karpia nie lubimy, w ogóle rzadko ryby jemy.
Jeszcze nasze dzieci trochę ryby lubią, a ja z mężem wolimy karkówkę... 8)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-12-01, 11:40:15
Dzisiaj już kupiłam ogonki z fileta z łososia na Wigilię. Zamroziłam i z głowy... 8)
My mamy wiaderko majtasów, ale nie wiem komu to podać, najlepiej komuś kogo nie lubię.   :roll:  ;-)
Halibuty po 50zł za kila z ośćmi. Powariowali, najdroższe białko na świecie.  :?  Chyba nie kupię dla zasady. Bo i tak nie lubię ryb, co się będę męczył za swoją krwawicę.  :roll:  ;-)

renia

Dla "zasady" to ja bym nie kupowała. W ogóle mało bym przygotowała na Święta, gdyby nie goście... :roll:

Blackend

U nas będzie jak zwykle tradycyjnie, bo tradycja rzecz święta. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-12-01, 16:27:59
gdyby nie goście... :roll:
w tym sęk.  :? :roll:  Zosia zdziwaczała, mówi czy nie możemy zjeść na wigilię normalnych żółtek.  :roll:  ;-)
Odpowiedziałem, że Wielkanoc jest za pół roku.  ;-)
Na pewno będą na wigilię dwa torty do wyboru. I to na pewno nie makowe.   :D

renia

Ja mówiłam mężowi, że gdyby na tym jubileuszu (40-lecie ślubu), na którym niedawno byliśmy, byłaby jajecznica, to na pewno bym ją "zaatakowała"... :lol: 8)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-12-01, 16:33:05
Cytat: renia w 2016-12-01, 16:27:59
gdyby nie goście... :roll:
w tym sęk.  :? :roll:  Zosia zdziwaczała, mówi czy nie możemy zjeść na wigilię normalnych żółtek.  :roll:  ;-)
Odpowiedziałem, że Wielkanoc jest za pół roku.  ;-)
Na pewno będą na wigilię dwa torty do wyboru. I to na pewno nie makowe.   :D

Ja chcę robić jedno ciasto, jeszcze nie wiem jakie... :roll:
Dobre było to co ostatnio mieliśmy w kawiarni na spotkaniu Optymalnych - biszkopt z ananasami i bitą śmietanką. Ale na Święta nie pasuje... :?

Diogenes z Synopy

U nas będą pewnie z cztyry.  :roll:   :D  2 torty (kawowy i jagodowy lub ananasowy), sernik na kruchym spodzie, i może szarlotka. Też postne, jak ryby i mak i kutia.  ;-)

Tymczasem na obiad zjadłem pętko kaszanki i 1,5 gołąbka w pomidorowym sosie. Więc i obiad i deser już był.  ;-)

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-12-01, 16:31:13
U nas będzie jak zwykle tradycyjnie, bo tradycja rzecz święta. ;)
Ja tez tradycyjnie sam ,no chyba że samotna sikora ,to trzeba będzie sie zatroszczyć

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-12-01, 17:24:19
U nas będ± pewnie z cztyry.  :roll:   :D  2 torty (kawowy i jagodowy lub ananasowy), sernik na kruchym spodzie, i może szarlotka. Też postne, jak ryby i mak i kutia.  ;-)

Tymczasem na obiad zjadłem pętko kaszanki i 1,5 goł±bka w pomidorowym sosie. Więc i obiad i deser już był.  ;-)

Nie cierpię kutii... :? nawet jak nie byłam na ŻO... 8) Chyba też zrobię tort z bitą śmietanką i jakimiś owocami... :roll:

Jarek

Ja świąt mam za dużo w roku ,właściwie cały rok ,oprócz świąt :lol:

Diogenes z Synopy

Jak się wyzdrowiało to każdy dzień jest świąteczny.  8) :D 

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-12-01, 19:27:04
Nie cierpię kutii... :? nawet jak nie byłam na ŻO... 8) Chyba też zrobię tort z bitą śmietanką i jakimiś owocami... :roll:

Te sute wigilie to słabo wspominam. Człek napchany jak balon wysokościowy, gazy po kapustach, grochu, maku i do tego mocniejsza popitka, i ryba na oleju .... i  ziółka na drugi dzień.   :|  I człowiek kłamie, że super kolacja była.  ;-)

Blackend

A ja tam dobrze święta wspominam, jest szczególnie - po prostu świątecznie. ;)  8)

Diogenes z Synopy

a bo co Ty możesz wiedzieć o jedzeniu, gdy zawsze byłeś chudzina?  :roll:  ;-)   Kiedy wszystkie etapy  się przejdzie to dopiero docenia się optymalny sposób żywienia!     :D

Jarek

Wolno Ci to idzie ,ale ważne że do przodu  8)