Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

OSO - władze

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2014-10-20, 12:56:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Za 20 dni "anakin" zostanie wycięty, jakby co.  8)

Radzio

Cytat: renia w 2015-04-20, 22:11:51
Radzio! Mało razy mówiłam Ci, żebyś się ode mnie odczepił?
Już prawie całe Forum jest "zasRadziałe", że odechciewa się czytania i pisania. :?

:D
Wspaniała wiadomość!- wiesz. :D :lol: ;)

Radzio

Cytat: Zyon w 2015-04-21, 09:57:29
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-04-20, 14:47:14
Zginęło w nocy 6 kont.   ,,Nocna zmiana,, ?    ;-)
OptyJoe sie pozegnal po raz drugi ["] , do trzech razy sztuka :lol:

Dobrze żarł, ale ... zdechł. :D :lol:

Radzio

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-04-20, 14:47:14
To co oni będą teraz propagować ? Ledwom pomyślał, aby zapisać się do optymalnych, a już tego nie ma. Właściwie to bardziej mnie interesuje co wkładam do ust, ale pomyślałem, że jakby przyszedł czas  ...  to może byłbym gotowy. Moim czynem i wyglądem rozpropagowuje w tempie ok 10 osób rocznie ( bez wysiłku ) . Napiszcie trochę mniejszym szyfrem, kim teraz mam szansę się stać ( nie śledzę tego na bieżąco ) opty co ?  opty-ptak ( zięba) , opty-rotac ( lekarka 13).

Zginęło w nocy 6 kont.   ,,Nocna zmiana,, ?    ;-)

Bez szyfru. Wszystkie pytania z wyjątkiem ostatniego skieruj do swojej Oddziałowej, Ona jest ... wtajemniczona. :D :lol:
A czyny rzeczywiście są imponujące, Oddział powinien to docenić w pierwszej kolejności, potem władze, a Źródełko dopiero na końcu, jeżeli tylko na to pozwolisz. ;) :D

vvv

Sztuczne warunki, sztuczne zachowania, sz...  :?

/wiki/Hierarchia_społeczna
CytatOrganizacja grupy społecznej opiera się na trwałych relacjach agresywno – uległych pomiędzy osobnikami. Hierarchia ustala się podczas wstępnych kontaktów pomiędzy osobnikami, w wyniku powtarzanych gróźb i pojedynków. Ustalenie się hierarchii społecznej zapobiega rozpadowi grupy. Ewentualne starcia pomiędzy osobnikami przy pierwszych kontaktach doprowadzają do ustalenia relacji i w ten sposób zapobiegają dalszym konfrontacjom.
Agresja i potrzeba dominacji poszczególnych osobników jest konfrontowana z interesem całej grupy lub poszczególnych podgrup, w stopniu proporcjonalnym do więzi pomiędzy ich członkami.

Hierarchie dominacyjne przyjmują różne formy w zależności od stopnia rozwoju społecznego danej populacji – od despotyzmu przez hierarchię liniową (linearną) po złożone struktury piramidalne. W etologii osobnik dominujący określany jest osobnikiem alfa, a osobnik o najniższej pozycji w grupie – osobnikiem omega.

Hierarchie dominacyjne pojawiają się u najbardziej zaawansowanych ewolucyjnie kręgowców, zwłaszcza charakteryzujących się dużymi rozmiarami ciała, oraz u owadów eusocjalnych. Dotychczas przeprowadzono intensywne badania hierarchii wśród ryb, ptaków i ssaków. Wyniki badań prowadzonych na grupach trzymanych w niewoli są kwestionowane, ponieważ te same gatunki zwierząt wykazują odmienne zachowania w warunkach naturalnych.

Możecie mnie tytułować tutaj Omega.

