Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

OSO - władze

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2014-10-20, 12:56:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

zofijeczka

Cytat: renia w 2015-01-08, 13:25:55
Ja jestem zawsze zadowolona jak mam w lodówce tak jak teraz - pełną szufladę na warzywa - wiejskich jaj. Nie boję się chłodu ani głodu... :lol:
o a nie wpadłam by tam trzymać jaja! dobry pomysł choć u mnie w szufladach tych są:
w lewej - papryka czerwona, i innych kolorów słodka/ ostra, czosnek i imbir
w prawej ziemniaki i cebula.

Jaja przekładam do formy na ciasto - zajmują tak mniej miejsca niż w pojemnikach na jaja :)

renia

Ja ziemniaki mam w piwnicy, cebulę i czosnek w wiklinowym koszyczku na szafce.
Paprykę kupuję po jednej sztuce tylko. Jak jest napoczęta, to wkładam ją do lodówki. Pomarańcze (4 sztuki) od Świąt w miseczce u nas "zdychają". Nikt na nie nie miał ochoty. To samo z mandarynkami. Dzieci długie zęby na nie dostały... :mrgreen: :lol: Jedynie jabłka mają wzięcie - ale to na kompot (z dodatkiem hibiskusa).

zofijeczka

ja 2 - 3 papryki na tydzień kupuję.
owoce mam w zamrażalniku - borówkę amerykańską i malinę  w lodówce mam jedynie z owoców suszone morele i śliwki - gdyby brakowało węglowodanów.

Z ciekawych rzeczy które mam w lodówce to np bułka tarta do kotletów mielonych, czy mąka ziemniaczana - tak wolno schodzą że nie chciałam ryzykować, że mi się w tym coś zalęgnie. :D

renia

Bułki tartej ani mączki ziemniaczanej nigdy nie przechowywałam w lodówce. A bułki tartej wcale tak mało u nas nie schodzi. Kotlety mamy często, a i osób do ich zjadania nie brakuje... :lol:

Gavroche

A u mnie w pojemnikach na warzywa siedzą żółwie  :lol:

Zyon

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-10-20, 12:56:41
„Nasze Stowarzyszenie działa nie tylko dla dobra optymalnych, ale i całej Rzeczypospolitej” – powiedział na zakończenie Walnego Zebrania Delegatów prezes Bogdan Tkocz. I to właśnie w realizowaniu tej misji upatrywać można szansy na permanentny rozwój naszego Stowarzyszenia. (red.)"
Mocne slowa  :shock:
Work Buy Consume Die

administ

A będzie jeszcze mocniej, bo Renia mówi, że po jajach ich poznamy!  :shock:  :wink:

renia

Cytat: Zyon w 2015-01-08, 15:41:48
„Nasze Stowarzyszenie działa nie tylko dla dobra optymalnych, ale i całej Rzeczypospolitej” – powiedział na zakończenie Walnego Zebrania Delegatów prezes Bogdan Tkocz. I to właśnie w realizowaniu tej misji upatrywać można szansy na permanentny rozwój naszego Stowarzyszenia. (red.)"

A co oznacza promowanie? Wychodzenie z tą wiedzą poza środowisko Optymalnych... nawet poza granice Rzeczypospolitej... :P :mrgreen:

administ

Cytat: Gavroche w 2015-01-08, 15:31:59
A u mnie w pojemnikach na warzywa siedzą żółwie  :lol:

Pojemnik na warzywa z żółwiem to już tarrarium!  :?
A jak terrarium, to wyższy VAT!  :wink: :mrgreen:

renia

Cytat: admin w 2015-01-08, 15:43:43
A będzie jeszcze mocniej, bo Renia mówi, że po jajach ich poznamy!  :shock:  :wink:

:mrgreen: Ty już sobie robisz jaja... :lol:

administ

A co mi zostało...  :wink:  :lol:

Zyon

Cytat: renia w 2015-01-08, 15:44:48

A co oznacza promowanie? Wychodzenie z tą wiedzą poza środowisko Optymalnych... nawet poza granice Rzeczypospolitej... :P :mrgreen:

Oczywiscie, z chlebem i sola  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Za zdrowo!  :?
Musi być z chlebem, solą i smalcem.  :wink: :mrgreen:

renia

Cytat: admin w 2015-01-08, 15:47:05

Las...Rodzina...i wiara w lepsze jutro... 8) :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2015-01-08, 15:50:04
Cytat: renia w 2015-01-08, 15:44:48

Oczywiscie, z chlebem i sola  :lol:

Jak tradycja Ojców każe... 8) :lol: :mrgreen:

Gavroche

administ

Cytat: renia w 2015-01-08, 15:52:29
Cytat: admin w 2015-01-08, 15:47:05

Las...Rodzina...i wiara w lepsze jutro... 8) :lol:

Dwa pierwsze w odwrotnej kolejności starcza do szczęścia. A jutro bez wiary zaplanuję sobie już dziś.  :wink:  :D

administ

Gavroche

Cytat: admin w 2015-01-08, 15:56:09
Cytat: Gavroche w 2015-01-08, 15:54:21
Cytat: renia w 2015-01-08, 15:39:25
Żywe? :shock:
No tak, tylko senne :D

Deklami hermetycznie zakryte?  :roll: :wink:
Nie, bez pokrywy, w mchu zagrzebane.
Miejsca w lodówce terrarystycznej zabrakło, a to nieśna para jest, szkoda ich nie rozmnożyć.
Uprzedzę pytanie Reni, gonady niektórych żółwi wymagają kilkumiesięcznego przechłodzenia do aktywacji. ;)