Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: Sandman w 2021-12-18, 12:42:41
Ser "Mój Ulubiony" plus śmietana plus trochę dżemu.

Rosołek na kości ze świnki się gotuje. :D

Ja sobie na głoda lubię podobne kanapki zrobić:
plaster twarogu, na to plaster masła i na górę odrobinę dżemu do smaku.  8)
Proporcja? Nie mam zielonego pojęcia. ;)  :lol:

Sandman

Musze spróbować .  :)

Jarek

Ja na głoda (zachciewajka emocjonalna), masełko plus dwie suzsone ciemne morele. masełko morelowe, pycha. Białkiem juz  nie dojadam... :wink:

admin

Cytat: Blackend w 2021-12-18, 14:45:56
Proporcja? Nie mam zielonego pojęcia. ;)  :lol:

Nie ma to jak ŻO - byle do syta, ale z umiarem... ;)

Blackend

No pewnie, do tego jak smakowicie. ;)  :D

admin

:lol:
Ale niektórych może początkowo zemdlić... ;)

Blackend

I nie tylko. ;)  :lol:

renia

Potem, to już leciutko idzie wiaderko po wiaderku... :lol: ;-)

Gavroche

A u nas biszkopt z 30 żółtek i odrobiny mąki, z masłem i dżemem, dla mnie jeszcze szklana śmietanki do tego. :D
Nikogo nie mdli raczej. :P

Sandman

Ja dziś poczułem mus na smalucha , cebule , kiełbe patelkę i źródło ciepła plus trochę musztardy.

Nastawie "rosołek" bo wczorajszego już nie ma a w takim okresie jesienno-zimowym czuje sie bardzo dobrze po takich wywarach.  8)

Gavroche

I ja lubię pić ciepłe wywary w zimnej porze roku. 8)

MarekS

A u mnie z racji dużej sezonowej dostępności ryb, na śniadanie, obiad i kolację ryby i kapusta z grzybami i po grecku i karp smażony nie mogłem się oprzeć :D choć moja siostra odziedziczyła po matce przyrządzanie karpia i robi najlepszego i zawsze czekam na ten jeden dzień w roku.

Gavroche

Wykańczanie resztek poświątecznych:
-pieczyste
-jaja gotowane
-salatka warzywna i ćwikła
-śmietanka do popicia.
:D

renia

A jakie BTW wychodzi? :lol: ;-)

Gavroche

Zgodne z widełkami dla ŻO. 8)

Gavroche

Dzięki, ale jeszcze lizaka zjadłem, pogubić się można, stresująca ta dieta... :P

admin

No właśnie, całe życie tylko liczyć i liczyć, i liczyć, jakby nie można było normalnie zjeść wg zapotrzebowania i ochoty... ;)

renia

Cytat: Gavroche w 2021-12-29, 15:21:48
Dzięki, ale jeszcze lizaka zjadłem, pogubić się można, stresująca ta dieta... :P

Z tym lizakiem to też bym się pogubiła, bo jak go ważyć, z patyczkiem, czy bez...  :roll: :lol: ;-)

renia

Cytat: admin w 2021-12-29, 15:48:52
No właśnie, całe życie tylko liczyć i liczyć, i liczyć, jakby nie można było normalnie zjeść wg zapotrzebowania i ochoty... ;)

Dziwne. Zwierzęta to potrafią, a ludzie nie... :shock: ;-)