Dystans i poczucie humoru, to widać cele warte zachodu.
Ziemia kręci się na wschód, a słońce podąża na zachód.
8)

administ

Pasterz ustala hierarchę w stadzie i z omegi może zrobić alfę jeśli zechce.  ;)
I nie trzeba studiować zootechniki...  :lol:

Radzio

:lol: :lol: :lol:
Bardzo śmieszne. :D :lol: :lol: :lol:
Bowiem Przyjaciel mój, to najlepszy tu Zootechnik bez stosownych studiów. :D :wink: :lol:

Radzio

To w ogóle najlepszy jest Zootechnik, przypomnę. :D :lol:

administ

No nie wiem Radziu, jak nie studiował...  :? 8)

Radzio

Właśnie dlatego jest Najlepszy. :D :wink: :lol:

Radzio

Cytat: admin w 2015-04-20, 12:09:02

...

Szanowni Państwo, szanując demokratyczny wybór Zebrania Komisji Rewizyjnej i Zarządu OSO 

z dnia 19.04.2015r. wnoszę o wykreślenie z listy Członków Honorowych Stowarzyszenia OSO następujące osoby:

...

Gdy rozwalałem Państwu swoją współwłasność, to okazało się, że wymagana jest do tego zgoda wszystkich wspólników i nie ma przeproś, gdy o mobbing "na rzecz i dla dobra" Państwa chodzi. :wink:
A jak jest z podejmowaniem decyzji dotyczących takich wnoszeń w strukturach Takich Stowarzyszeń, tym bardziej, że Członków złożyło dymisję, znaczy rezygnację i być może, nie ma już komu kulturalnie posprzątać, nie pytam. :wink:

administ

Nie Radziu, gdy rozdawał, to liczył na uczciwość, wdzięczność, szacunek i nic więcej.  8)
A jak wyszło?  :shock:
Powiedzmy delikatnie: "czasu nie mają"... ;)

Blackend

Dokładnie to przewidział, ale fakt że ci wielcy, to z górki w życiu nie mają.  :?  8)

administ

administ

Pewnie niektórzy chcieliby wiedzieć co dalej z OSO? :roll:
Dla mnie najkorzystniejszym rozwiązaniem jest likwidacja Stowarzyszenia, bo nie chcę nigdy więcej smucić moich Rodziców i mogę to wykonać dość szybko, ale...  :?
Ale nie ja zakładałem, a Pan Prezes Adam Jany i muszę wziąć pod uwagę opinie Jego Rodziny i tych, którzy chcą mimo zaistniałej sytuacji dalej działać, niezależnie co zrobi, czy postanowi, część zarządu która pozostała.
Wykreślenie mojej rodziny z członkostwa honorowego też jest przesądzone.
Dlatego zaproponowałem pod rozwagę kilka alternatywnych rozwiązań, tym którzy chcą dalej działać. Na pewno nie wejdę w strukturę, na pewno nie będę Prezesem, jakby niektórzy sobie życzyli, na pewno nie będę szkodził... Na pewno nic się nie będzie działo bez mojej i każdego zainteresowanego Członka wiedzy. Kilka osób należy wyeliminować z grona Optymalnych, albowiem okazały się nielojalne wobec Doktora!  :shock:
Wybierzemy demokratycznie, po konsultacji z całym środowiskiem Optymalnych. I nie będzie to "Świeże spojrzenie" M. Konopki.
Konsultacje już trwają.  8)

Blackend

No proszę jak wszystko dobrze się kończy, a jeszcze lepiej zaczyna! ;)  :D

administ

Ale to optymistyczny wariant!
Walne Nadzwyczajne Członków/Delegatów* i tak jest nieuniknione!
A mogło być prościej i piękniej, no ale... ;)

* niepotrzebne skreślić

Teresa Stachurska

Znaczy będzie dobrze :) 

W Białymstoku może rozwinie się coś na kształt oddziału. Tymczasem jedna Pani była w Ciechocinku na szkoleniu dot. stosowania prądów selektywnych. Ciekawe jak dużo czasu musi obecnie upłynąć by otrzymała stosowny dyplom.

renia

Ty zakładasz ten Oddział?

renia

Na terenach wschodnich oddziały powinny być dobrze uzbrojone... :roll: w cierpliwość... :lol: :wink: