Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

madre

Cytat: renia w 2018-04-16, 12:53:55
Lepiej bierz przepisy z KK-700... 8) :lol:
Cytat: admin w 2018-04-16, 12:56:43
Nie mogę, bo tam kwach każe jeść po 4-5tys. kcal!  :shock:  8)
Ja chyba mam zwidy bo dostrzegam dwóch autorów na okładce KK-700 przepisów.  :wink:

renia

Na "Tłustym życiu" też jest dwóch Autorów... :D

madre

Cytat: Ukko w 2018-04-16, 11:37:54
Cytat: Gavroche w 2018-04-16, 10:31:29
Uuuu, panie, zjadłeś ziemniak i żyjesz? ;) :lol:
Już od dawna ........nie przejmuję się takimi rzeczami :P
Na razie ziemniak jest do każdego w miarę zbilansowanego posiłku. Chociaż powoli zaczyna się to przesuwać (wungiel) na późniejszą porę dnia, a śniadanie z mniejszą ilością Ww. Pewnie wyjdzie na to, że śniadanie, to będzie B+T 8)

Jednak zważ (często piszesz: "tak się zastanawiam") czy aby możesz dobrze strawić ziemniaka. Bo tu są tacy co nie trawią dobrze kartofla. Takie mają delikatne geny.  8)

Anulka177

Świetnie się sprawdzają te wolne niedziele i dni świąteczne, ostatnio z tej okazji wyprzedawali w markecie wątrobę wieprzową, świeżutką po 2,5/ kg  :shock: I dlatego koszt dzisiejszego obiadu dla dwóch osób wyniósł mnie 5 zł na full wypasie, bo była wątróbka, warzywa na patelnię na smalcu, a jakby komu było mało to i świeża rzodkiewka z ogródka  :D

Blackend

Wątróbka oczywiście dla psiaków, bo wiadomo że ludzie tego nie jedzą. ;)

administ

Naturalnie, szczególnie od czasu, gdy "naukowo" udowodniono, że jest pełna toksyn.  8)

Blackend

Właśnie i dlatego raz w tygodniu muszę to jeść żeby poziom toksyn poza sezonem grzewczym na ekologicznym polskim węglu utrzymać. ;)

administ

Wątroba jest strasznie zatoksyczniona niezdrowymi witaminami szczególnie adek i niezdrowymi minerałami, szczególnie żelastwem... ;)
Nawet byli tacy "wybitni naukowcy" polscy, co wyczytali, że można się zatruć wit.A z wątroby niedźwiedzia polarnego, dlatego argumentowali, że Dieta Optymalna też prowadzi do zatrucia tą witaminą.  :lol:
A teraz te same tuzy nabrali wody w usta, albo nawet coś bąkają o "zdrowych tłuszczach"... ;)  :lol:

Blackend

Jasne, na anemię jak znalazł - tak kiedyś w emailu pewnym wyczytałem. ;)  8)

renia

Cytat: admin w 2018-05-05, 19:32:25
Wątroba jest strasznie zatoksyczniona niezdrowymi witaminami szczególnie adek i niezdrowymi minerałami, szczególnie żelastwem... ;)

Żelazo to jest metal ciężki i to jest niebezpieczne... :?
Ponoć komuś zaszkodziło, jak mu na nogę spadło... 8) :wink:

administ

Cytat: Blackend w 2018-05-05, 19:34:29
Jasne, na anemię jak znalazł - tak kiedyś w emailu pewnym wyczytałem. ;)  8)

:shock:
Na anemię to się tabletki łyka przecież!  8) ;)

renia

...i szpinak jest dobry... 8)

administ

Właśnie, albo jabłko nabite gwoździami.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2018-05-05, 19:36:31
:shock:
Na anemię to się tabletki łyka przecież!  8) ;)

Fajnie się czujemy i wszystko jest w normie - dzięki.  8)

renia

Cytat: admin w 2018-05-05, 19:38:12

Teraz to już się nabijasz... :? :lol:

Anulka177

Cytat: Blackend w 2018-05-05, 19:21:54
Wątróbka oczywiście dla psiaków, bo wiadomo że ludzie tego nie jedzą. ;)
No niby dla psów, ale tak po kryjomu to dla nas  :wink:, bo wieprzowiny psom się boję dawać ze względu na Aujeszkieygo, z tego też powodu kudłaje jedzą wątrobę wołową i indyczą.

Anulka177

Cytat: renia w 2018-05-05, 19:40:36
Cytat: admin w 2018-05-05, 19:38:12

Teraz to już się nabijasz... :? :lol:
No chyba nie, bo ja naprawdę kiedyś czytałam, że mamuśki na jakimś forum radziły dziewczynie w ciąży zjadać takie jabłka zardzewiałe, miała to być recepta na niskie żelazo  :?

Blackend

Ale co dokładnie, jabłka czy gwoździe?  :roll:

Anulka177

No jabłka. Te gwoździe miały tkwić w jabłku kilka dni, a potem się je miało wyciągnąć, a zardzewiałe jabłko zjeść. I te gwoździe nie powinny być nowe, tylko takie właśnie przeżarte rdzą- ponoć najzdrowsze  8)